15 Mayıs 2020 Cuma

Tokushima Gezi Rehberi

Awa Washi Dento, Tokushima

Awa Washi Dento, Tokushima

Kendi kartpostallarınızı yapmak ve ipekden daha yumuşak ambalaj kağıtlarından eşsiz parasollere kadar her şeyi stoklayan olağanüstü hediyelik eşya dükkanına göz atmak için Washi Kaikan olarak da bilinen bu kağıt müzesine gidin. Buraya trenle yolculuk Awa-Yamakawa İstasyonu'na bir saat sürüyor, sonra salona 15 dakika yürüyorsunuz. Özellikle Iya Vadisi'ne devam ediyorsanız, araba kiralamak ve bir saatlik sürüş yapmak daha kolaydır.

Tokushima House of Indigo

Indigo House'da, keskin indigo kazanlarında eski boyama bezi zanaatını deneyebilirsiniz. Masadaki biri size öğeler için bir fiyat grafiği gösterecektir - pamuk mendilleri sadece 500 ¥, ipek eşarplar 3.000 ¥ civarındadır. Havlular görkemli bir şekilde ortaya çıkıyor, ancak ayrı bir fiyat grafiği istemelisiniz (kelime ta-o-ru). İşiniz bittiğinde 400 yıllık zanaat merkezinin etrafında dolaşın. Sahiplerinden biri, kalın gövdeli bir tahta flüt olan shaku-hachi'de her gün performans sergiliyor ve istediğiniz zaman çalacak.

Tokushima Naruto Whirlpools

Tokushima Naruto Whirlpools

Naruto Kaikyo'daki (Naruto Boğazları) dev gelgit girdaplarının heyecan verici kükremesini görmeden çok önce duyabilirsiniz. Görünce, huzurlu gökyüzü ile öfkeli, köpüklü deniz arasındaki kontrast dikkat çekicidir. Girdaplar, değişen gelgitler dar, kayalık darboğazdan büyük miktarda su zorladığında oluşur. Uzu-no-michi adlı cam tabanlı bir mesire havuzlara bakmaktadır, ancak manzara bir tur teknesinin güvertesinden daha iyidir. Farklı büyüklükteki gemilere sahip birkaç şirket, 1.500 ¥ ile 2.500 ¥ arasında bir maliyet sunuyor, ancak hepsi canlandırıcı. En iyi teknelerden ikisi Wonder Naruto ve her ikisi de Naruto Kankou Kisen tarafından işletilen daha küçük Aqua Eddy'dir. Gezinti web sitesindeki gelgit tablosu, havuzların en iyi zamanlarının ne zaman olacağını gösterir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder