25 Ağustos 2019 Pazar

KUŞADASI'NDA YAPILABİLECEKLER



Kuşadası, adını koydaki küçük bir adacık olan ve deniz üzerinden bir yolla karaya bağlanan Güvercin Adası'ndan alıyor. Adada küçük bir kale var. Burası Osmanlı İmparatorluğu zamanında adalardan gelebilecek saldırılara karşı ileri karakol olarak kullanılmış. Günü­müzde Güvercin Adası'nda bir restoran ve çay bahçesi var. Kuşadası'nın içinden, denize en güzel girilen yerlerden biri burası. Ayrıca turist gemilerinin limana geliş ve gidişlerini seyretmek burada çok keyifli.



Kuşadası'nın süsü ve simgesi, Öküz Mehmet­ paşa Kervansarayı'dır. XVII. yüzyıldan kalma bina, geçmişte kervanların gecelediği bir han­mış. Gün batarken kapılar kapanır ve ancak gün doğarken açılır, böylece tüccarlar mallarının güvenlikte olduğuna emin olurmuş. On yıl boyunca kervansaray Fransızların ünlü bir tatil köyüydü. Bugün turistlere "Türk geceleri" dü­zenleyen bir otel ve restoran.

Kervansarayın bulunduğu Barbaros Bulvarı'nın az yukarısına doğru bir pasaj sizi Öküz meh­met paşa Camii ve Kaleiçi Hamamı'na götü­rür. Kaleiçi'nin dar sokakları lokanta, bar ve dükkanlarla tıkış tıkış. Özellikle Kışla Sokak bunların içinde en renkli olanı. Geceleri kala­balıktan yürüyemiyorsunuz.



Buradaki eğlence mekanları size hitap etmese­de Kuşadası'nın ünlü "Barlar Sokağı"na uğra­mak ilginç bir deneyim olabilir. Yaz aylarında sokaklarda yerli turist yok denecek kadar az. Zaten girer girmez, Dublin'de bir barlar soka­ğında olduğumu zannettim. Sadece barları dolduranlara bakarak, buraya gelen turistlerin büyük çoğunluğunun İngiliz ya da İrlandalı ol­duğunu anlayabilirsiniz . Barların isimleriyse bunu fazlasıyla doğruluyor: Kitty O'Shea İrish Pub, Jimmy's İrish Bar, Molly Malones İrish Bar.. "İrish pub" lar, diskolar ve barlar da baş­ka bir alem. Kapıda ısrarla sizi içeriye davet eden görevliler duruyor . Kuşadası'nın önemli eğlencelerinden biri de "karaoke barlar." Biz millet olarak bu tarzda şarkı söylemeye pek meraklı değilizdir. Ama İngiltere'deki vazgeçil­mez bar eğlencelerindendir. Bir başka bar da­ha gözüme çarpıyor, kadın kıyafetleri içinde bir erkek şarkıcı, "drag queen" tarzıyla İngiliz­leri eğlendiriyor. Mekanda ne boş masa var ne de yerli turist...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder