29 Mayıs 2020 Cuma

Okinawa, Japonya

Okinawa, Japonya

Okinawa

Tropik iklim, güneş öpüşen plajlar ve kristal mavisi sular, gökkuşağı renkli mercan resifleri ile çevrili ıssız adalar, yemyeşil orman parkurları ve rahat, eğlenmeyi seven adalılarla dolu korkak liman kasabaları sizi karşılayacak ve heyecan verici bir yer.

Okinawa’nın başkenti Naha, Tayvan’a coğrafi olarak Japonya’nın ana adalarından daha yakın, ancak kültür ve tarihin daha derin ayrımları adaları gerçekten ayıran şeydir. Okinawa'nın yerli nüfusu, anakara Japon'dan bağımsız bir etnik gruptan oluşuyor ve yerel gurur, Okinawa'nın eski Ryukyu Krallığı ile Yükselen Güneş İmparatorluğu ile her zamankinden daha ağır. Ada kültürü bugün Ryukyu kökleri etrafında bir kimlik oluşturuyor, ancak aynı zamanda Okinawa'ya emperyalizmin ardışık gelgitleri üzerinde getirilen yüzyıllar arası kültürler arası etkiyi de yansıtıyor. Eski Polinezya, Ming Çin, Edo Japonya ve en son savaş zamanı Amerika'dan gelen gemiler, fetihlerin yıkımını ve yeni geleneklerin (yılan derisi enstrümanları, kizartma ve Spam) sevinçlerini getirdi. Okinawa'nın eritme potası, anakara Japonya'nın ticari sahiplenme ve pastiche kültüründen keskin bir şekilde farklıdır, ada yaşamının her öğesine dokunur ve takımadaları tanımlayan müzik, dil, mutfak, mimari, sanat ve yaşam tarzına lezzet verir.

Okinawa, Japonya

Okinawa Hakkında Bilgiler

Okinawa takımadaları yaklaşık 700 km (435 mil) okyanusa yayılıyor ve Kyushu'nun Kagoshima Eyaleti'nin güneyinden Tayvan'ın hemen doğusuna ulaşıyor. Yüzlerce adadan sadece bir avuç yerleşim yeri vardır ve yerleşmiş olanlar bile yol ve şehirden daha fazla orman ve plaj sporları yaparlar. Nüfusun% 90'ından fazlası, yaklaşık 1,3 milyonluk bir sayı, zincirin en büyük ve en gelişmiş adası olan Okinawa Honto'da yaşıyor. Honto, Japonya'nın Amerikan askeri varlığının büyük kısmını barındırdığı için de kötü şöhretli olsa da, burada üniformalı bir arkadaşı ziyaret etmedikçe, odağınız adanın plajları, hareketli savaş anıtları, doğal kaçışlar ve UNESCO Dünya Mirası kaleleri ve anıtları olacaktır. Ryukyu Krallığı.

Okinawa'da geçirmek için sınırlı bir süre ile, hepsini tıklatmaya çalışmak yerine üç ana ada grubundan birini seçmenizi öneririz. Birçok gezgin Okinawa Honto'ya takılı kalma hatasını yapar, ancak manzaraları müthiş olsa da, Anakaradan uzaklaştıkça daha çok eğlenceli, çeşitli maceralar ve adalı misafirperverliği bulacaksınız. Okinawa bir gezginin cesur ruhunu ödüllendirir, bu yüzden haritanızı atın ve vahşi mavi yonder'e gidin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder