29 Aralık 2019 Pazar

Aiola Adası

Avusturya Adası Aiola Adası Hakkında


Dünyanın eşsiz manzarası, Avusturya'nın Graz şehrindedir. Burada sadece köprü restoranı Mur Nehri boyunca uzanan 'Aiola Adası'ndan geçiyor. Restoran uzun zamandır kent sakinleri için favori bir yer ve turistler için çekici bir cazibe olarak değerlendirildi. Nehrin iki kıyısını birbirine bağlayan bu modern yaya köprüsünün ortasında, güzel sırlı pavyon var.

Aiola Adası


Köprüdeki ziyaretçiler için sıcak havalarda güneşlenebileceğiniz popüler restoranın yanı sıra mükemmel görüntüleme platformları ve hatta özel plaj alanları. Mur nehrindeki garip köprü 2003 yılında açıldı. Tasarımının yazarı, New York Vito Acconci mimarı idi.

Aiola Adası köprüsü, büyük işlevsel önemin yanı sıra, muazzam bir kültürel değere sahiptir. Adasındaki restoran törenli yemekler için kullanılır. Özellikle popüler yeni evlilerle olan olağan dışı bir tatil. Birçok gezgin ve yerli halk, akşamları güzel aydınlatmayla aydınlandığında romantik yaya köprüsünde yürümeye çabalıyor. Şehrin önemli bir olayı vesilesiyle köprünün Mur Nehri'nde açıldığına dikkat edilmelidir. 2003 yılında Graz Avrupa'nın kültür başkenti ilan edildi. 

Aiola Adasının Yapısal Özellikleri

Aiola Adası


Ya da bir bar olduğunu düşünen bir köprü. Emin değiliz. Graz dışında Mur Nehri'nin ortasında tünemiş, büyük bir cam kabuklu deniz hayvanı kabuğu gibi görünen oldukça muhteşem. 2003 yılında inşa edilen New York mimarlarının eseri, güneşin tadını çıkarmak için bir alana ve eşsiz bir ortamda eğlenerek orta nehir kahvesinin veya biranın tadını çıkarabileceğiniz mavi bir kafe-bara sahiptir. Yaz aylarında en iyi ziyaret edilen, tatil fotoğraflarını çekmek için iyi bir mekandır ve geceleri aydınlandığında harika görünüyor.

Kültürel karakterini tanıyan Graz, çağdaş sanatçıları şehre, insanları çekecek ve sosyal ilginin merkezi olacak çekici unsurlar getirmeye cömertçe çağırdı. En ilginç olanlardan biri Mur nehrindeki yapay adadır. Vatandaşların zihninde daha fazla bir engel veya potansiyel tehlike ile ilişkili olan bir nehre kentsel yaşama dahil olma fikri Graz'da mükemmel oldu. Robert Punkenhofer (Sanat ve Fikir) yapay bir ada fikrinin babasıydı. Ayrıca tüm kültürel etkinliğin küratörü oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder