1 Mayıs 2020 Cuma

Himeji Kalesi, Kobe

Himeji Kalesi, Kobe

Himeji Kalesi

Shirasagi-jo (Beyaz Ak Balıkçıl Kalesi) olarak da bilinen Himeji Kalesi, tren istasyonundan çıkar çıkmaz görülebilir. Evrensel olarak sevilen, yakındaki bir tepenin üstünde kenti göz kamaştırıyor. Himeji-jo ziyareti, özellikle geceleri kiraz çiçekleri veya çam dallarının üzerinde yükselen parlak ışıklı kaleyi görmeyi başarabiliyorsanız, Japonya seyahatinizin en yüksek noktalarından biri olabilir. Sık demiryolu hizmeti sayesinde, iki saat sonra atlamak, kaleyi ziyaret etmek ve başka bir trene atlamak kolay olmalıdır.

Himeji-jo, ortaçağ Japonya'nın kale tasarımı ve inşaatının taçlandırdığı başarısı olarak kabul edilir. Bununla birlikte, birçok dönüşümden sonra bugünkü mükemmellik durumuna ulaştı. İlk olarak 1333 yılında bir kaleydi ve 1346'da bir kaleye dönüştürüldü. 1601–10 döneminde Terumasa Ikeda tarafından radikal olarak genişletildi, o zamandan beri esasen aynı kaldı, çok sayıda savaştan kurtuldu ve belki de daha mucizevi bir şekilde - asla bir kez ateş belası kurbanı düşüyor.

Himeji Kalesi, Kobe

Himeji Kalesi Hakkında

Beş katlı, altı katlı ana donjon (kale) 100 metreden fazla yükseklikte duruyor ve 50 metrelik bir taş temel üzerine inşa edilmiştir. Bu ana donjon çevresindeki üç küçük olanlar; dördü de kapalı geçitlerle birbirine bağlıdır. Saldırganlar üç hendekleri geçmek, dış duvarlara nüfuz etmek ve daha sonra dört kuleden gelen saldırılara karşı koymak zorunda kalacaklardı. O zamanlar emprenye edilemez bir kaleydi ve zarafeti ve büyük oranları hala huşu uyandırıyor. Film yapımcısı Akira Kurosawa, 1985'teki parlak filmi Ran'da Himeji-jo'nun dışını ve kalenin zeminini kullandı.

Önceden rezervasyon yapılamasa da, ücretsiz rehberli İngilizce rehberler genellikle gönüllü rehberlerden alınabilir; giriş biletinizi ne zaman satın aldığınızı sorun. Turlar genellikle 90 dakika sürer.

Himeji Kalesi gezinizden sonra farklı bir tatil alternatifi olan yat kiralama tatilini de düşünebilirsiniz. Göcek Yat Kiralama ile farklı bir tatil sizleri bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder