29 Ağustos 2020 Cumartesi

Adelaide, Avustralya

Adelaide, Avustralya

Adelaide

Avustralyalılar, Adelaide'i bir kiliseler şehri olarak düşünür, ancak Adelaide, katedraller ve kulelerle dolu, uykulu bir kır kasabası olarak ününü geride bırakmıştır. Bu milenyumun Adelaide'si, büyük, çok ırklı bir nüfus ve pop-up mağazaları, pazarları, performansları, sokak yemeklerini, mini festivalleri, sanat sergilerini, ve şehrin yeterince kullanılmayan sokaklarındaki ve kamusal alanlarındaki diğer "sıra dışı" deneyimler.

Parlak ve temiz, yapraklı ve güzel Adelaide, park alanlarıyla çevrelenmiş ızgaralı sokaklarla keşfetmek için bir esinti. Yeşil kuşağın kalbi, Festival Merkezini en güzel yerinde geçen kıvrımlı Torrens Nehri ile bölünmüştür.

Adelaide Botanik Bahçeleri

Adelaide Botanik Bahçeleri

Bu muhteşem resmi bahçeler arasında uluslararası bir gül bahçesi, dev nilüferler, Moreton Körfezi incir ağaçlarından oluşan bir cadde, dönümlerce yeşil çimen ve ördek göletleri bulunmaktadır. Güney yarımküredeki en büyük tek açıklıklı cam ev olan Bicentennial Conservatory, hurma ağacı ve meşale zencefili gibi ova yağmur ormanı türleri için bir ortam sağlar. Günlük ücretsiz rehberli turlar Schomburgk Pavilion'daki Ziyaretçi Bilgi Merkezi'nden saat 10: 30'da kalkar; veya kendi kendinize rehberli bir tur için ücretsiz uygulamayı indirin. Yaz aylarında Ayışığı Sineması dizisi (www.moonlight.com.au) günbatımında bahçeye bitişik Botanik Park'ta yeni, klasik ve kült filmleri gösterir; bir piknik battaniyesi ve bir şişe şarap getirin. Biletler hızlı satılır, bu yüzden önceden plan yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder