4 Kasım 2019 Pazartesi

Lancashire kırları


MANCHESTER İLE GÖLLER BÖLGESİ ARASINDA ROSSENDALE ve Bowland ormanlarının ıssız Lancashire toprakları uzanır. Bu topraklar, vadilerin çok yukarılarında, bir zamanlar yük beygirlerinin geçtiği olağanüstü bir yürüyüş ağına sahiptir.

RAWTENSTALL

Bölgedeki fabrikalar çevresinde kümelenmiş kasabalar arasında ziyaretçiler için kendisine çeki düzen vermede en başarılı yerdir Rawtenstall. Fail Barn Fold'daki Weaver's Cottage dükkanı size sanayi öncesi tekstil üretimini tanıtır.

Doğusunda, teraslandırılmış evler, fabrika bacaları ve Metodist şapelleri, bu toplumların 1950 ve 1960'larda tekstil sanayinin gerileyişi öncesindeki yaşamlarının metanet isteyen doğasını anımsatır.

BOWLAND ORMANI

Burnley'nin kuzeyinde, dar yollar, Lancashire'ın en yabanıl bölgesi olan Bowland Ormanı'nın ıssız arazilerinden geçerek kuzeye ve batıya doğru dağılır.

Açık ve engebeli arazilerin ortasında yer alan Slaidburn 'de, eski çağlardan kalma birçok taş ev, şirin Hark to Bounty Hanı ve çevredeki tepelere doğru giden güzel patikalar vardır.

LANCASTER

''Trough of Bowland" yolu, kuzeybatı yönünde, Dunsop köprüsü ile Abbeystead'den geçerek Lancaster'a ulaşır. Dar Ortaçağ sokakları ve Georgia tarzı sağlam tüccar evleriyle dolu, kumtaşından yapılarıyla göz alan cezbedici eski bir nehir limanıdır Lancaster.

St. Gcorge Rıhtımı' ndaki Gümrük binasında bulunan Maritime Museum Lancaster'ın denizden gelen zenginliğinin öyküsünü anlatır.

Güneyde, Yeni Dünya'dan ilk pamuk balyasının indiği, sular yükseldiğinde çevreyle bağlantısı kesilen bir avuç evin toplandığı, aşırı rüzgarlı bir nokta olan Sunderland Point yer alır.

Sunderland Point'in hemen karşısında ise, yurdundan koparılmanın verdiği acıyla burada ölen Batı Hint Adaları' ndan gelen bir köle olan Samho'nun mezarı bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder