3 Kasım 2019 Pazar

Kuzey Midlands


KUZEY MIDLANDS BÖLGESİ, İNGİLTERE'NiN TAM ORTASINDA UZANAN ve alt bölümünü Güney Midlands ' in oluşturduğu engebeli, büyük dair enin üst yarısını tamamlar. Doğuda Nottinghamshire'la komşu olan Lincolnshire, Doğu Anglia havası taşımaz. Nottinghamshire gerçek bir Midlands ilidir. Doğu bölümünde tarımsal, Robin Hood' un Sherwood Ormanı' nın hırpalanmış kalıntıları ile geniş bir alana yayılmış kö­mür madenleri ve madenci köylerinin güneyinde yer alan, büyük bir üretim merkezi ve tarihi kent Nottingham'ın bulunduğu batıda ise sanayileşmiş bir bölgedir.

PEAK DISTRICT
Nottinghamshire' ın batısında, yine bir karşıtlıklar bölgesi olan ve güneyde, il merkezi Derby'nin çevresinde, endüstri yel bir sanayi kuşağı barındıran Derbyshire yer alır. Kuzeyde ve batıda, Britanya' nın en çok ziyaret edilen ulusal parklarını içeren Peak Disırict (Bölgesi) vardır.

Burası, yüksek ve heyecan verici bir bölgedir. White Peak olarak bilinen güney bölgesinde derin, akarsuların biçimlendirdiği kireçtaşı koyaklar vegri- beyaztaş yapılarıyla küçük köyler yer alır. Daha kuzeyde, soluk renkli kireçtaşı yerini, koyu renkli parıltılı kumtaşı ve çimen ve fundalıkların biçimlendirdiği açık arazilere bırakır.

Derbyshire, İngiltere'nin en muhteşem ve en çok beğenilen kır evler inden ikisine sahiptir: Chatsworth Evi ile Hardwick Hall. ikisi de, buyurgan, ben merkezli ve dinamik bir Elizabeth dönemi kadını olan Hardwickli Bess' in öyküsüyle ilişkilen dirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder