28 Ağustos 2019 Çarşamba

Menderes Yöresinde Nerede Yenir?


Sökeli Balıkçı Erdoğan'ın Yeri

Karizmatik kişiliğiyle, çevresi tarafından sevi­len, özel olarak yaptırdığı ızgarası ve balıkla­rıyla ünlü balıkçı Erdoğan'ın, 24 saat açık res­toranında, levrek, çipura, kalamar, deniz bö­rülcesi ve damak tadınıza göre pek çok lezzet bulabilirsiniz. 
Tuzburgazı, 0256 518 92 96 


Boğaziçi Balık Restaurant

Çakıl taşlarının üzerindeki, denize sıfır, bu sa­laş balık lokantası, 14 yıldır, en şık ve turistik restoranlardan kat kat üstün kalitede bir servis ve lezzet sunuyor. Şefik Bey, mezelerinde kullandığı zeytinyağından balığını pişirme metoduna kadar, her saniyesi titizlikle tasarlan­mış şölen masaları hazırlıyor. Her şey sıradan­lıktan uzak ve buna rağmen fiyatlar uygun. Eğer Kuşadası'nda konaklıyorsanız, bir akşa­müstü Zeus Plajı'nın üzerindeki Şefik'in Ye­ri'ne gelin ve hava kararıncaya kadar burada keyif yapın. Kuşadası'na 17 km mesafede, Di­lek Yarımadası Milli Parkı girişinde. 
Güzelçam­lı, Kuşadası, 0256 646 14 94 


Sahil Balık Restaurant

Duvarlarından çiçeklerin döküldüğü, iki katlı, taş bir binada, son derece sempatik bir ailenin işlettiği, Karine'nin tek balık lokantası. Taze ba­lıklar, sıcak-soğuk mezeler, odunla pişen köy ekmekleri, eski göçmen sobalarında yapılan köy börekleri, fırında ezilmiş helva... Sabahat ­ tin Bey ve eşi Nefise Hanım, çocukları ve gelinleriyle birlikte, her zaman canla başla çalışıyor. Sıcak günlerde, deniz kenarındaki masalar, su­yun içine konuluyor. Karine'de henüz elektrik olmadığından, jeneratörün bulunduğu restoranda her şey günlük yapılıyor ve kalanlar atılı­yor. Dolunayda da etkileyici.
Karine, 0533 312 99 47

Şelale Restaurant

Tarihi bir kemerden dökülen şelalenin yanı başında, yıllardır Priene'ye gitmek üzere buradan geçen turist gruplarına hizmet veren, Güllübah­çe'deki en çok tercih edilen seçenek. Mezeler, ızgaralar ve alabalık var.
Güllübahçe,0256 547 17 25

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder