25 Haziran 2020 Perşembe

Phuket, Tayland

Phuket, Tayland

Phuket (veya "Koh" Phuket — Koh, Tay dilinde "ada" dır, ancak bu nadiren kullanılır çünkü Phuket çok büyüktür) bölgenin ekonomik güç merkezlerinden biridir - milyonlarca turist her yıl adayı ziyaret ederek, kurulan tesis adasında sunulan. Phuket, yıllık 6 milyondan fazla ziyaretçi ile modern ve canlı bir adadır ve sayıları her geçen yıl artmaktadır. Hiç Phuket'e gitmediyseniz, muhtemelen seveceksiniz; geri dönen ziyaretçiler, bir sonraki turizm dalgasını hevesle karşılayan yeni bir ada bulacaklar.

Phuket Hakkında Bilgiler

Phuket, anakaraya bir geçitle ve dünyanın geri kalanına uluslararası bir havaalanı ile bağlıdır. Girintili sahil şeridi ve dağlık iç mekanı, adanın 48 km (30 mil) uzunluğundan ve 21 km (13 mil) genişliğinden daha büyük görünmesini sağlıyor. Turizmden önce, Phuket zaten kalay madenciliği ve kauçuk tarlalarından servet elde ediyordu. Backpackers 1970'lerin başlarında Phuket'i keşfettikten sonra, beyaz, kumlu plajları ve uçurumun korunaklı koyları, dalgalı şelaleleri ve etkileyici dağları, bulutsuz günleri ve ateşli gün batımı hakkında hızla yayıldı.
Ne yazık ki, turizm ciddi sorunlar getirdi. Girişimciler, önce Patong'da, daha sonra adanın etrafında yayılan büyük tatil köyleri inşa ettiler. Phuket, ziyaretçileri sürpriz olarak alabilen korkunç trafik ve aşırı gelişmişlik nedeniyle sıkıntı çekiyor, ancak kendinizi adanın geri kalanından izole edebileceğiniz yerler de var. Son yıllarda, yetkililer aşırı kalkınmanın en kötü aşırılıklarından bazılarını dizginlemek için çok uğraştılar ve bir dereceye kadar daha sessiz yerlerde başarılı oldular. Ancak, gelişme hala Patong ve Phuket kasabasında devam ediyor.

Phuket, Tayland

Phuket Gezisi

Buradaki diğer tüm işletmeler bir tur operatörü ya da dalış mağazası ya da terzi ya da cip kiralama ya da pub gibi görünse de, ada hakkında sevilecek çok şey var. Plajlar hala güzel ve bu dalış ve dalış (180'den fazla kayıtlı dalış mağazaları ile) için en iyi yer olmaya devam ediyor. Ada, dünyanın en seçkin tatil merkezlerinden ve spalarından bazılarını sunmaktadır, ancak yiyecek, içecek ve konaklama yerleri çoğu ziyaretçinin ülkelerine göre ucuzdur (Phuket Tayland standartlarına göre oldukça pahalıdır). Ve adaya doğrudan uçuşlar bunu uygun bir kaçış haline getiriyor.

Phuket, Tayland

Seyahatinizi planlarken, muson sezonunun Mayıs'tan Ekim'e kadar sürdüğünü ve kıyıların batı tarafında yüzmenin bu süre zarfında tavsiye edilmediğini unutmayın, çünkü akım tehlikeli olabilir.

Bu bölüm adanın merkezi Phuket Kasabası ile başlar ve oradan saat yönünün tersine düzenlenmiştir. Bir veya iki seçim noktası seçmek ve bunlara bağlı kalmak en iyisidir. Destinasyonlar arasındaki fevkalade seyahat, önceki gün keyif aldığınız her türlü rahatlamayı geri alabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder