12 Kasım 2019 Salı

Edirne İl Gençlik Spor Müdürlüğü Hakkında


Türkiye genelinde 1938 yılından sonra gelişmeye başlayan spor teşkilatları ile birlikte Edirne'de 1945 yılında n itibaren spor resmi bir düzene sokulmuştur. 1938 yılında Spor Yasası çıktığında, Edirne'deki ilk spor faaliyetleri olan Atletizm, Basketbol, Bisiklet, Futbol ve Güreş dallarında ciddi çalışmalar yapıldığını ve başarılar elde edildiğini görmekteyiz.

Spor teşkilatının Edirne'de faaliyete başladığı yıllarda, ilimizin yetiştirdiği büyük atletlerden Hü­seyin ALBAYRAKTAR, 1938 ve 1939 yıllarında birçok Türkiye Birinciliğinden sonra 1940 yılında İstanbul'da yapılan 11. Balkan Oyunlarında 2. olmuştur.

Hüseyin ALBAYRAKTAR, uzun süre Milli Ta­kımda yer almış, yurtiçinde ve yurtdışında atle­tizmde çok iyi dereceler yapmıştır. Milli atletin,Milli Takımda elde ettiği derece­lerin uzun yıllar geçilemediğini görüyoruz. Hüse­yin ALBAYRAKTAR (1918-1949) bugün Edirne'de atletizmin simgesi olarak anılmaktadır. Teşkilatımız bünyesindeki Atletizm Federas­yonunca 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde her yıl Geleneksel olarak " Atatürk'ü Anma ve Gençlik Koşusu " düzenlenmektedir. Bu koşu İpsala sınır kapımızda başlayıp Ankara'da sona ermektedir.

Bu koşuda, atletlerimiz,Atamızın Selanik'te doğduğu evden alınan toprağı İpsala sınır kapı­mızdan alıp, Ankara 19 Mayıs stadyumunda yapı­lan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreninde Sayın Cumhurbaş­kanımıza sunulmakta, bir bölümü de Samsun'a gönderilmektedir.

İlimizde mülkiyeti Gençlik ve Spor İl Müdür­lüğüne ait 7 spor salonu, 3 çim yüzeyli stadyum , 8 toprak futbol sa hası, 1 çim yüzeyli müstakil sentetik pistli atletizm sa hası, 1 kapalı yüzme havuzu ve 1 Kamp Eğitim Merkezi bulunmaktadır. 2002 yılında hizmete açılan, sentetik yüzeyli müstakil Atletizm sahamız 8 kulvarlı,440 seyirci kapasiteli çelik konstrüksiyonlu seyirci tribününe sahip olup, halkımıza açık olup, çok yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder