21 Ağustos 2019 Çarşamba

URLA'DA NEREDE KALINIR?

Hotel Yorgo Seferis Residence 

Yunanlı şair Yorgo Seferis, 1900 yılında, Urla is­kelesi'ndeki bu evde doğmuş ve gençliğinin ilk yıllarını burada geçirmişti. Yorgo Seferis'in evi restore edildikten sonra Ankaralı Sümer çiftinin işlettiği, sekiz odalı bir otel olarak, misafir ağırlamaya başladı. Kalın taş duvarları, ilginç antikalarla döşenmiş ortak mekanları, klimalı geniş zevkli odaları, kışın hiç sönmeyen şöminesi, güzel bahçesi ve kaliteli restoranıyla, ruhu olan bu küçük otel, gittikçe betonlaşan Urla'nın, hem geçmişi hem de Ege'ye özgü olanı yeniden ha­tırlamasına dair bir umut. 
Urla, 0232 752 04 24, www.yorgoseferis.com

Han Otel

Urla merkezde kalmak isteyenler için, hoş bir seçenek. Dışarı çıkar çıkmaz, Malgaca pazarını, dar sokakları, köklü esnaf lokantalarını, Urlalıların yaşamından bütün kesitleri görebilirsiniz. 125 yıllık bina, restorasyonun ardından, Ünzüle ve Bahri Girgin çifti tarafından işletiliyor. En hoş yanı, avlusu. Odalar sade ve klimalı. Üst kattaki şömine ve antika yemek masasının olduğu bö­lümde, özellikle kışın keyif verecek bir yer yara­tılmış. 
Urla, 0232 754 20 77

Renk Otel


Çeşmealtı'nın en çok tercih edilen otellerinden. Otelin havuzu, restoranı, iskelesi, açık hava sineması var. Odalar klimalı ve apart bölümü de bulunuyor. Tekne turları düzenleniyor.
Çeşmealtı, 0232 755 20 56

The Can Club

Gençlerin doldurduğu, hiçbir anı müziksiz geç­meyen, çeşitli aktiviteleri olan, denize sıfır bir otel. Bungalov tarzında odalar, beach club ayrı­ca Çeşmealtı ' na ücretsiz servis var. 
Mavi Plaj, Çeşmealtı, 0232 755 16 34

Merkez Motel Pansiyon

İskele Mahallesi'ndeki beş odalı, deniz kıyısında­ki mütevazı pansiyonun, üç yataklı odaları var. İskele, 
Urla, 0232 752 00 25

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder