29 Ağustos 2020 Cumartesi

Adelaide, Avustralya

Adelaide, Avustralya

Adelaide

Avustralyalılar, Adelaide'i bir kiliseler şehri olarak düşünür, ancak Adelaide, katedraller ve kulelerle dolu, uykulu bir kır kasabası olarak ününü geride bırakmıştır. Bu milenyumun Adelaide'si, büyük, çok ırklı bir nüfus ve pop-up mağazaları, pazarları, performansları, sokak yemeklerini, mini festivalleri, sanat sergilerini, ve şehrin yeterince kullanılmayan sokaklarındaki ve kamusal alanlarındaki diğer "sıra dışı" deneyimler.

Parlak ve temiz, yapraklı ve güzel Adelaide, park alanlarıyla çevrelenmiş ızgaralı sokaklarla keşfetmek için bir esinti. Yeşil kuşağın kalbi, Festival Merkezini en güzel yerinde geçen kıvrımlı Torrens Nehri ile bölünmüştür.

Adelaide Botanik Bahçeleri

Adelaide Botanik Bahçeleri

Bu muhteşem resmi bahçeler arasında uluslararası bir gül bahçesi, dev nilüferler, Moreton Körfezi incir ağaçlarından oluşan bir cadde, dönümlerce yeşil çimen ve ördek göletleri bulunmaktadır. Güney yarımküredeki en büyük tek açıklıklı cam ev olan Bicentennial Conservatory, hurma ağacı ve meşale zencefili gibi ova yağmur ormanı türleri için bir ortam sağlar. Günlük ücretsiz rehberli turlar Schomburgk Pavilion'daki Ziyaretçi Bilgi Merkezi'nden saat 10: 30'da kalkar; veya kendi kendinize rehberli bir tur için ücretsiz uygulamayı indirin. Yaz aylarında Ayışığı Sineması dizisi (www.moonlight.com.au) günbatımında bahçeye bitişik Botanik Park'ta yeni, klasik ve kült filmleri gösterir; bir piknik battaniyesi ve bir şişe şarap getirin. Biletler hızlı satılır, bu yüzden önceden plan yapın.

22 Ağustos 2020 Cumartesi

Sidney Özel Mekanları

Madame Tussauds Sidney

Madame Tussauds Müzesi Sidney

Hugh Jackman, Wolverine rolünde, şarkıcı Kylie Minogue ve Olimpiyat şampiyonu Cathy Freeman, Avustralya'daki tanınmış müzenin tek versiyonu olan Madame Tussauds Sidney'deki Avustralyalı balmumu figürlerinin birliklerindendir. SEA LIFE Sidney Akvaryumu ve WILD LIFE Sidney Hayvanat Bahçesi arasında Darling Harbour'da yer alan müzede, müşterilerin örneğin dünya şampiyonu kadın sörfçü Layne Beachley ile sörf tahtasına atlayabileceği veya efsanevi Aussie rock'çı Jimmy ile grupta şarkı söyleyebileceği dokuz interaktif temalı alan vardır. Barnes. 70 figür, dünya liderleri, kültürel ikonlar ve müzik ve film yıldızları gibi temalara göre gruplandırılmıştır. Çevrimiçi olarak tek girişli biletler veya karma biletler (diğer dört turistik mekandan herhangi birini içeren) satın alarak "yukarı çıkma" fiyatından 12 A $ 'dan fazla tasarruf edin.

Marble (Mermer) Bar

Viktorya dönemi savurganlığının bir şaheserini deneyimlemek için Marble Bar'da mola verin. 1890 barı, eskiden at yarışı pistinin kazancı üzerine inşa edilmiş başka bir binadaydı, böylece kumar ve Sidney Opera Binası'nda modern zamana paralel olan görkemli kamu mimarisi arasındaki bağlantıyı kurdu. 1970'lerde yıkım tehdidi altında olan barın tamamı - mermer kemerler, renkli cam tavan, özenle oyulmuş ahşap işleri, şehvetli çıplak resimler ve hepsi - Hilton Sidney Hotel'in bodrumundaki şimdiki yerine taşındı. Perşembeden cumartesiye gece canlı müzik vardır.

Middle Harbour, Sidney

Middle Harbour, Sidney

Kumlu koylarda demirlemiş yatlar dışında, Orta Liman'ın yukarı kesimleri, ilk Avrupalıların 200 yıldan daha uzun bir süre önce Port Jackson'ı gördükleri zamanki gibi. Cennet gibi çalılıkların arasına sıkışmış, şehirden sadece kısa bir sürüş mesafesinde sakin banliyöler vardır.

15 Ağustos 2020 Cumartesi

Lang Co Plajı, Vietnam

Lang Co Plajı

Lang Co Plajı

Lang Co, nisandan ağustos ayına kadar süren kurak mevsimde, Danang kıyı şeridindeki modern yapıdan, bakir, beyaz, kumlu plajları ve istiridye kulübeleri ve deniz mahsulü tezgahlarıyla kaplı sakin lagünleri ile bir vaha yaratır. Danang'dan gelen en hızlı rota sizi Hai Van tünelinden geçirir ve yolculuktan iyi bir saat koparır, en manzara ise bazen dolambaçlı bir dağ yolunda tüyler ürperten bir sürüşü içerir - ancak Hai'den muhteşem manzaralar için çabaya değer Van Geçidi (Deo Hai Van). Doğu Denizi ve Truong Son Sıradağlarının panoramik manzarası, Vietnam'da benzersizdir. (Yakından bakarsanız Danang'ın ötesindeki Mermer Dağlarını görebilirsiniz.)

Hue'dan Danang'a giden yolculukta uygun bir mola yeri olan Lang Co, Güney Çin Denizi'ne uzanan bir yarımada üzerinde yer alan pastoral bir mezradır. Lang Co Beach, öğle yemeği yemek ve günü geçirmek için iyi bir yerdir ve gerçek güneşe tapanlar için Banyan Tree'de veya onun bütçeye uygun küçük kız kardeşi Angsana'da birkaç gece plaj keyfi planlamayı kesinlikle düşünmeye değer. Lang Co Beach Resort tabelasından Highway 1'e sapın; bu sizi uzun, kumlu plaja götürecektir. Tesisler: yiyecek ve içecek. En iyisi: gün batımı; yürüyüşleri; yüzme.

Laguna Lang Co Golf Kulübü

Laguna Lang Co Golf Kulübü

Yuvarlanan pirinç tarlaları, doğal akarsular, güzel bir sahil ve etkileyici kaya oluşumları, 18 delikli Nick Faldo şampiyona golf sahası ve egzersiz sahasını oluşturan manzaralardan sadece birkaçıdır. Danang'ın 35 km (22 mil) kuzeyinde veya Hue'nin 30 km (18½ mil) güneyinde yer alan golf sahası, Angsana ve Banyan Tree gibi bir golf tatili arayanlar için olsa da bölgede kalmayanlar için kolay bir gidip gelir. aynı sahil koyunu paylaşın. Nongolfers, Angsana ve Banyan Tree tatil beldelerinin spa, restoran, çocuk kulübü, havuzları ve plajını kullanmak isteyebilir.

8 Ağustos 2020 Cumartesi

My Tho, Vietnam

My Tho, Vietnam

My Tho

Ho Chi Minh Şehri'ne en yakın Mekong Deltası şehri olan My Tho, kültür gizemli bir şekilde ortadan kaybolmadan önce, MS 1-5. 17. yüzyılda modern şehir, Tayvan'dan kaçan Çinli mülteciler (daha sonra Formosa olarak biliniyordu) tarafından kuruldu. Vietnam Savaşı sırasında My Tho, Amerikan ve Avustralya birliklerinin operasyon merkezlerinden biriydi. Mekong Deltası'ndaki en büyük savaş 1972'de şehrin sadece 20 km (12 mil) dışındaki Cai Lai'de yapıldı. Bugün My Tho, meyve ve balık tedarikçisi olarak biliniyor.

Ben Tre

My Tho'dan 20 dakikalık bir feribot yolculuğu (ve ardından 10 dakikalık xe om yolculuğu), Mekong Deltası'nın hindistan cevizi başkenti olarak kabul edilen Ben Tre'dir. Ho Chi Minh Şehrinden birçok Mekong Deltası günübirlik gezi, keşfedilecek birçok ilginç su yolu ve nehir adasının yanı sıra birkaç hindistancevizi şekeri fabrikası olan Ben Tre'de durur.

My Tho Market

My Tho Market

Bu büyük kapalı pazar, özellikle daha önce bir Vietnam çikolatasında (pazarında) dolaşmadıysanız, keşfetmek için ilginç bir yerdir. Taze meyve, sebze, gizemli yeşillik yığınları, et, kuru ürünler, giysiler, ayakkabılar ve plastik gereçlerinden oluşan olağan Vietnam ıslak pazar tekliflerini görmeyi bekleyin. Bir kase yerel spesiyalite, hu tieu My Tho (domuz ve karides erişte çorbası) için mola verin.

Vinh Trang Pagodası

1849'da inşa edilmiş, nefis bir hayal ürünü olan bu pagoda, Avrupa ve Asya tasarım öğelerine sahiptir ve bonsai ve nilüfer havuzlarının bulunduğu güzel süs bahçelerinin içinde yer almaktadır. Ulus için Çince karakter şeklinde inşa edilmiş pagodanın sakin atmosferini içinize biraz zaman ayırın, ardından çok mutlu bir gülen Buda da dahil olmak üzere dev Buda heykellerini görmek için gerekçesiyle turlayın.

1 Ağustos 2020 Cumartesi

Crémaillère Demiryolu ve Lam Ty Ni Pagoda,Dalat

Crémaillère Demiryolu

Crémaillère Demiryolu

1933'te, iş başladıktan 30 yıl sonra, Dalat'ı Nha Trang ve Saigon'a bağlayan 105 km'lik (65 mil) bir dişli demiryolu hattı tamamlandı. Hat, savaş sırasında 1969 bomba saldırılarında kapatıldı ve parkur 1975'te sona erdikten bir süre sonra parçalandı. Yirmi yıl sonra parkurun 7 km'lik (4 mil) bir bölümü restore edildi ve harika art deco demiryolu istasyon yenilenmiştir. Şimdi (şimdi dizel çekiş kullanan) treni Linh Phuoc Pagoda'ya ev sahipliği yapan Trai Mat köyüne götürmek mümkün. Gidiş-dönüş iki saat sürer, ancak aslında treni yakalamak zor olabilir. Sadece 25 kişi bilet satın aldıktan sonra kalkar, bu nedenle oyun durumunuzu kontrol etmek için otelinizi önceden aramanız en iyisidir. Tren istasyonu kendisi mimari açıdan ilginç, üç çatı Lang Biang dağının zirvelerini temsil ederken, aynı zamanda geleneksel Orta Yaylalar ortak evlerinin yüksek sivri çatılarına haraç ödüyor. Vietnam'ın son buharlı lokomotifi, temel bir kahve dükkanı olarak hizmet veren istasyonda oturuyor. İstasyon ve lokomotif, özellikle Kasım'dan Ocak'a kadar süren düğün "sezonunda" düğün fotoğrafçıları arasında popülerdir.

Lam Ty Ni Pagoda

Lam Ty Ni Pagoda

Dalat'ın Mad Monk'u olarak bilinen çok yetenekli, çok dilli keşiş Thay Vien Thuc, bu küçük Lam Ty Ni Pagoda'da yaşıyor. Bir sanatçı, şair, peyzaj mimarı, usta ve din adamı, Vien Thuc yaşayan bir efsanedir. Vien Thuc'un var olduğu zaman ziyaret etmeyi başarırsanız, genellikle suluboya resim odalarından size eşlik eder, Zen şiiriyle doldurur ve hatta küçük bir ücret karşılığında sizin için bir resim bile çizebilir. Keşiş olmadığında, pagoda biraz hayal kırıklığı yaratabilir.