6 Kasım 2019 Çarşamba

Kuzeydoğu ingiltere'de görülecek diğer yerler


BEAMISH AÇIK HAVA MÜZESİ

Kuzeydoğunun maden ocakları kapanmadan önce nasıl bir yer olduğuna dair bir fikir edinmek için, Durham ilinin kuzeyindeki bu açık hava müzesini ziyaret edin .

Bir tramvayla gidilen "The Town/ Kasaba" kooperatif dükkanı, şekerci ve şeker fabrikası, işleyen pub'ı, dişçişi, matbaası ve kendi demiryolu istasyonuyla eksiksiz bir kasabadır. Ayrıca, 1800 başlarındaki yaşamı yeniden canlandıran, işleyen bir çiftlik ile Pockerley Malikanesi ve bahçeleri de buradadır.

CORBRIDGE

Corbridge, gerçekten güzel küçük bir kasabadır ve hemen dışında, Corstopitum 'da zarif bir Roma ören yeri vardır. Burada bir garnizon kasabasının kalıntıları, kıvır kıvır sakalları ötesinden sırıtan, bir geyiğin üstüne çökmüş, ünlü Corbridge Aslanı'nın da bulunduğu olağanüstü Roma taş işçiliği,silah ve çömlek örneklerini de içeren bir müze yer alır.

HEXAM

Vadi boyunca yoldan ya da trenle yaklaşık 5 km. ötede, sete yakın, çokça kan ve çatışmaya şahit olmuş bir diğer eski kasaba, Hexham, yer alır. Nehrin yukarısına tünemiş olan Hexam Manastırı, bir Roma şövalye alayında sancaktar olan Flavinus adına süslü biçimde oyulmuş pagan bir taş levha dahil, büyüleyici tarihi anılar içerir. Yeraltı odalarında Hadrianus Duvarı'ndan üstü yazılı kayalarla pagan sunak taş levhaları bulunur.

Hexham'dan yürüyüş

Çok güzel, 16 km.'lik hafif bir yürüyüş yolu Hexam'dan güneye doğru çıkar, Cowgarth Burn ile Wydon Burn vadilerinden geçerek sırtın üzerinden aşan işaretlenmiş patikaları Batı Dipton Burn Vadisi'ne kadar izler. Solda, dere boyunca patika, dost canlısı Dipten Mili Hanı'na gider; ardından, Newbiggni 'den doğuya doğru Dipten Ormanı'na devam eder. High Town'a uğrar ve Corbridge'deki tren istasyonuna ulaşır. Buradan Hexam'a trenle dönülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder