Şaşal şişelerine koyduğu malzemeleriyle tam teşekküllü bekliyor müşterilerini. Gözlemeler esmer undan, ıspanak, peynir, maydanoz ve çeşitli otlarla yapılıyor, lezzetli ve doyurucu. Bu yaz 40 bin liradan satacağını söylüyordu. Çay ve ayran da var. Köyde mangal ve et servisi de bulunuyor. Tepelere tırmanıp sıcaktan bunalmışsanız köydeki Çavuşoğlu Motel'in havuzunda serinleyebilirsiniz. Kocaman bir yüzme havuzu var ve ücretsiz. Bunu karivizitlerine bile yazmışlar. GEZİ ekibinin sorusuna da ısrarla “Gerçekten para almıyoruz, birileri birşeyler yiyip içer nasılsa," cevabını verdiler. İsterseniz burada konaklamak da mümkün. Kayaköy'ün esintisi eksik olmuyor ve sivrisinek bulunmuyor. Eski köyün yanından çıkan bir ara yolu yürüyerek Ölüdeniz'e çıkabilirsiniz. Yol 5 km. ve çamlar arasında yürüyorsunuz.
ÖLÜDENİZ
Ölüdeniz yalnız Türkiye'de deği! dünyada do ünlü. Corpra törkvaz rengi, kıpırtısız duruşu, kumsofi ve evresinin yeşiliyle efsanedeki gemici delikanlı ve Belrekiz'n öyküsüne ne kadar da yakışıyor.
Fethiye'den Ölüdeniz'e çamlar arasından giden yol 14 km. Yokuşlu inişli yolun sonunda birden müthiş bir mavi çıkıverir karşınıza. Burası Belcekız Koyu'dur. Koyun içinden uzanan kumsalı yürüdüğünüzde ise eşsiz Ölüdeniz'i görürsünüz. Ölüdeniz büyülü gibidir, kıpırtısız durur öylece. Dibinde tek bir yosun bile yoktur, beyaz bir kumla örtülüdür. Suyun ve dibinde kumun kırdığı ışık türkuaz bir renk verir Ölüdeniz'e. Çamların gölgesi düşer ve bu etkileyici türkuazı zenginleştirir. Belcekız adı da bir efsaneye dayanıyor: Eski çağlarda buralardan geçen gemiler açıkta demirler ve içme suyu almak üzere kıyıya sandalla çıkarlarmış. Bir gün yaşlı bir kaptanın genç, yakışıklı oğlu su almak için koya çıktığında güzel mi güzel Belcekız'ı görür. Görür görmez de vurulur. Kızın yüreğine de ateş düşer. Ama delikanlı suyu alıp dönmek zorundadır. Gemi uzaklaşıp gider. Belcekız hep kıyıyı, sevgilisini kollar. Delikanlı da geminin buralardan her geçişinde su almaya gelir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder