9 Kasım 2019 Cumartesi

Edirne Yerel Yönetimler


Valiliğin, memurların yargılanması, disiplin işlemleri, yargı yerlerindeki davalardan gerekli görülenlerin izlenmesi gibi işlerini yürütmek üzere kurulan bu birimimizde 1 müdür ile 4 personel (2'si görevlendirme) görev yapmaktadır. Mahalli idarelerin merkezi idare kuruluşları ile yazışmalarına aracılık etmek, Valiliğin yerel yöne­tim kuruluşları üzerindeki denet im ve gözetim yetkilerine ilişkin iş ve işlemleri yürütmek gibi amaçlarla kurulan bu birimimizde 3 personel görev yapmaktadır. Avrupa Birliği ile ilgili işleri koordine etmek, vatandaşlarımızı AB konusunda bilgilendirmek, hibe programları ve proje hazırlama konusunda bilgi ve destek sağlamak gibi amaçlarla kurulan bu Merkezimizde 4 personel görev yapmaktadır.

Valiliğimizin bilgi işlem konusundaki çalışmalarını yürütmek üzere oluşturulan bu birimimizde 1'i valiliğimiz personeli, 2'si de görevlendirme olmak üzere 3 personel görev yapmaktadır. İlimizde, Mayıs 2006 tarihi itibariyle hizmet vermekte olan merkezi idare kuruluşlarımız, adli ve askeri kuruluşlar hariç olmak üzere, Bakanlıklar itibariyle aşağıda gösterilmiştir.

Türk Kamu Yönetimi, Anayasa mızın 123 ncü maddesine göre merkezden yönetim ve yerinden yönetim esasına dayanır. İl Özel İdaresi, tüzel kişiliğe sahip olan mahalli idare kuruluşudur. İl Genel Meclisi ve İl da imi Encümeni organlarıdır. Vali İl Özel İdaresinin başı ve en yetkili icra mercidir.

Anayasamızın 127 nci maddesinde "Mahalli İdareler; İl, Belediye ve Köy halkının mahalli müşterek ihtiyaçlarını karşılamak üzere kuruluş esasları kanunla gösterilen seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan kamu tüzel kişileridir." İfadesi yer almaktadır.

İl özel idaresi mahalli müşterek nitelikte olmak şartıyla; Sağlık, tarım, sanayi ve ticaret; ilin çevre düzeni planı, bayındırlık ve iskan, toprağın korun­ması, erozyonun önlenmesi, sosyal hizmet ve yardımlar, yoksullara mikro kredi verilmesi, çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları; ilk ve orta öğretim kurumlarının arsa temini, binalarının yapım, ba­kım ve onarımı ile diğer ihtiyaçlarının karşılanma­sına ilişkin hizmetleri il sınırları içinde,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder