12 Haziran 2020 Cuma

Cavenagh Köprüsü, Changi Şapeli ve Müzesi, Singapur

Cavenagh Köprüsü

Cavenagh Köprüsü

Singapur Nehri boyunca hayatta kalan en eski köprü olan bu zarif çelik köprü, 1859'dan 1867'ye kadar Boğazlar Yerleşimlerinin valisi olan General General Orfeur Cavenagh'ın adını aldı. Şimdi bir yaya köprüsü, Fullerton Hotel'in muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz. Nehir kıyısında, harika fotoğraflar çeken su üzerinde yarı dalış yapan erkeklerin tuhaf heykelleri var.

Changi Şapeli ve Müzesi

Yayılan, çömelmiş, uğursuz görünümlü Changi Hapishanesi, 1930'larda İngilizler tarafından inşa edildi ve Japonlar tarafından II. Şu anda birçoğu Singapur'un katı uyuşturucu yasaları nedeniyle burada bulunan binlerce hükümlü barındıran hapishane yenileniyor. Cuma günü şafak vakti ciddi suçluların asıldığı yer.

Changi Şapeli ve Müzesi

Müzenin duvarları, savaş sırasında burada bulunanlara dokunaklı anıt plaketler veriyor. Bu 85 şapelden birinin kopyası, 85.000 Müttefik POW ve sivilin, Japonların kendilerine uyguladığı yıkım ve yoksunluğun üstesinden gelmek için inanç ve cesaret kazandıkları bir kopya. Müze savaş zamanı deneyimlerini tasvir eden POW'ların çizimlerini, eskizlerini ve fotoğraflarını içeriyor. Düzenli turlar sizi eski İngiliz kışla alanlarından eski RAF kampına götürür. Burada, savaş sırasında bir mahkum hastanesi olan 151. Blok'ta İngiliz bir savaş esiri olan bombacı Stanley Warren tarafından boyanmış basit ama çarpıcı duvar resimleri göreceksiniz. 1930'larda, on binlerce erkeği barındıracak bu iyi tasarlanmış barakaları kuran İngilizlerin askeri harcama ölçeği inanılmaz. İngilizlerin Singapur'un neden imkansız olduğuna inandığını açıkça görebilirsiniz! Bu hala askeri bir bölge; Kışlaların çoğu Singapurlu askerler tarafından 2 yıllık zorunlu görevleri sırasında kullanılır. İlginize bağlı olarak bölgeyle ilgili daha kapsamlı bilgi vermek için düzenli rehberli turlar düzenlenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder