8 Ağustos 2020 Cumartesi

My Tho, Vietnam

My Tho, Vietnam

My Tho

Ho Chi Minh Şehri'ne en yakın Mekong Deltası şehri olan My Tho, kültür gizemli bir şekilde ortadan kaybolmadan önce, MS 1-5. 17. yüzyılda modern şehir, Tayvan'dan kaçan Çinli mülteciler (daha sonra Formosa olarak biliniyordu) tarafından kuruldu. Vietnam Savaşı sırasında My Tho, Amerikan ve Avustralya birliklerinin operasyon merkezlerinden biriydi. Mekong Deltası'ndaki en büyük savaş 1972'de şehrin sadece 20 km (12 mil) dışındaki Cai Lai'de yapıldı. Bugün My Tho, meyve ve balık tedarikçisi olarak biliniyor.

Ben Tre

My Tho'dan 20 dakikalık bir feribot yolculuğu (ve ardından 10 dakikalık xe om yolculuğu), Mekong Deltası'nın hindistan cevizi başkenti olarak kabul edilen Ben Tre'dir. Ho Chi Minh Şehrinden birçok Mekong Deltası günübirlik gezi, keşfedilecek birçok ilginç su yolu ve nehir adasının yanı sıra birkaç hindistancevizi şekeri fabrikası olan Ben Tre'de durur.

My Tho Market

My Tho Market

Bu büyük kapalı pazar, özellikle daha önce bir Vietnam çikolatasında (pazarında) dolaşmadıysanız, keşfetmek için ilginç bir yerdir. Taze meyve, sebze, gizemli yeşillik yığınları, et, kuru ürünler, giysiler, ayakkabılar ve plastik gereçlerinden oluşan olağan Vietnam ıslak pazar tekliflerini görmeyi bekleyin. Bir kase yerel spesiyalite, hu tieu My Tho (domuz ve karides erişte çorbası) için mola verin.

Vinh Trang Pagodası

1849'da inşa edilmiş, nefis bir hayal ürünü olan bu pagoda, Avrupa ve Asya tasarım öğelerine sahiptir ve bonsai ve nilüfer havuzlarının bulunduğu güzel süs bahçelerinin içinde yer almaktadır. Ulus için Çince karakter şeklinde inşa edilmiş pagodanın sakin atmosferini içinize biraz zaman ayırın, ardından çok mutlu bir gülen Buda da dahil olmak üzere dev Buda heykellerini görmek için gerekçesiyle turlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder