8 Mayıs 2020 Cuma

Itami Juzo Kinenkan ve Matsuyama-jo, Matsuyama

Itami Juzo Kinenkan

Itami Juzo Kinenkan

Rahmetli Juzo Itami (1933-1997), Japon yaşamının sevecen ve saçma sapan portreleriyle bilinen Japonya'nın en yenilikçi ve büyüleyici film yönetmenlerinden biri olarak kabul edilir. Her filmde karısı Nobuko Miyamoto ve bazen Itami'nin kendisi tarafından oynanan duvar dışı bir destek karakteri vardı. Yönetmenin en tanınmış filmleri arasında mükemmel çorba yapmaya çalışan bedraggled ramen dükkanı sahibine odaklanan Tampopo (1985) ve cenaze töreni için bir araya gelen kendine özgü bir ailenin hikayesi Ososhiki (The Funeral, 1984) yer alıyor. Eğer bu filmleri izlemediyseniz, Japonya'ya gelen herhangi bir ziyaretçiye hitap eder; Eğer varsa, o zaman Miyamoto'nun küratörlüğünü yaptığı müzeyi seveceksiniz, Itami'nin hayatından video klipler ve nesneler sergiliyorsunuz.

Matsuyama-jo

Matsuyama-jo

Mighty Matsuyama Kalesi, şehrin ortasında 43 metrelik bir dağda duruyor ve buradan şehir manzarası çarpıcı. 1603 yılından kalma, Japonya'daki serin kalelerden biridir. İçeride II. Dünya Savaşı sonrası yeniden yapılanmanın görüntülerini izleyebilirsiniz; ahşabın şekillendirilmesi ve birleştirilmesi ve duvarların saman suyunun dökülmesi şaşırtıcıdır. Beton, inşaat demiri ve döşeme tahtalarını tutmak için sadece yeterli çivi yoktur. Koyu renkli ahşap yollar, kalenin katlandığı çok sayıda yangından eski duman kokusunu taşır.

Kaleye ulaşmak için yaklaşık 30 ila 40 dakika yokuş yukarı yürüyün ya da teleferik yoluna çıkın ve kaleye yaklaşık 15 dakika yürüyerek devam edin. İstasyon, Okaido alışveriş merkezinin hemen kuzeyinde, Ropeway Caddesi üzerindedir. Kalenin hemen batısındaki sevimli Ninomaru bahçesini kaçırmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder