31 Ağustos 2019 Cumartesi
Halikarnas'ın Bodrumu
Bodrum doludizgin yaşar, tam bir kent gibi. Yine burada, tüm bu olanlara sadece 15 dakika uzaklıkta, mandalina bahçelerinde ve ıssız koylarda bambaşka bir rüzgar eser.
91 yaşındaki Recep Amca, Halikarnas Balıkçısı'nın deniz yoldaşıydı: "Bodrum kara listeye girmişti, kaçakçı yer diye. O, burayı Avrupa'ya tanıttı. Yedi dil bilirdi. İngiliz amiral geldiğinde, Oxford mezunu diye onu çağırdılar . Başka kimse dil bilmezdi o zaman. Bodrum'u çok sevmişti. Büyük küçük, herkese selam verirdi. Her yerde karakola imzaya giderdi. Hiçbir şeyden korkusu yoktu. Burada agora olduğunu söyledi; dinletemedi . Birlikte, bazen günlerce denizde kalırdık. Ekmeğimiz olmazdı, sadece balık yerdik. Vasiyet etti buraya getirdiler, başucuna da bir kaya istedi."
Mavi sürgün bitmişti...
"Gün artık mavi bir nurdu. Öyle maviki, insan maviyi toplamak için avucunu göğe açacak ve elini yanaştırıp bakınca, avucunun mavileşmediğine şaşacak."
Bodrum'un kalbi hala atıyor. Bu kez buraya başka bir gözle bakın. Bir ihtimal, burayı Halikarnas Balıkçısı kadar sevebilirsiniz.
30 Ağustos 2019 Cuma
Milas'ın Tarih Kokan Köyleri
Köyün girişinde, açık tenli bir delikanlı, antik kenti gezmek isteyenlere bilet kesmek için bekliyordu. Köy meydanındaki maviye boyalı fırın ve köy kahvesi, terk edilmişliğin ilk görüntüleri olarak beni sarstı. Bir hayalet köydeydim. Arkama dönüp baktım, suyu akmayan çeşmenin yanında duran genç, artık orada yoktu. Stratonikeia antik kentinin kalıntıları arasında, yaşamın da harabeye dönüştüğü bir köydü burası. İnsanlar, bir belirip, bir yok oluyordu. Yaşam enerjisi yoktu, sessizlik vardı. Gök gürültüsüne benzeyen bir sesle irkildim... Çomakdağ'ın yamaçlarından Milas'a bakan antik kent Labranda'da bir kehanet merkezi varmış. Ünlü gezginlerin ve coğrafyacıların anlattığına göre, tapınakta bulunan kutsal ha vuzda, rahiplere Zeus'tan mesajlar ileten, altın gerdanlıklarla ve küpelerle süslü balıklar yaşar mış. Balıkların, çağrıldıklarında gelip, insanların avuçlarından yem almaları olumlu, almamaları ise olumsuz işaret sayılırmış. Avucuma bir yem alsam, belki öğrenebilirim... Acaba insanlar, Milas'tan geçip gitmeye devam edecekler mi? Eskihisar köyü, bir gün tamamıyla terk edilecek mi? Çomakdağ'ın kadınları ve düğünleri hep böyle kalabilecek mi?
29 Ağustos 2019 Perşembe
Bafa Gölü ve Kuşları
Yıllar önce, daha otoyol yokken, Söke-Milas-Bodrum güzergahında giden yolcuların, balık yemeden geçemediği bir yerdi, Bafa kıyıları. Çamiçi köyüne kadar sıralanan küçük balık restoranlarında, havuzlardan gölün taze balıkları seçilir ve ızgarada pişirilirdi. Hatta sabah kahvaltısında bile balık yiyene rastlamak olağandı. O günden bugüne, gölün ekosisteminde meydana gelen değişimler, göldeki balık miktarını azalttı.
1994 yılında, biyolojik yapısı ve bilimsel araştırmalar için ideal bir merkez olması nedeniyle, Bafa Gölü, 1994 yılında, "milli park" kapsamına alındı. Böylece, yasal olmayan faaliyetlere son verildi; kaçak avlanma ve aşırı otlatma engellendi.
Bafa ve çevresi, uluslararası kuş alanları listesinde bulunan ve 208 kuş türünün saptandığı bir bölge. Bu kuş türlerinin 68'i burada kuluçkaya yatıyor. Nesli tehlikede olan ve bütün dünyada sayısı ancak 2000 olan tepeli pelikanların, üçüncü en büyük kolonisi Bafa Gölü'nde kuluçkaya yatıyor. Yine dünya çapında nesli tehlikede olan, cüce karabatak ve deniz kartalı burada kuluçkaya yatıyor. Ayrıca göl, 300.000' in üzerinde farklı türden kuşlara kış aylarında, barınma ve beslenme olanağı tanıyor. Flamingo, kül rengi balıkçıl, sakar meke, yeşilbaş ördek, bozdalağan ördek, saztavuğu, uzunbacak, yalıçapkını ve beyaz balıkçıl bu bölgede görülebilen diğer kuşlardan bazıları. Bunun yanı sıra gölün kış aylarında yüz binlerce ördek ve su kuşu türü tarafından beslenme ve barınma yeri olarak kullanıldığı tespit edilmiştir.
28 Ağustos 2019 Çarşamba
Menderes Yöresinde Nerede Yenir?
Sökeli Balıkçı Erdoğan'ın Yeri
Karizmatik kişiliğiyle, çevresi tarafından sevilen, özel olarak yaptırdığı ızgarası ve balıklarıyla ünlü balıkçı Erdoğan'ın, 24 saat açık restoranında, levrek, çipura, kalamar, deniz börülcesi ve damak tadınıza göre pek çok lezzet bulabilirsiniz.
Tuzburgazı, 0256 518 92 96
Boğaziçi Balık Restaurant
Çakıl taşlarının üzerindeki, denize sıfır, bu salaş balık lokantası, 14 yıldır, en şık ve turistik restoranlardan kat kat üstün kalitede bir servis ve lezzet sunuyor. Şefik Bey, mezelerinde kullandığı zeytinyağından balığını pişirme metoduna kadar, her saniyesi titizlikle tasarlanmış şölen masaları hazırlıyor. Her şey sıradanlıktan uzak ve buna rağmen fiyatlar uygun. Eğer Kuşadası'nda konaklıyorsanız, bir akşamüstü Zeus Plajı'nın üzerindeki Şefik'in Yeri'ne gelin ve hava kararıncaya kadar burada keyif yapın. Kuşadası'na 17 km mesafede, Dilek Yarımadası Milli Parkı girişinde.
Güzelçamlı, Kuşadası, 0256 646 14 94
Sahil Balık Restaurant
Duvarlarından çiçeklerin döküldüğü, iki katlı, taş bir binada, son derece sempatik bir ailenin işlettiği, Karine'nin tek balık lokantası. Taze balıklar, sıcak-soğuk mezeler, odunla pişen köy ekmekleri, eski göçmen sobalarında yapılan köy börekleri, fırında ezilmiş helva... Sabahat tin Bey ve eşi Nefise Hanım, çocukları ve gelinleriyle birlikte, her zaman canla başla çalışıyor. Sıcak günlerde, deniz kenarındaki masalar, suyun içine konuluyor. Karine'de henüz elektrik olmadığından, jeneratörün bulunduğu restoranda her şey günlük yapılıyor ve kalanlar atılıyor. Dolunayda da etkileyici.
Karine, 0533 312 99 47
Şelale Restaurant
Tarihi bir kemerden dökülen şelalenin yanı başında, yıllardır Priene'ye gitmek üzere buradan geçen turist gruplarına hizmet veren, Güllübahçe'deki en çok tercih edilen seçenek. Mezeler, ızgaralar ve alabalık var.
Güllübahçe,0256 547 17 25
Duvarlarından çiçeklerin döküldüğü, iki katlı, taş bir binada, son derece sempatik bir ailenin işlettiği, Karine'nin tek balık lokantası. Taze balıklar, sıcak-soğuk mezeler, odunla pişen köy ekmekleri, eski göçmen sobalarında yapılan köy börekleri, fırında ezilmiş helva... Sabahat tin Bey ve eşi Nefise Hanım, çocukları ve gelinleriyle birlikte, her zaman canla başla çalışıyor. Sıcak günlerde, deniz kenarındaki masalar, suyun içine konuluyor. Karine'de henüz elektrik olmadığından, jeneratörün bulunduğu restoranda her şey günlük yapılıyor ve kalanlar atılıyor. Dolunayda da etkileyici.
Karine, 0533 312 99 47
Şelale Restaurant
Tarihi bir kemerden dökülen şelalenin yanı başında, yıllardır Priene'ye gitmek üzere buradan geçen turist gruplarına hizmet veren, Güllübahçe'deki en çok tercih edilen seçenek. Mezeler, ızgaralar ve alabalık var.
Güllübahçe,0256 547 17 25
27 Ağustos 2019 Salı
Denizli - Pamukkale Bölgesinde Yapılacaklar, Kaçınılacaklar
YAPILACAKLAR
- Afrodisias Stadyumu'nu bir ucundan bir ucuna kat etmek.
- Denizli horozunun 28 saniyelik ötüşünü dinlemek.
- Hierapolis Nekropolü'nü güneş doğarken gezmek.
- Pamukkale Termal'de, kimse yokken, antik sütunların arasında yüzmek.
- Afrodisias Odeonu'nun su dolu orkestrasında, kurbağaların konserini dinlemek.
- Denizli usulü kuzu kebabını elle yemek.
- Buldan'dan yazın örtünmek için beyaz, yumuşak pikeler almak.
- Günbatımında, travertenlerin renk değiştirmesini izlemek.
- Afrodisias Müzesi'ndeki heykellerin saç modellerini incelemek.
- Pamukkale kasabasında, travertenlere bakan bir otelde kalmak.
- Buldan sokaklarında dokuma tezgahlarının sesini dinlemek.
- Afrodisias yolunda, Yeşil Vadi'de acılı ezme, ekmek ve çayla akşamüstü ziyafeti çekmek.
- Kaklık Mağarası'na vakit ayırmak.
- Pamukkale'yi bisikletle gezmek.
- Buldan'ın otlu pidesini tatmak.
KAÇINILACAKLAR
- Pamukkale travertenlerini kuyruğa girerek gezmek.
- Denizli kuzu kebabını yemek için, çatal ve bıçak istemek.
- Afrodisias'ı kalabalık turist grupları varken gezmek.
- Traverten havuzlarda yüzmeyi ummak.
- Afrodisias'ın, kısa bir sürede gezilebileceğini sanıp, buraya kapanmasına yakın varmak.
Etiketler:
afrodisias,
denizli,
gezi,
pamukkale,
tatil
26 Ağustos 2019 Pazartesi
Denizli Horozu ve Denizli Tekstili
İlk defa, Afrodisias Müzesi'nde, heykellerde heykeltıraş imzalarına rastladım. Kuşkusuz Afrodisias'ın böyle önemli bir sanat kenti olmasında, asıl kahramanlar onlardı. Ancak her şeyden önce, burada kaliteli ve bol mermer vardı. Üstelik, mermer ocağı kente çok yakındı. Ve bu durum Afrodisias 'ın, Antikçağ'da 600 yıl boyunca, aralıksız, benzeri olmayan bir heykeltıraşlık okulunun merkezi olmasını sağladı.
Aynı gün içinde kent meydanında birbirine yakın mesafede iki Denizli horozu heykeline rastlıyorum. Denizliler şöyle diyor; "Her horoz kendi kümesinde öter, Denizli horozu ise her yerde öter." Doğru söylüyorlar, öyle sabah sizi en derin uykunuzdan uyandırıp bir sonraki sabaha kadar sesi çıkmayan horozlardan değil bunlar. Altıntop Mahallesi'nde Levent Kayabaşı'nın dükkanının önündeki Denizli horozlarını seyrediyorum. Denizli horozu cüsselidir , rengi gözalıcıdır, dünyada örneğine pek rastlanmaz. Tüm özellikleri bir yana, asıl önemli olan ötüşü . Saniyeleri sayın, tam 28 saniye ötebilir. Ötüşünün makamları var. Bir gün, bir horozla ilgilenebileceğim aklıma gelmezdi ama Denizli horozu işte bu, Levent Bey'in dediği gibi, "Başka horoza benzemez. Durduk yerde ötmez. Neşeli olduğunda öter. Öteceği zamanı ve yeri bilir. Ötüş özelliği, süresi, sesteki bu kalite, dünyadaki başka hiçbir horozda yoktur. Uzun öterken dinlendirir, bir dinleyin, sizi günlük sıkıntılardan uzaklaştırır." Uzun yıllar, Denizli'nin yakınından geçmek için en geçerli neden, Pamukkale'nin beyaz travertenleriydi. Bugün, merkezdeki Baba dağlılar Çarşısı' na ve etrafını saran fabrikalara otobüs dolusu ziyaretçi çeken kent, tekstil sanayiinde yaptığı atılımın meyvelerini topluyor.
Bir zamanlar, geleneksel olarak ev atölyelerinde yapılan dokumalar, bugün artık Denizli'nin travertenlerle birlikte anılan ünü ve başlı başına bir sanayi. Dokumacılığın ünlü bir ismi daha var, Buldan. Anadolu'nun antik kentlerinde dokumacılık önemli bir geçim kaynağı ve geleneksel kültürün ayrılmaz bir parçasıydı. Bugün Buldan, hala sokaklarında dokuma tezgahı sesinin duyulabildiği ender yerlerden. Tezgahlarında ünlü sultanlara serpuş ve cüppe, kızlara gelinlik hazırlanan Buldan' da, bugün her ne kadar dokumacılık sürdürülmeye çalışılıyorsa da, bunun Buldanlılara büyük bir refah getirdiğini söylemek zor. Bununla ilgili olarak, iki yıldır Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), dokumacılığın ve geleneksel yaşamın yeniden canlandırılması, kadın emeğinin ve rimliliğinin artırılması ve mimari dokunun yaşatılması için çeşitli çalışmalar sürdürüyor. Kaymakamlık kuruluşu olan Belsam Buldan El Sanatları Merkezi de, kendi gayretiyle dokumacılığı yeniden canlandırmaya çalışıyor. Burada, erkek zanaatkarlar tarafından kullanılan tezgahlarda, dokumaların ne büyük bir emekle yapıldığını görebilirsiniz. Herkes dokumacılığın bütünüyle ve verimli bir şekilde geri dönmesini istiyor.
25 Ağustos 2019 Pazar
KUŞADASI'NDA YAPILABİLECEKLER
Kuşadası'nın süsü ve simgesi, Öküz Mehmet paşa Kervansarayı'dır. XVII. yüzyıldan kalma bina, geçmişte kervanların gecelediği bir hanmış. Gün batarken kapılar kapanır ve ancak gün doğarken açılır, böylece tüccarlar mallarının güvenlikte olduğuna emin olurmuş. On yıl boyunca kervansaray Fransızların ünlü bir tatil köyüydü. Bugün turistlere "Türk geceleri" düzenleyen bir otel ve restoran.
Kervansarayın bulunduğu Barbaros Bulvarı'nın az yukarısına doğru bir pasaj sizi Öküz mehmet paşa Camii ve Kaleiçi Hamamı'na götürür. Kaleiçi'nin dar sokakları lokanta, bar ve dükkanlarla tıkış tıkış. Özellikle Kışla Sokak bunların içinde en renkli olanı. Geceleri kalabalıktan yürüyemiyorsunuz.
Buradaki eğlence mekanları size hitap etmesede Kuşadası'nın ünlü "Barlar Sokağı"na uğramak ilginç bir deneyim olabilir. Yaz aylarında sokaklarda yerli turist yok denecek kadar az. Zaten girer girmez, Dublin'de bir barlar sokağında olduğumu zannettim. Sadece barları dolduranlara bakarak, buraya gelen turistlerin büyük çoğunluğunun İngiliz ya da İrlandalı olduğunu anlayabilirsiniz . Barların isimleriyse bunu fazlasıyla doğruluyor: Kitty O'Shea İrish Pub, Jimmy's İrish Bar, Molly Malones İrish Bar.. "İrish pub" lar, diskolar ve barlar da başka bir alem. Kapıda ısrarla sizi içeriye davet eden görevliler duruyor . Kuşadası'nın önemli eğlencelerinden biri de "karaoke barlar." Biz millet olarak bu tarzda şarkı söylemeye pek meraklı değilizdir. Ama İngiltere'deki vazgeçilmez bar eğlencelerindendir. Bir başka bar daha gözüme çarpıyor, kadın kıyafetleri içinde bir erkek şarkıcı, "drag queen" tarzıyla İngilizleri eğlendiriyor. Mekanda ne boş masa var ne de yerli turist...
24 Ağustos 2019 Cumartesi
TİRE VE ÇEVRESİNDE KAÇINILACAK,KAÇIRILMAYACAKLAR
Tire ve Çevresinde Bunlardan Kaçın
- Tire gezisini, pazarın kurulduğu salı gününe denk getirememek.
- Birgi ya da Tire'de, camilerin namaz vakitlerinden biraz önce ve sonra ziyaret edilebildiğini bilmemek.
- Tire gezisine, turizm danışma ofisine uğramadan başlamak.
- Gölcük'ün karaçam ormanları içindeki, tepeden görüntüsünü kaçırmak.
- Hiçbir geleneksel yemeğini yemeye fırsat bulamadan, Tire'den ayrılmak.
- Birgi Ulu Camii'nin içine girmemek ve muhteşem minberi kaçırmak.
Tire ve Çevresinde Bunları Yapın
- Tire yolu üzerinde, Torbalı'daki yeni kazı yeri Metropolis'i ziyaret etmek.
- Mermeroluk'tan buz gibi su içmek.
- Birgi Konak Kahve ve Andaç Evi'nde asırlık anıların arasında kahve içmek.
- Ödemiş patatesi satın almak.
- Birgi'ye gitmişken, Gölcük'e ve Bozdağ'a da uğramak.
- Bozdağ'dan izmir'e, dönüş yolun da Sardes antik kentini görmek.
- Gölcük kıyısında yayın balığı yemek.
- Bir nevruzda Tire'de olmak.
23 Ağustos 2019 Cuma
ÇEŞME ALIŞVERİŞ
Çeşme'de alışveriş yapılacak pek fazla adres yok. Burası daha çok tatlara yönelik bir tatil merkezi. Herhalde buradan götürülecek tek şey, Rumeli Pastanesi'nden alacağınız sakız reçelidir. Çeşme pazarı; pazar günleri Çeşme'nin girişinde kuruluyor, sabah 09.00'dan gün batımına kadar açık. Sebze, meyve, çiçek ve giysi dahil akla gelen her şeyin satıldığı pazarlardan. Alaçatı pazarı; cumartesi günleri kuruluyor. Sabah saatlerinden gün batımına kadar sürüyor. Bir şey almaya niyetli olmasanız da Alaçatı'nın en hareketli anlarını yaşamak için, Çeşme pazarından daha renkli ve meraklısı çok. Alaçatı antika pazarı, Alaçatı Camii'nin önündeki meydanda hem cumartesi hem de pazar günleri, sabahtan gün batımına kadar açık, tabii antika meraklıları ve alıcıları için.
22 Ağustos 2019 Perşembe
KARABURUN' DA NEREDE KALINIR?
Astoria Hotel
Karaburun'un ilk oteli. Bodrum Koyu'ndaki otelin güleryüzlü servisi ve adeta denizin üzerinde odaları var.
Karaburun, 0232 731 20 75
Mimas Hotel
Mavi bayraklı Kuyucak Plajı üzerindeki otelde su sporları ve tekne turları düzenleniyor.
Karaburun, 0232 731 28 68
Narcissus Hotel
Otelin Akvaryum Koyu'na bakan güzel bir havuzu var.
Karaburun, 0232 731 28 10
Aras Hotel
Otelin özel iskelesi, deniz manzaralı, klimalı odaları, havuzu ve Türk hamamı var.
Mordoğan, 0232 737 52 00
Yıldız Motel
Mordoğan, 0232 737 81 35
Turkuaz Pansiyon
İskeledeki pansiyon, Ayıbalığı Kayalıkları'nın yakınında Ardıç Mevkii'nde.
Mordoğan, 0232 737 80 08
Mordoğan Hotel
Aras Hotel
Otelin özel iskelesi, deniz manzaralı, klimalı odaları, havuzu ve Türk hamamı var.
Mordoğan, 0232 737 52 00
Yıldız Motel
Mordoğan, 0232 737 81 35
Turkuaz Pansiyon
İskeledeki pansiyon, Ayıbalığı Kayalıkları'nın yakınında Ardıç Mevkii'nde.
Mordoğan, 0232 737 80 08
Mordoğan Hotel
Bir aile işletmesi ve yarım pansiyon hizmet veriyor.
Mordoğan, 0232 737 71 31
Martı Pansiyon
Emekli öğretmen Tahir Bey'in otelinde 15 haziran-15 eylül arasında indirim yapılıyor.
Tayfun Resort Hotel Beach
Mordoğan, 0232 737 52 75
Lider Pansiyon
Mordoğan, 0232 737 80 40
Ayışığı Pansiyon
0232 737 78 87
Martı Pansiyon
Emekli öğretmen Tahir Bey'in otelinde 15 haziran-15 eylül arasında indirim yapılıyor.
Tayfun Resort Hotel Beach
Mordoğan, 0232 737 52 75
Lider Pansiyon
Mordoğan, 0232 737 80 40
Ayışığı Pansiyon
0232 737 78 87
Etiketler:
gezi,
izmir,
karaburun,
nerede kalınır,
tatil
21 Ağustos 2019 Çarşamba
URLA'DA NEREDE KALINIR?
Hotel Yorgo Seferis Residence
Yunanlı şair Yorgo Seferis, 1900 yılında, Urla iskelesi'ndeki bu evde doğmuş ve gençliğinin ilk yıllarını burada geçirmişti. Yorgo Seferis'in evi restore edildikten sonra Ankaralı Sümer çiftinin işlettiği, sekiz odalı bir otel olarak, misafir ağırlamaya başladı. Kalın taş duvarları, ilginç antikalarla döşenmiş ortak mekanları, klimalı geniş zevkli odaları, kışın hiç sönmeyen şöminesi, güzel bahçesi ve kaliteli restoranıyla, ruhu olan bu küçük otel, gittikçe betonlaşan Urla'nın, hem geçmişi hem de Ege'ye özgü olanı yeniden hatırlamasına dair bir umut.
Urla, 0232 752 04 24, www.yorgoseferis.com
Han Otel
Urla merkezde kalmak isteyenler için, hoş bir seçenek. Dışarı çıkar çıkmaz, Malgaca pazarını, dar sokakları, köklü esnaf lokantalarını, Urlalıların yaşamından bütün kesitleri görebilirsiniz. 125 yıllık bina, restorasyonun ardından, Ünzüle ve Bahri Girgin çifti tarafından işletiliyor. En hoş yanı, avlusu. Odalar sade ve klimalı. Üst kattaki şömine ve antika yemek masasının olduğu bölümde, özellikle kışın keyif verecek bir yer yaratılmış.
Han Otel
Urla merkezde kalmak isteyenler için, hoş bir seçenek. Dışarı çıkar çıkmaz, Malgaca pazarını, dar sokakları, köklü esnaf lokantalarını, Urlalıların yaşamından bütün kesitleri görebilirsiniz. 125 yıllık bina, restorasyonun ardından, Ünzüle ve Bahri Girgin çifti tarafından işletiliyor. En hoş yanı, avlusu. Odalar sade ve klimalı. Üst kattaki şömine ve antika yemek masasının olduğu bölümde, özellikle kışın keyif verecek bir yer yaratılmış.
Urla, 0232 754 20 77
Renk Otel
Çeşmealtı'nın en çok tercih edilen otellerinden. Otelin havuzu, restoranı, iskelesi, açık hava sineması var. Odalar klimalı ve apart bölümü de bulunuyor. Tekne turları düzenleniyor.
Çeşmealtı, 0232 755 20 56
The Can Club
Gençlerin doldurduğu, hiçbir anı müziksiz geçmeyen, çeşitli aktiviteleri olan, denize sıfır bir otel. Bungalov tarzında odalar, beach club ayrıca Çeşmealtı ' na ücretsiz servis var.
Renk Otel
Çeşmealtı'nın en çok tercih edilen otellerinden. Otelin havuzu, restoranı, iskelesi, açık hava sineması var. Odalar klimalı ve apart bölümü de bulunuyor. Tekne turları düzenleniyor.
Çeşmealtı, 0232 755 20 56
The Can Club
Gençlerin doldurduğu, hiçbir anı müziksiz geçmeyen, çeşitli aktiviteleri olan, denize sıfır bir otel. Bungalov tarzında odalar, beach club ayrıca Çeşmealtı ' na ücretsiz servis var.
Mavi Plaj, Çeşmealtı, 0232 755 16 34
Merkez Motel Pansiyon
İskele Mahallesi'ndeki beş odalı, deniz kıyısındaki mütevazı pansiyonun, üç yataklı odaları var. İskele,
Merkez Motel Pansiyon
İskele Mahallesi'ndeki beş odalı, deniz kıyısındaki mütevazı pansiyonun, üç yataklı odaları var. İskele,
Urla, 0232 752 00 25
20 Ağustos 2019 Salı
İZMİR'DE NEREDE YENİR?
Deniz Restoran
İzmir'in en şık ve Kordonboyu'ndaki en ünlü balık lokantası, sigara içilen ve içilmeyen iki ayrı salonu var. İş adamlarının misafirlerini sıklıkla ağırladıkları bir mekan. Atatürk Cad . No: 188- B
Alsancak, 0232 464 44 99
Kemal'in Yeri
İzmir'in ilk balık restoranlarından, nefis mezeleriyle kendinden sonra gelen balık lokantalarına öncü olmuş bir isim. 1453. Sok. No: 20/A
Kemal'in Yeri
İzmir'in ilk balık restoranlarından, nefis mezeleriyle kendinden sonra gelen balık lokantalarına öncü olmuş bir isim. 1453. Sok. No: 20/A
Alsancak, 0232 422 31 90
Balık Pişiricisi Veli Usta
Kordonboyu'nda uygun fiyatları olan dil şişi ve karidesli salatasıyla ünlü Veli Usta'nın yeri . Atatürk Cad. No: 212/A
Balık Pişiricisi Veli Usta
Kordonboyu'nda uygun fiyatları olan dil şişi ve karidesli salatasıyla ünlü Veli Usta'nın yeri . Atatürk Cad. No: 212/A
Alsancak, 0232 464 27 05
Lamia Brasserie
İzmir'in en kaliteli restoranlarından. Piyano eşliğinde leziz Türk ve dünya mutfağı yemekleri... Çeşme'nin popüler mekanı Paparazzi'nin sahibi Bülent Gülcen'in açtığı restoran hep dolu. Rezervasyon gerekli. Şehit Nevres Bul. No: 5/A
İzmir'in en kaliteli restoranlarından. Piyano eşliğinde leziz Türk ve dünya mutfağı yemekleri... Çeşme'nin popüler mekanı Paparazzi'nin sahibi Bülent Gülcen'in açtığı restoran hep dolu. Rezervasyon gerekli. Şehit Nevres Bul. No: 5/A
Alsancak, İzmir, 0232 463 58 58
Kulüp Ali
Mekanı gösterişli olmasa da, yaz günlerinde açtığı avlusuyla, balık ve mezeleriyle kayda değer bir lokanta. 1469 Sok. No: 35
Kulüp Ali
Mekanı gösterişli olmasa da, yaz günlerinde açtığı avlusuyla, balık ve mezeleriyle kayda değer bir lokanta. 1469 Sok. No: 35
Alsancak, 0232 421 40 48
Bilal İnci ve Servet'in Yeri
Soğan ve mangalda her çeşit et... Bir İzmir klasiği. Kente gelen ünlülerin uğrak yeri. Şehit Fethi Bey Cad. No: 78,
Pasaport, 0232 484 04 53
Kısmet Lokantası
Kısmet Lokantası
Kemeraltı'nda bir tarafında gelinlikler diğer tarafında oryantal dans kıyafetleri satan dükkanların ortasında, enfes ev yemekleri yapan köklü bir esnaf lokantası. 913. Sok. No: 21/5
Kemeraltı, 0232 489 18 14
19 Ağustos 2019 Pazartesi
AFYON'DA NEREDE NE YENİR?
Afyon'un sucuğu, kay mağı, kaymaklı lokumu, helvası, bükme ve ağzı açık börekleri meşhur.
Art Cafe
Afyon'un en genç, çağdaş ve özgün mekanı. Bir ilk ve kentin acilen ihtiyacı olan taze bir soluk. Bu tarihi Taş Medrese'nin, hem avlusu hem de içi sade ve ince bir zevkle döşenmiş. İçecekler de aynı incelikle sunuluyor. Medresenin kemerli kapısından girdiğinizde, buranın Afyon'un muhafazakar yüzünden tamamıyla soyutlanmış bir mekan olduğunu hemen anlıyorsunuz. Ayrıca burası, adı üzerinde, birçok aktivitenin düzenlendiği, sergilerin açıldığı, ebru ve resim kurslarının verildiği bir sanat merkezi . Bu medreseye hayat veren ve burayı bir tutku haline getiren 25 yaşında bir grafik tasarımcısı olan Emre Tekin, her an işinin başında. İksiri deneyin... 12.30-24.00 saatleri arasında açık.
Kurtuluş Cad. Taş Medrese, Afyon, 0272 212 10 11 - 214 60 61
İkbal Lokantası
Afyon'un en iyisi ve tabii ki Türkiye'ninde en iyilerinden. Mekanı, çalışanları ve enfes yemekleriyle hiç değişmeyen bir Afyon klasiği, bir marka... 90 yılı devirdi bile... Patlıcanlı börek, beğendi, kuzu yemekleri, ıspanak, kabak dolması, su böreği, kaymaklı ekmek kadayıfı ve tüm menü denemeye değer. 06.00-21.30 saatleri arasında açık.
Uzun Çarşı, Afyon, 0272 215 12 05
İkbal Lokantası
Afyon'un en iyisi ve tabii ki Türkiye'ninde en iyilerinden. Mekanı, çalışanları ve enfes yemekleriyle hiç değişmeyen bir Afyon klasiği, bir marka... 90 yılı devirdi bile... Patlıcanlı börek, beğendi, kuzu yemekleri, ıspanak, kabak dolması, su böreği, kaymaklı ekmek kadayıfı ve tüm menü denemeye değer. 06.00-21.30 saatleri arasında açık.
Uzun Çarşı, Afyon, 0272 215 12 05
18 Ağustos 2019 Pazar
UŞAK VE KULA DA KALINACAK YERLER
Otel Dülgeroğlu
Uşak'ın sürprizi; asırlık bir binada baş döndü rücü şıklıkta bir kent oteli. Dülgeroğlu ailesinin misyonu olan, Uşak'ın layıkıyla tanıtımı, ancak bu kadar güzel yapılabilir. İtalya'da veya Fransa'da rastlayabileceğiniz tarzda, 1898 Fransız yapımı bu bina, ince bir zevkle ve altı yıl süren bir restorasyon sonucu ortaya çıktı. Karun hazinesinden sonra Uşak'a gelmek için bir neden daha. Yerli-yabancı iş adamlarının sıklıkla konakladığı otelin, standart ve süit odaları var. Ortasında şadırvan bulunan avlu otelin incisi. Otelin en büyük niteliklerinden biri de, profesyonellikle içtenliği denge içinde yürütebilen personeli. Uşak, 0276 227 37 73
Grand Hotel Uzcan
Yepyeni ve şık bir otel, kentin merkezinde. İsmet Paşa Cad. No: 107 Uşak,
0276 224 60 60, www.hoteluzcan.net
Değerli Dinlenme Tesisleri ve Otel
Kula'da konaklamak için en ideal seçenek. Bu turistik otelin barı, 24 saat açık restoranı ve fast food bölümü var.
Ankara Asfaltı, Kula,0236 816 54 95
Ağaoğlu Turistik Otel
Geniş ve konforlu standart ve süit odaları, çatı restoranı ve barı olan özenli bir otel. İsmet Paşa Cad. No: 64 Uşak, 0276 223 38 14-15
Otel Şahlan
Üç yıldız kalitesindeki bu iki yıldızlı otel, kentteki en iyi seçeneklerden. Burmalı Cami karşısındaki bu otelin yeni odalarında kalabilirsiniz. Uşak, 0276 223 34 40
Çardak Otel
Temiz odalar ve yepyeni banyolar, mütevazı ama iddialı genç bir işletme. Uşak, 0276 227 20 88
Otel Şahlan 1
Kent merkezinde ekonomik konaklamalar için sempatik bir işletme. Uşak, 0276 223 38 41
Otel Onarslan
Biraz eski yüzlü olmakla beraber kentin köklü otellerinden. Uşak, 0276 223 69 14
Ankara Asfaltı, Kula,0236 816 54 95
Ağaoğlu Turistik Otel
Geniş ve konforlu standart ve süit odaları, çatı restoranı ve barı olan özenli bir otel. İsmet Paşa Cad. No: 64 Uşak, 0276 223 38 14-15
Otel Şahlan
Üç yıldız kalitesindeki bu iki yıldızlı otel, kentteki en iyi seçeneklerden. Burmalı Cami karşısındaki bu otelin yeni odalarında kalabilirsiniz. Uşak, 0276 223 34 40
Çardak Otel
Temiz odalar ve yepyeni banyolar, mütevazı ama iddialı genç bir işletme. Uşak, 0276 227 20 88
Otel Şahlan 1
Kent merkezinde ekonomik konaklamalar için sempatik bir işletme. Uşak, 0276 223 38 41
Otel Onarslan
Biraz eski yüzlü olmakla beraber kentin köklü otellerinden. Uşak, 0276 223 69 14
Volkan Otel
Kula'nın tam merkezinde kalmak isteyenler için tek seçenek. Temiz ve sade. Yunus Emre Cad. 100. Yıl İş Merkezi Kula, 0236 816 30 00
Emir Kaplıcaları
Kula merkezden 22 km mesafedeki kaplıcalar eski Selendi yolu üzerinde. Apart ve standart odaları var. Kaplıcada iki büyük hamam, pide salonu ve market bulunuyor. 15 haziran-15 ekim arasında açık. Kula, 0236 835 12 45-46
17 Ağustos 2019 Cumartesi
AYVALIK - CUNDA DA NEREDE KALINIR
Zeytin Pansiyon
Ayvalık'ta dar bir sokakta, arkasında çok hoş bir bahçesi olan, yeni bir pansiyon.
Ayvalık, 0266 312 1O 04,
www.zeytinpansiyon.com
Aytaş Hotel
Hülya Avşar Bulvarı'nda, Sarımsaklı Plajı üzerinde, köklü bir otel. Çimenlerine ve plajına yayılmak, ağaçların altında kestirmek için her türlü konfor var. Kumsal güzel, deniz güzel, güneşten kaçanların bir araya geldiği restoran gün boyu hareketli ve eğlenceli. Ayvalık,
0266 324 14 45,
Taksiyarhis Pansiyon
0266 324 14 45,
www.aytasotel.com
Yalı Pansiyon
Denize sıfır bahçesiyle, 210 yıllık gerçek bir yalı. Daha girişteki holün görkemine şaşıp kalıyorsunuz. Tavan yüksekliği 6 metre. Çetin Bey ve eşi, çocukları yuvadan uçunca pansiyonculuğa soyunmuşlar. Kalmaya gelen gençlerle dost bir çift. Ayvalık, 11' 0266 312 24 23
Bonjour Pansiyon
300 yıllık bir bina. Eski Fransız sefarethanesi. Burası da Ayvalık'ın arka sokaklarında aklımdan çıkmayan bir yer. Ne yapıp edip turistler burayı buluyor. Ayvalık,
0266 312 80 85
Kiralık odalar
Hasan'ın, annesi Zehra Hanım'la birlikte ev sahipliğini yaptığı, Taksiyarhis Kilisesi'nin bahçe sinde eski bir Rum evi. Odalar klimalı, televizyonlu, mutfaklı. Kahvaltılar hep beraber kilise manzaralı bahçede yapılıyor.
Cunda, 0266 327 22 85
Yalı Pansiyon
Denize sıfır bahçesiyle, 210 yıllık gerçek bir yalı. Daha girişteki holün görkemine şaşıp kalıyorsunuz. Tavan yüksekliği 6 metre. Çetin Bey ve eşi, çocukları yuvadan uçunca pansiyonculuğa soyunmuşlar. Kalmaya gelen gençlerle dost bir çift. Ayvalık, 11' 0266 312 24 23
Bonjour Pansiyon
300 yıllık bir bina. Eski Fransız sefarethanesi. Burası da Ayvalık'ın arka sokaklarında aklımdan çıkmayan bir yer. Ne yapıp edip turistler burayı buluyor. Ayvalık,
0266 312 80 85
Kiralık odalar
Hasan'ın, annesi Zehra Hanım'la birlikte ev sahipliğini yaptığı, Taksiyarhis Kilisesi'nin bahçe sinde eski bir Rum evi. Odalar klimalı, televizyonlu, mutfaklı. Kahvaltılar hep beraber kilise manzaralı bahçede yapılıyor.
Cunda, 0266 327 22 85
Taksiyarhis Pansiyon
110 yıllık, üç katlı bir Rum binası, odalar farklı, yer yataklı olanları da var. Her katta manzaralı teraslar bulunuyor. Tuvalet, banyo, mutfak ortak kullanılıyor.
0266 312 14 94
Grand Temizel
"Her konfor, her hizmet" anlayışı taşıyan beş yıldızlı bir otel. Sarımsaklı,
0266 312 14 94
Grand Temizel
"Her konfor, her hizmet" anlayışı taşıyan beş yıldızlı bir otel. Sarımsaklı,
0266 324 20 00
Club Ayvalık Beach
Ayvalık'ın kalabalığından uzak, Şeytan Sofrası yolu üzerinde. Ayvalık,
Club Ayvalık Beach
Ayvalık'ın kalabalığından uzak, Şeytan Sofrası yolu üzerinde. Ayvalık,
0266 324 53 00
Berk Kompleks
Sarımsaklı'daki ünlü seçeneklerden biri. Sarımsaklı,
Berk Kompleks
Sarımsaklı'daki ünlü seçeneklerden biri. Sarımsaklı,
0266 324 10 45
Olivera Resort Hotel
Mekan değiştirmeyi sevmiyorsanız, buradan çıkmadan güzel bir tatil geçirmeniz için bütün detaylar düşünülmüş.
Sarımsaklı, 0266 324 07 77,
Olivera Resort Hotel
Mekan değiştirmeyi sevmiyorsanız, buradan çıkmadan güzel bir tatil geçirmeniz için bütün detaylar düşünülmüş.
Sarımsaklı, 0266 324 07 77,
Etiketler:
ada,
ayvalık,
cunda adası,
hafta sonu,
hotel,
nerede kalınır,
otel,
sarımsaklı plajı,
tatil,
yaz
16 Ağustos 2019 Cuma
BOZCAAADA NEREDE KALINIR
BOZCAADA DA NEREDE KALINIR?
Rengigül Konukevi
Adanın, en güzel sokağında, zevkle restore edilmiş bir Rum evi. 1876'dan kalma ve hala doludizgin yaşıyor. Herkesi büyülüyor. Porselenler, resimler, bebekler, kitaplar, asırlık bir gelinlik, eski mektuplar , pirinç karyolalar ve çakıl taşı döşeli olağanüstü bir bahçe. Evin sahibi Özcan Germiyanoğlu, gerçek bir İstanbul hanımefendisi. 30 yıl boyunca, Almanya'da davranış özürlü çocuklarla çalıştıktan sonra, Türkiye'ye dönmüş . Yer bulmak zor. Tatillerini, odaların boş olduğu zamana göre ayarlayanların sayısı oldukça fazla. Bazı akşamlar, misafirler mutfağa girip marifetlerini sergiliyor ve tüm konuk evinin davetli olduğu, az rastlanır samimiyette yemekler yeniyor. Kahvaltı masası, dillere destan. Serviste sınır tanımayan Sultan, konuk evinin vazgeçilmez karakteri. Bambaşka bir deneyim için, Özcan Hanım'ın, 8-10 kişilik, tipik bir bağ evi var. www.rengigul.com, -n- 0286 697 81 71
Otel Kaikias
Genç bir mimar çiftin adaya kazandırdığı, Bozcaada'nın lüks oteli. Kale arkasında, deniz kenarında, telefonlu, klimalı ve banyolu , konforlu odalar... Bazıları, tonozlu ve alabildiğine romantik . Tavanlar, fresk benzeri duvar resimleriyle süslü . Mahzende, kendi imalatları olan yöresel şaraplar var.
-n- 0286 697 02 50, www.kaikias.com
150 yıllık eski bir Rum evi. Tertemiz, kaloriferli, geniş odaları var. Banyo, tuvalet dışarıda. Evcil hayvan kabul ediliyor. Merkezi konumu ve cana yakın işletmesiyle tercih edilen konak lama yerleri arasında .
0286 697 88 80
Otel Ege
Bozcaada'nın en ünlü binalarından. XIX. yüzyılda, Rum ilkokuluydu. 1923'te kapandı ve daha sonra Türk ilkokulu olarak yeniden açıldı. 1963'e kadar burada eğitim veriliyordu. Adadaki 50 yaşın üzerindeki herkes buradan mezun. Hala yurt dışına göç etmiş olan Rumlar, gelip eski okullarını göz yaşları içinde ziyaret ediyor. Otelin, çardak altında kahvaltı edebileceğiniz, güzel bir bahçesi var .
0286 697 81 89, www.otelege.8m.com
Akvaryum Pansiyon
Meş'aleler ve mumlar eşliğinde, adada dolunayın en güzel seyredildiği yerlerden biri. Genç çift, Deniz ve Berna altı odalı, elektriksiz pansiyonlarını keyifle işletiyorlar. Akvaryum Koyu manzarasıyla, gerçek bir dinlenme ve arınma yeri. Kahvaltı veriliyor, akşamları da istek üzerine mangal yakılıyor.
Mermerburnu Mevki, 0286 697 87 74
Bağbadem Tatil Evi
Daha huzurlu bir ortamda yaşamak için, is tanbul'dan yola çıkıp, bütün Ege'yi dolaşan ve Bozcaada' da karar kılan dünya tatlısı Bilgütay ve Berkay Ergül çiftinin, bağlarıyla ve günebakan tarlalarıyla çevrili, 10 dönümlük arazisinde yepyeni, konforlu sekiz oda . Kışın da açık. Arabacı Mevki, - 0532 608 34 44, www.bagbadem.com
Ataol Çiftliği
1960'lardan beri, üzerinde hayvancılık yapılan bu 30 dönüm arazideki, bağlar ve zeytinlikler arasındaki çiftlik, restore edilerek doğal, keyifli ve konforlu bir tatil yerine dönüştürülmüş. Kendi ürettikleri süt ürünlerini ve bitkisel ürünleri misafirlere sunuyorlar. Odalar, klimalı, televizyonlu ve minibarlı. Denize 300 mt mesafede. Tekirbahçe Mevki,
0286 697 03 84, www.ataolciftligi.com
Aral Tatil Çiftliği
Adanın bir zamanlar, en büyük şarap üreticilerinden olan Aral ailesinin, eski bir Rum çiftliğindeki bağ evlerini restore ederek kurduğu, dört yanı bağlarla çevrili, asırlık taş binalardan oluşan konforlu bir tatil çiftliği. Çayır yolu 2. km 0286 697 03 25,
www.geocities.com/aralholidayfarm
Ahinos Otel
Yepyeni, tertemiz, küçük ve kendine özgü havası olan bir otel. 0286 697 01 55
Karadut Bağ Evleri
Pencerelerinden uçsuz bucaksız bağların göründüğü, ikisi taş, geniş, tertemiz bağ manzaralı beş ev. Ali Bey'in 53 dönümlük bağlarından üzüm yiyebilir, ağaçlardan kara dut toplayabilirsiniz. Adalı, sempatik bir aile işletmesi. Restoranı ve kahvaltısı başarılı. Papazbahçe Mevki, 0286 697 05 05
Irmak Pansiyon
Temiz odaları ve merkezi konumuyla, adanın tipik dar sokaklarında, ekonomik konaklama yapmak isteyenler için. - 0286 697 83 39, www.irmak.com.tr
Kiraz Tatil Çiftliği
Tuzburnu Koyu'nda, yeşillikler arasındaki bungalovlarda kalabilirsiniz .
Adanın girişinde kale ve rıhtımı tepeden gören bir konumda, teraslı, mütevazı bir pansiyon . Nazire Hanım'ın tertemiz odaları, cana yakın servisi, açık büfe kahvaltısı, burayı adanın en çok tercih edilen ekonomik konaklama yerlerinden biri yapıyor. 0286 697 86 07
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)