26 Aralık 2019 Perşembe

CAPERTEE

CAPERTEE

CAPERTEE

CAPERTEE KONUMU

Avustralya'daki en büyük kanyon Capertee'dir. Etkileyici bir ölçek değil, aynı zamanda katı bir yaş. Vadi milyonlarca yıl önce kurulmuştur, bu nedenle bugünkü yamaçları o kadar dik görünmemektedir. Bununla birlikte, oradaki aşırı uçurumlar burada bulunabilir. Kayaları çok kırılgan ve çökebileceğinden, onları tek başına ele geçirmek tırmanıcı hayranlara tavsiye edilmemektedir. Kanyonun uzunluğu 450 kilometre, genişliği yaklaşık 30 kilometre. Eski zamanlardan beri yerliler Capertee Nehri vadisini maden geliştirmek için kullandılar, çünkü geçit eğimleri doğanın hediyeleri doluydu. En eski değerli taş madenleri 2000 yıl önce burada geliştirildi. Binlerce yıldan sonra mücevher alanının tükenmediği dikkati çekti. En son meraklı yolcuların biri kanyonda 6 gün geçti; Bu süre zarfında 77 mücevher bulmayı başardı. Antik madenlerin arasından geçmek güvenli değildir, çünkü yüksek sesler veya garip hareketler çökmesine neden olabilir. Terk edilmiş mayınlar Capertee'nin çekici özelliği değil. Doğal cazibe merkezlerini keşfetmek ve bisiklet sürmek için ideal bir yer. Capertee Bölgesi, orijinal sakinlere, Wirdajuri halkına ev sahipliği yapmıştır ve ilk olarak 1821'de Mudgee bölgesine giden Avrupalı ​​kaşif James Blackman tarafından geçilmiştir.

CAPERTEE

CAPERTEE YAPISI

1851'den itibaren 10 yıllık süre zarfında, altına hücum koloninin nüfusunda artışa neden oldu. Capertee Village, bu süre zarfında küçük konaklama hanlarından, özellikle Shervey's Inn'den büyüdü. Bölgede kömür, şeyl-petrol ve kireçtaşı keşfedilip çıkarıldıkça, Capertee'nin zenginliği ve önemi arttı.
Capertee Village, iyi bir su kaynağının konumu nedeniyle tavellerin Mudgee için bir dinlenme durağı haline geldi. Köy birkaç ev, han ve postaneyle büyüdü. 1882'de demiryolu inşaatı tamamlandı. Capertee Vadisi'nde yer alan Glen Davis Şeyl Petrol İşleri, bölgedeki en büyük işverenlerden biriydi. Benzin üreten operasyon, savaş döneminde önemli bir stratejik kaynaktı. Bugün, bu bir zamanlar gelişen endüstrinin kalıntıları her cumartesi saat 14.00'te turlanabilir. Büyük Avustralya balladeeri Henry Lawson, “Eski bullock sürücüsünün şarkısı” şiirindeki bu dramatik manzaradan ilham alacak kadar Capertee Vadisi'nde durakladı. Pearsons Lookout'ta yapılan son yükseltmeler, dünya çapında bir görüntüleme hedefi oluşturdu. Capertee Vadisi ve ötesinin panoramik manzarasına sahip olabilen bir görüntüleme platformunun eklenmesi, engelli dostu erişimle birleştiğinde, gözetleme alanını bölgedeki gezginler için bir zorunluluk haline getiriyor. Görüntüleme platformu, Stone National Park Bahçeleri'nin güneyinde, Glen Davis ve Wollemi Milli Parkı'nın kuzeyinde ve Kandos ve Rylstone'a doğru kuzeyindeki ünlü Pantoney Tacı'nın çarpıcı manzaralarını sunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder