5 Haziran 2020 Cuma

Sandakan Gezi Rehberi

Agnes Keith Evi, Sandakan

Agnes Keith Evi, Sandakan

Kasaba ve Sandakan Koyu'na bakan bir tepede, yazar Agnes Newton Keith'in evi zaman içinde bir yolculuktur. Amerikan doğumlu Keith, 1930'larda Kuzey Borneo Şirketi yetkilisi İngiliz kocasıyla Sandakan'a geldi ve deneyimleri hakkında kitaplar yazdı. "Rüzgârın Altındaki Toprak" Sabah'ı birçok Avrupalıya tanıttı ve "Three Came Home", Keith'in II. Dünya Savaşı sırasında bir Japon hapishane kampındaki esaretini kronikleştiren Keith, en çok bilinen eser. 1950 Hollywood filmi versiyonu kısmen Sandakan'da çekildi. Keith'in II. Dünya Savaşı sırasında yıkılan ve aile 1946'da döndüğünde aynı şekilde yeniden inşa edilen iki katlı ahşap villası, Sabah'ın Keith zamanının en yüksek ve en düşük seviyelerini hatırlatan dönem fotoğrafları ve hatıraları içerir. Ev, Sabah Müzesi'nin restore edilmesinden önce 1990'larda neredeyse tekrar yıkıldı. Gerekçesiyle zarif bakımlı bahçeler ve şehir ve liman manzarasına sahip bir gözlem pavyonu bulunmaktadır.

Sandakan Heritage Trail

Turizm yetkilileri, Mescid Jamik'te başlayan ve tüm önemli tarihi yerleri ve cazibe merkezlerini alan bu yürüyüş turunu geliştirdi. Size rehberlik edecek bir broşür mevcuttur.

Gomantong Mağaraları

Gomantong Mağaraları

Bu kireçtaşı mağaraları Sabah'ın kuş yuvası çorbası, Çin ilaçları ve diğer lüks ürünler yapmak için kullanılan en iyi hızlı yuva yuvalarıdır. Mağaralar, köylülerin mağara çatıları ve duvarlarındaki yarıklardan yuvaları hasat etmek için kullandıkları cılız rattan ve bambu iskele ile doldurulmuştur. Çoğunlukla konjuge tükürükten oluşan, en çok göze çarpan beyaz yuvalar, pound başına 250 ABD doları yukarı çekebilir. Mağaraların etrafındaki yoğun orman yaban hayatı ve yürüyüş parkurları ile doludur. Mağaraların içine girmesi, karanlıkta böceklerle dolu kuş pisliklerinden geçmek anlamına gelir. Mağaralar Sandakan'a yaklaşık 2½ saat uzaklıktadır ve bazı yerel turlara dahildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder