22 Mayıs 2020 Cuma

Kakunodate, Japonya

Kakunodate, Japonya

Kakunodate

Bazen "Küçük Kyoto" olarak adlandırılan küçük samuray kasabası Kakunodate, 1620'de yerel efendisi Yoshikatsu Ashina tarafından savunulabilir pozisyonu ve güvenilir su kaynakları için seçti. Geleneksel Japonya'nın bir karakol olan Kakunodate, baharda kiraz çiçeklerini görmek için sürekli olarak en iyi yerlerden biri olarak kabul edilir. Bütün kasaba, Kyoto'yu süsleyen ağaçlardan gelen shidare-zakura (ağlayan kiraz ağaçları) ile doludur ve pembe çiçekleri eski samuray evlerinin koyu renkli ahşap kapılarını, duvarlarını ve çatılarını süslemektedir. Hinokinai-gawa (Hinokinai Nehri) kıyısında, bu canlı mücevher fabrikaları bir mil uzunluğunda pembe perdeyi sallıyor. Kasaba ayrıca, birçok ziyaretçi ile dolu olmayan eklektik aile hazineleri koleksiyonlarına sahip birkaç samuray ve tüccar evine de ev sahipliği yapıyor. 7 - 9 Eylül tarihleri ​​arasında, şamandıralar, davullar ve dansları içeren yüksek sesle bir şehir festivali burada gerçekleşiyor.

Ishiguro Samurai Evi, Kakunodate

Ishiguro Samurai Evi, Kakunodate

Ishiguro ailesinin doğrudan soyundan gelenler, insanların Kakunodate'deki en eski samuray evini gözlemlemelerine izin vermek için evlerinin bir kısmını açarlar. Evin etrafında süslü kapıları ve antrepoyu açıklayan turlar düzenliyorlar. Ailenin 12. kuşak halefi Naonobu, onlara İngilizce çalışma kağıtları ile açıklıyor. Arkada, Almanca anatomi metni gibi cephanelik ve tarihi belgeler sergileniyor. Bahçedeki güzel kiraz ağacı yaklaşık üç asırdır.

Aoyagi Samurai Malikanesi Müzesi, Kakunodate

İyi korunmuş birkaç samuray evi, Kakunodate'nin kuruluşundan kalmadır. En ünlüsü, bir müze ve hatta bir alışveriş merkezi olarak işlev gören Aoyagi-ke'dir (burada birçok restoran ve hediyelik eşya dükkanı bulunmaktadır). Ev, kılıç, zırh, silah ve ipek kimono gelinliklerinin yanı sıra çiftlik uygulamaları ve ev eşyaları gibi her türlü tarihi eseri de sergiliyor. Ayrıca Çin-Japon Savaşı'ndan (1894-95) Pasifik Savaşı'na (1941-45) kadar çok sayıda savaş belgesi, fotoğraf ve üniforma sergiliyor. Tarih meraklıları sevecektir, özellikle bu feodal bürokratların ne kadar servet birikebileceğini gördüğünüzde. Müze, JR Kakunodate İstasyonu'nun kuzeybatısında 15 dakikalık yürüme mesafesindedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder