18 Haziran 2020 Perşembe

Seul Özel Yerler

Kore Ulusal Müzesi, Seul

Kore Ulusal Müzesi, Seul

Kore'nin eşsiz tarihini, kültürünü veya sanatını daha iyi tanımak isteyen herkes için ziyaret edilecek müze Ulusal Müze'dir. Dünyanın altıncı en büyük, kalıcı olarak sergilenen 13.000 sanat eserinden herhangi biri kendi başına etkileyici bir şekilde durabilir. Kronolojik olarak düzenlenmiş yolu takip ederek, ziyaretçiler sadece Kore kültürünün derinliğini ve güzelliğini değil, aynı zamanda yüzyıllar boyunca nasıl geliştiğini de anlıyorlar. Geniş kalıcı koleksiyonuna ek olarak, müze etkileyici özel sergilere de ev sahipliği yapıyor. Cumartesi günleri müze konserler, performanslar veya film festivalleri gibi özel etkinlikler düzenliyor. Kore tarihinin eserleri ve dönemleri hakkında daha fazla bilgi isteyenler için, müze günde iki kez İngilizce rehberli turlar sunmaktadır.

Seul Tarih Müzesi

Seul Tarih Müzesi, ulusun büyümesini taş çağından modern zamanlara kadar izler. Ana müze dört alana ayrılmıştır: Joseon Başkenti, yaşam tarzı, kültür ve Seul'ün gelişimi. Çocuklar için Seul, Touch Hall ve Eğitim Salonu'nun kat haritası gibi çok sayıda interaktif sergi var. Ayrıca müze sık sık konserlere, filmlere ve diğer etkinliklere ev sahipliği yapar. Müze ücretsiz olsa da, özel sergilerin ayrı bir giriş ücreti vardır.

Garosu-gil

Garosu-gil

Han Nehri'nin kuzeyindeki mahalleler Seul'deki turistik yerlerin çoğuna ev sahipliği yaparken, güneydeki daha yeni mahalleler Seul'ün trend tarafına bir bakış sunuyor. Bunu görmek için en iyi yer, Seul'ün uygun bir şekilde "Ağaçlar Sokağı" olan Garosu-gil olacaktır. 700 metre uzunluğundaki bu gölgeli caddeyi kaplayan ağaçların sayısı sadece üzerindeki butik, kafe ve restoranların sayısıyla karşı karşıya. Nehrin güneyindeki diğer mahalleler uluslararası markalarla doluyken, Garosu-gil hala yerel markalar ve kafeler tarafından yönetiliyor. Her ne kadar geleneksel hediyelik eşyalar için yer olmasa da, Garosu-gil rahatlatıcı butik alışverişler ve birçok kafeden birinden izleyen insanlar için iyi bir duraktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder