30 Aralık 2019 Pazartesi

Shirakawa Köyü

Japonya Doğası Shirakawa Köyü


Japonya'da rahatlatıcı bir geri çekilme keyfi için en iyi yer, eski Shirakawa köyüdür. Bu uzak köy dağlık bölgede bulunmaktadır. Site, rüzgar ve doğanın diğer engeli korunan yükselen dağlarla çevrilidir. Antik köyün en önemli özelliklerinden biri, eşsiz gapped çatılı yerel sakinlerin küçük evleridir. Bu çatı formu kazara olmaz. Kışın vadide kar doludur ve bu formun sadece çatısı uzun süre kar yağışına dayanabilir.

Shirakawa Köyü


Yıllar geçtikçe köy, kışın medeniyetten tamamen kopar. Soğuk aylarda bile şimdi ulaşmak kolay değil. Eski köy, kendi ulusal geleneğine sahiptir. Yüzlerce yıldır, sakinleri ipekböcekleri yetiştirme ve kumaş üretimi yapıyorlardı. İpekböceği sadece evde yetiştirilmektedir. Köyün neredeyse tüm evleri küçük fabrikalardır.

Shirakawa Köyü Yapısı

Shirakawa Köyü


Shirakawa-go köyündeki yaşam tarzı, yıllar boyunca değişmeden kaldı. Çok uzun zaman önce değil, köy UNESCO Dünya Mirası Listesi ilan edildi. Birkaç on yıl önce, neredeyse hiç kimse, 12. yüzyılda kurulan eski Japon köyünün varlığını bilmiyordu. Şimdi, eşsiz mimarinin tadını çıkarmak ve yerli nüfusun ölçülen yaşam biçimini gözlemlemek isteyen turistler tarafından düzenli olarak ziyaret edilir. Köyün hemen yakınında pek çok şaşırtıcı doğal cazibe merkezi bulunmaktadır. Bunlara nadir ağaçlar ve bitkiler olan asırlık ormanlar dahildir.

Shirakawa go köyü, Sanki bir çizgi film gibi ya da sanki bir rüyanın içindeymişçesine büyüsüne kapıldığım köyün adı. Japonya’nın en huzur dolu köyü. Daha köye girer girmez atmosferin güzelliğine, bu köyün büyüsüne kapılmamak elde değil. Rengarenk bahçeleri, yemyeşil doğası, birbirinden güzel evleri ile aşık olunası bir köy Shirakawa go köyü.

Bu köye gelir gelmez uzun bir süre kendime gelemedim. Şoku üzerimden atlattığımda ise hemen fotoğraf çekmeye koyuldum. Turizm açısından da epey ünlenmiş bir köy olmasına rağmen çok güzel korunmuş. Japonya köylerinin ayrı ayrı hepsi güzel ama burası bir başka güzel. Köyde halen yaşayan mütevazi güler yüzlü ve mutlu insanlar bugün tarımdan, ipek böceğinden ve turizmden gelirlerini sağlıyorlar.

29 Aralık 2019 Pazar

Aiola Adası

Avusturya Adası Aiola Adası Hakkında


Dünyanın eşsiz manzarası, Avusturya'nın Graz şehrindedir. Burada sadece köprü restoranı Mur Nehri boyunca uzanan 'Aiola Adası'ndan geçiyor. Restoran uzun zamandır kent sakinleri için favori bir yer ve turistler için çekici bir cazibe olarak değerlendirildi. Nehrin iki kıyısını birbirine bağlayan bu modern yaya köprüsünün ortasında, güzel sırlı pavyon var.

Aiola Adası


Köprüdeki ziyaretçiler için sıcak havalarda güneşlenebileceğiniz popüler restoranın yanı sıra mükemmel görüntüleme platformları ve hatta özel plaj alanları. Mur nehrindeki garip köprü 2003 yılında açıldı. Tasarımının yazarı, New York Vito Acconci mimarı idi.

Aiola Adası köprüsü, büyük işlevsel önemin yanı sıra, muazzam bir kültürel değere sahiptir. Adasındaki restoran törenli yemekler için kullanılır. Özellikle popüler yeni evlilerle olan olağan dışı bir tatil. Birçok gezgin ve yerli halk, akşamları güzel aydınlatmayla aydınlandığında romantik yaya köprüsünde yürümeye çabalıyor. Şehrin önemli bir olayı vesilesiyle köprünün Mur Nehri'nde açıldığına dikkat edilmelidir. 2003 yılında Graz Avrupa'nın kültür başkenti ilan edildi. 

Aiola Adasının Yapısal Özellikleri

Aiola Adası


Ya da bir bar olduğunu düşünen bir köprü. Emin değiliz. Graz dışında Mur Nehri'nin ortasında tünemiş, büyük bir cam kabuklu deniz hayvanı kabuğu gibi görünen oldukça muhteşem. 2003 yılında inşa edilen New York mimarlarının eseri, güneşin tadını çıkarmak için bir alana ve eşsiz bir ortamda eğlenerek orta nehir kahvesinin veya biranın tadını çıkarabileceğiniz mavi bir kafe-bara sahiptir. Yaz aylarında en iyi ziyaret edilen, tatil fotoğraflarını çekmek için iyi bir mekandır ve geceleri aydınlandığında harika görünüyor.

Kültürel karakterini tanıyan Graz, çağdaş sanatçıları şehre, insanları çekecek ve sosyal ilginin merkezi olacak çekici unsurlar getirmeye cömertçe çağırdı. En ilginç olanlardan biri Mur nehrindeki yapay adadır. Vatandaşların zihninde daha fazla bir engel veya potansiyel tehlike ile ilişkili olan bir nehre kentsel yaşama dahil olma fikri Graz'da mükemmel oldu. Robert Punkenhofer (Sanat ve Fikir) yapay bir ada fikrinin babasıydı. Ayrıca tüm kültürel etkinliğin küratörü oldu.

28 Aralık 2019 Cumartesi

U AĞRI KÖPRÜSÜ

U AĞRI KÖPRÜSÜ

U AĞRI KÖPRÜSÜ

U AĞRI KÖPRÜSÜ KONUMU

150 yıldan daha önce, Myanmar halkı, Tauntome gölünü geçmek için U Ağrı Köprüsü'nü inşa etti. Yapı, diğer ülkelerde görülebilen birçok sahte köprüden çok farklı. Köprünün inşası 19. yüzyılın ikinci yarısında, Kral Mindon döneminde başladı. Tik sütunların ana yapı taşları eski bir sarayın yeniden inşasından sonra bırakılmıştır. Güçlü direkler kelimenin tam anlamıyla sığ gölün dibine delik açılmıştı; her sütun numaralandırıldı. Tasarımın önemli ayırıcı özelliklerinden biri, inanılmaz derecede tehlikeli olan geçişi kolaylaştıran tırabzanlardan yoksun olmasıdır. Köprü yüksekliği bir adamın iki katından daha yüksektir, bu nedenle keskin taşlarla kaplı gölün altına düşmek trajediye dönüşebilir. Yerel sakinlerin bu tehlike ile uğraşmadığı görülüyor; Köprüden büyük bir yük ile hatta bisikletle geçiyorlar. Yüzlerce yöre sakini tarafından günlük olarak kullanılan bu eşsiz köprünün uzunluğu yaklaşık 1.200 metredir. Su 4.5 metre yüksekliğinde bulunur. Benzersiz teak köprüsü, turistler arasında inanılmaz derecede popüler. U Ağrı Köprüsü'nün muhteşem fotoğraflarını çekmeyi düşünen gezginlerin günbatımında ziyaret etmeleri önerilir. Mandalay deyince ilk aklıma gelen yer U Bein Köprüsü. Elbette Mandalay sadece bu köprüden ibaret değil; ancak bizim gibi fotoğrafçıysanız en ilgi çekici ve en çok vakit geçireceğiniz yer burası. Mandalay, Myanmar’ın iç kesimlerinde yer alan ve Yangon’dan sonra ülkenin ikinci büyük şehri ünvanını taşıyan, çok keyifli bir şehir. Mandalay’ın nüfusu yaklaşık 1,5 milyon ve ticari olarak da ülkedeki en güçlü şehirlerden biri.

U AĞRI KÖPRÜSÜ

U AĞRI KÖPRÜSÜ YAPISI

Daha önceki yazılarımızda Myanmar hakkında oldukça geniş bilgiler vermiştik. Myanmar Yemekleri, Myanmar Vizesi, Myanmar Parası, Myanmar’da görülecek yerler vb. konuları öğrenmek için Myanmar Gezi Rehberi sayfamıza bakabilirsiniz. Şimdi Mandalay’a biraz daha yakından bakalım. En başta yazdığım gibi ilk görmenizi tavsiye edeceğim yer U Bein Köprüsü olacak. Köprü Taung Tha Man Nehri üzerinde inşa edilmiş 1850 gibi hayli eski bir yapım yılına sahip. Dediklerine göre dünyada tik ağacından yapılmış bilinen en eski ve uzun köprü. Uzunluğu 1200 metre. Başlangıçta tamamı ahşaptan yapılmış ancak şimdilerde bir kısmı hasar gördüğü için beton dökülerek onarılmış. Bu kısım köprünün estetiğini bir miktar bozuyor. Bu köprüyü fotoğraflamak için en güzel zaman sabahın erken saatleri veya akşam üzeri gün batımı. Ahşap malzeme güneş ışıkları ile birlikte oldukça estetik görüntüler sunuyor.

27 Aralık 2019 Cuma

CANNİBALİSTİC SUSHİ RESTAURANT

CANNİBALİSTİC SUSHİ RESTAURANT

CANNİBALİSTİC SUSHİ RESTAURANT

CANNİBALİSTİC SUSHİ RESTAURANT KONUMU

Bütün dünya Japonların sevgisini suşi bilir. Sadece birkaç kişi ama biliyorum Tokyo'da en garip ve aynı korkutucu suşi restoranında - Yumuşak Suşi yer almaktadır. Çıplak kadının vücudunda suşi servisinin güzel geleneği dünya çapında da bilinir. Sürümlerden birine göre, bu gelenek benzersiz 'yamyam restoranın açılmasına yol açtı. Her zamanki suşi burada özel bir şekilde servis edilir. Cannabalistic Sushi suyunun salonu daha çok gerçek bir ceset salonuna benziyor. Siparişi verdikten sonra konuklar, onlara 'bedeni' yönlendiren garson için bekler. Ziyaretçilerin gözlerinin önünde yetenekli garson ceset yardımı ile vücudu inceler ve konukları yemeklerini yakalamalarını sağlar. Suşi gerçekçi modelin içinde gizlidir. Özel efektler sayesinde hizmet süreci ve otopsi inanılmaz derecede gerçekçidir. Zayıf sinir sistemine sahip insanlar artık yeme arzusuna sahip olamazlar. Hamurdan yapılan çanağın orijinal ambalajı ve özel sosu kanı taklit eder. Cesedin kesinlikle bütün parçaları yenilebilir, ancak tüm konuklar onları cesaretle karşılamıyor. Alışılmadık Tokyo restoranının konukları, erkek veya kadın gövdesini seçebilir. Eğer 'cesedin şahsen incelenmesini' istiyorsan, 'kanlı' sostan korkmamalısın. Gerçekçi ambalajın içinde gördüğünüz şey daha etkileyicidir - tüm suşi ve sashimi insan organları biçimindedir. Tokyo, Japonya'daki bu restoran fikri , genellikle çıplak bir kadının vücudundan sashimi veya suşi servis etmek için son derece nadir bir uygulama olan Nyotaimori'den geldi .Bu restoran hakkında ilginç olan, müşterilerin vücudunda ne yemek değil, vücudun kendisi yemek olduğunu!

CANNİBALİSTİC SUSHİ RESTAURANT

CANNİBALİSTİC SUSHİ RESTAURANT YAPISI

Kullanıcılara ameliyat masası gibi görünen ve yemek odasına yuvarlanan hamurdan yapılmış bir "insan vücudu" sunulmaktadır. Yaşam benzeri kanama için kırmızı sos eklenir ve iç organlar sevgiyle ve doğru bir şekilde suşi ve sashimi ile çoğaltılır. Erkek veya kadın bedenleri arasında seçim yapabilirsiniz. Geçenlerde Eylül ayında bir gezi im planlama için tokyo temalı restruants aramaya başladı i tokyo diğer gıdalar ile organları gibi görünen suşi ile sahte bir ediable insan gibi vücut şeyler sunan tokyo bu yerde accros geliyor gibi görünüyor. nasıl bir süre aradıktan sonra adresi bulmak gibi olamaz ve kimse yerini biliyordu merak ediyordum. heres youtube bulundu küçük bir video şimdiden teşekkürler.

26 Aralık 2019 Perşembe

CAPERTEE

CAPERTEE

CAPERTEE

CAPERTEE KONUMU

Avustralya'daki en büyük kanyon Capertee'dir. Etkileyici bir ölçek değil, aynı zamanda katı bir yaş. Vadi milyonlarca yıl önce kurulmuştur, bu nedenle bugünkü yamaçları o kadar dik görünmemektedir. Bununla birlikte, oradaki aşırı uçurumlar burada bulunabilir. Kayaları çok kırılgan ve çökebileceğinden, onları tek başına ele geçirmek tırmanıcı hayranlara tavsiye edilmemektedir. Kanyonun uzunluğu 450 kilometre, genişliği yaklaşık 30 kilometre. Eski zamanlardan beri yerliler Capertee Nehri vadisini maden geliştirmek için kullandılar, çünkü geçit eğimleri doğanın hediyeleri doluydu. En eski değerli taş madenleri 2000 yıl önce burada geliştirildi. Binlerce yıldan sonra mücevher alanının tükenmediği dikkati çekti. En son meraklı yolcuların biri kanyonda 6 gün geçti; Bu süre zarfında 77 mücevher bulmayı başardı. Antik madenlerin arasından geçmek güvenli değildir, çünkü yüksek sesler veya garip hareketler çökmesine neden olabilir. Terk edilmiş mayınlar Capertee'nin çekici özelliği değil. Doğal cazibe merkezlerini keşfetmek ve bisiklet sürmek için ideal bir yer. Capertee Bölgesi, orijinal sakinlere, Wirdajuri halkına ev sahipliği yapmıştır ve ilk olarak 1821'de Mudgee bölgesine giden Avrupalı ​​kaşif James Blackman tarafından geçilmiştir.

CAPERTEE

CAPERTEE YAPISI

1851'den itibaren 10 yıllık süre zarfında, altına hücum koloninin nüfusunda artışa neden oldu. Capertee Village, bu süre zarfında küçük konaklama hanlarından, özellikle Shervey's Inn'den büyüdü. Bölgede kömür, şeyl-petrol ve kireçtaşı keşfedilip çıkarıldıkça, Capertee'nin zenginliği ve önemi arttı.
Capertee Village, iyi bir su kaynağının konumu nedeniyle tavellerin Mudgee için bir dinlenme durağı haline geldi. Köy birkaç ev, han ve postaneyle büyüdü. 1882'de demiryolu inşaatı tamamlandı. Capertee Vadisi'nde yer alan Glen Davis Şeyl Petrol İşleri, bölgedeki en büyük işverenlerden biriydi. Benzin üreten operasyon, savaş döneminde önemli bir stratejik kaynaktı. Bugün, bu bir zamanlar gelişen endüstrinin kalıntıları her cumartesi saat 14.00'te turlanabilir. Büyük Avustralya balladeeri Henry Lawson, “Eski bullock sürücüsünün şarkısı” şiirindeki bu dramatik manzaradan ilham alacak kadar Capertee Vadisi'nde durakladı. Pearsons Lookout'ta yapılan son yükseltmeler, dünya çapında bir görüntüleme hedefi oluşturdu. Capertee Vadisi ve ötesinin panoramik manzarasına sahip olabilen bir görüntüleme platformunun eklenmesi, engelli dostu erişimle birleştiğinde, gözetleme alanını bölgedeki gezginler için bir zorunluluk haline getiriyor. Görüntüleme platformu, Stone National Park Bahçeleri'nin güneyinde, Glen Davis ve Wollemi Milli Parkı'nın kuzeyinde ve Kandos ve Rylstone'a doğru kuzeyindeki ünlü Pantoney Tacı'nın çarpıcı manzaralarını sunmaktadır.

25 Aralık 2019 Çarşamba

At the Top

At the Top

At the Top

At the Top Konumu

Muhteşem panoramik manzaraları izlemek, en etkileyici, romantik ve huzurlu etkinliklerden biridir. Gözlem güverteleri, modern gökdelenlerde, derin kanyonlarda ve yüksek dağlarda görülebilir. Bazı köprüler doğal çevreyi keşfetmek için idealdir. En çekici doğal kuvvetler tarafından oluşturulan doğal izleme platformlarıdır. Bazı bakış açısı, uzun zamandan beri dünya önemi olan yer işaretleri olmuştur; her yıl binlerce profesyonel fotoğrafçı, alışılmadık eğlence hayranları ve etkin gezginler tarafından ziyaret edilirler. Dünyadaki en yüksek gözlem güvertesi, Dubai'deki 472 metre yüksekliğindeki dünyanın en yüksek gökdeleninin (Burj Khalifa) 124. katında bulunmaktadır. Görüş alanı tüm kati kaplar ve dairesel bir panorama görüntüsü verir. Yüksek kalitede teknik ekipman, başlıca ayırt edici özellikleri arasındadır. Yüksek teknoloji ürünü teleskoplar sayesinde ziyaretçiler sadece yakınlardaki ilginç bir nesneyi görmekle kalmaz aynı zamanda bu konuda daha fazla bilgi edinebilir ve günün farklı saatlerinde çekilen nesnelerin resimlerini görebilirler. 

At the Top


At the Top Yapısı

Gözlem güvertesinde birkaç etkileşimli model var, bu nedenle ziyaretçilerin kent tarihçesi ve halk kültürü hakkında ilginç şeyler öğrenmek için harika bir fırsatları var. En üstteki platform kapalı, ancak heyecan arayanlara ve açık hava etkinlikleri hayranlarına yönelik birkaç açık açık teras var. Ayrıca, altın külçeler dahil, özel ürünler satan harika bir hediyelik eşya dükkânının olduğunu da belirtmek gerekir. Dünyanın En pahalı gözetleme Noktası olan Ziyaretçiler için giriş ücreti yaklaşık 110 USD'dir. Bununla birlikte, ziyaretçiler para kazanmak için halen büyük bir fırsat sunmaktadır; önceden bir bilet (en az ziyaretten 30 gün önce) önerilir - bu durumda üç kat daha ucuza mal olacak. At the Top'ı keşfetmenin zamanının sınırlı olmadığını ve böylece güverte kapatılana kadar Dubai'nin manzarasını hayranlıkla izleyebileceğinizi belirtmek önemlidir.

24 Aralık 2019 Salı

PARK GÜELL

PARK GÜELL

PARK GÜELL

PARK GÜELL KONUMU

Barselona, ​​dünyaca ünlü Park Guell ile övünebilir. Sadece muhteşem manzaralar için değil aynı zamanda mimari süslemeler için de harika olan şehir bahçesidir. Parkın açılışı 20. yüzyılın başlarında gerçekleşti. Başlangıçta, 60 ev inşa edilmesi planlandı. Ancak sadece iki bina inşa edildi. 1906'dan 1926'ya kadar olan dönemde Antonio Gaudi bunlardan birinde yaşıyor. Bugün, bu önemli binalarda dünyaca ünlü mimarın hayatına ve eserine adamış bir müze var. Şu anda bahçe alanı 17 hektarı aşıyor. Ünlü Katalan sanayici ve siyasetçi Eusebi Guell tarafından kuruldu. Antonio Gaudi kendisi mimari ve peyzaj parkı dekorasyonlarını yarattı. Bazı heykeller ve süslemeler hakkında inanılmaz hikayeler anlatılabilir. Yani, parkta oturmuş bir kişinin vücudunun konturlarını izleyen olağandışı kavisli bir tezgah bulabilirsiniz. Gaudi, bu tezgah tasarlamak için işçilerden birinin katılaşmamış beton tezgahına oturmasını istedi. Dolayısıyla mimar sırtın bükülmesini ölçtü. Parktaki konuklar, beton yapıların ve heykellerin çoğunun renkli fayanslar ve cam parçaları ile süslenmiş olduğunu fark edecektir. Bir efsaneye göre işçiler, kent boyunca ayları boyunca bu parçaları toplamışlardı. Bu zahmetli işin meyvesini oluşturan parkın ana sembollerinden biri, mozaikli bir semender. 1984 yılında Park Guell, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yazılmıştır. Dünyanın dört bir yanından gelen konuklar onu ziyaret etmek için heveslidir. Ünlü Katalan Mimar Antoni Gaudi 74 yıllık yaşamına sayısız eser sığdırdı ancak şüphesiz bunlar arasında en etkileyici olanları Sagrada Familia Bazilikası ile rengarenk Park Güell.

PARK GÜELL

PARK GÜELL YAPISI

Yapımı 14 yıl süren –ve aslında yarım bırakılan- Park Güell Barselona’daki turistik atraksiyonlar arasında en önemlilerinden de biri. Yarım gününüzü ayırmanızın yeterli olduğu park başta bahçe-şehir olarak tasarlanmış ancak sonunda bir şehir parkına dönmüş. Burayı bu kadar özel ve güzel yapan ise başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz sıradışı mimarisi, renkleri, desenleri, mimarının dehasını gösteren tasarımları diyebilirim. Hatta parkı en kısa şekilde tanımlamam gerekirse “büyüleyici bir tuhaflık” derdim. Üstelik Park Güell ne kadar dünyadaki diğer parklardan farklıysa Barselona şehrinin dokusuna ve ruhuna da o kadar uygun. Park Güell, dönemin kraliyet üyesi Eusebi Güell’in isteği üzerine, Barselona’nın aristokratlarının kullanımı için Antoni Gaudi tarafından tasarlanmış. Günümüzde şehrin en popüler ikonlarından biri olan park, panoramik manzaraya sahip terası ve etkileyici girişi ile hem eşsiz bir mimari eser hem de önemli bir turistik kent simgesi.

23 Aralık 2019 Pazartesi

MERDİVEN GASTELUGACHE

MERDİVEN GASTELUGACHE

MERDİVEN GASTELUGACHE

MERDİVEN GASTELUGACHE KONUMU

Biscay Körfezi kıyısından çok uzak olmayan, San Juan de Gastelugache adındaki küçük bir ada, doğa tutkunları ve sessiz dinlenme yapan amatörler tarafından çok popüler. Adacıkların en önemli cazibe merkezlerinden biri Gastelugache merdivenidir, karmaşık bir tepelik arazi üzerine serilir ve dik bir uçurumun kenarında inşa edilmiş olan mülkün kulübesine götürür. Adadaki tek 'yerleşim' binayı başarmak için konukları 237 basamağı aşmaları gerekiyor. En berbat şey, deniz kaygılanmış bir zamanda merdivenleri yukarıya kaldırmaktır. Bazı yerlerde merdiven çok dar sırtlardan geçer. Taştan yapılmış bu merdiven çok güzel, çevredeki manzara ve unutulmaz bir fotoğraf oturumu için harika bir yer olacak. Gezginler, bugün sergilenen ilginç bir koleksiyonun bulunduğu adada bulunan bir kiliseyi ziyaret edebilecek. Yüzlerce yıldır, fırtınadan kaçmayı başaran denizciler hediyelerini kiliseye getirdi. Bugün, müzede sunulan sergilere temel oluşturuyorlar. Aşırı eğlenceyi tercih edenler, adayı anakara bağlayan taş köprü boyunca dolaşırlar. Bu yürüyüş, meclisin kulübesine yapılan antik merdivenlerden geçen zamandan daha az etkileyici olmayı vaat ediyor. 

MERDİVEN GASTELUGACHE

MERDİVEN GASTELUGACHE YAPISI

Çoğu turist yaz aylarında Gastelugache adasını ziyaret ediyor ve tecrübeli gezginler, çevredeki manzara özellikle muhteşem olduğunda, sonbaharda veya ilkbaharda bir geziye çıkmayı öneriyorlar. Bugün, her türlü tesise alışkın olan bir kişi, ne merdiven çıktığını, büyük bir yüksekliğe hayal edemez. Sadece macera ve bilinmeyenleri seven insanlar, Gastelugache adasında bulunan taş köprüde yürümeyi göze alamazlar. Bu, Bask topraklarında bulunan büyük bir ada değil. Adanın cazibesi, dik ve aynı zamanda adanın kendisini ana kıtaya bağlayan insan yapımı bir merdivene sahip olmasıdır. Resmi kaynağa göre, 237 basamaklı merdiven var, ancak her insan bu gerçeği test etmeye cesaret edemiyor. Bir merdivenden yükseklikten bakarsanız, bu ilk bakışta serin rüzgarlar ve adanın tepesine kadar yükselir. Üst katta, tarihçilere göre yaklaşık 9-10 yüzyıllarda inşa edilmiş küçük bir şapel var. Üst katlara çıkanlar, çok yorgun, ama bir dilek yapabilir ve sonra iyi şanslar için zili vurabilirler. Üstten açılan güzel bir manzara, unutmak imkansız. Ancak Gastelugache ve Oahu adasındaki merdiveni karşılaştırırsak, sadece yüksek kaldırma için gerçekçi olmadığı için sadece cennet ve yeryüzü. Merdiven turistler ve ordu tarafından inşa edilmemesine rağmen. Ama tırmanmak isterse turistlerin işlerine karışmazlar, onlar ve hiç kimse müdahale etmez, çünkü merdivenler çok diktir ve tırmanabilir, sadece Aşırı seven insanlar. 850 metre kaldırma yüksekliği ve buradaki görünüm, başka bir yerden birkaç kat daha iyi. Dünyanın en yüksek merdiveni listelemeye başlarsanız, Çin'in spiral merdivenini unutmayın. 91 metre yüksekliğindeki merdivenler özellikle aşırılık yanlıları için yaratıldı, ancak bundan önce kesinlikle bir doktor tarafından muayene edileceksiniz.

22 Aralık 2019 Pazar

İspanya Hakkında

İspanya Hakkında

ispanya

İspanya'nın İspanyolca adı España'dır. İspanyol dili, İspanyol İmparatorluğu'nun erken etkisi nedeniyle dünyanın birçok bölgesinde konuşulmaktadır. İspanya Avrupa'da yer almaktadır. 
Yüksek yaşam kalitesine sahip gelişmiş bir ülkedir. İspanya'nın en büyük şehri ve başkenti Madrid'dir. İkinci büyük şehir, Katalonya'da bulunan Barselona'dır. 

İspanya'ya Genel Bakış

ispanya

İspanya'da kullanılan para birimi Euro'dur. İspanya'da yolun sağ tarafında araç kullanıyorlar. Modern insanların ilk kez 32000 yıl önce İspanya'ya geldiğine inanılıyor. Teide Dağı İspanya'nın en yüksek dağı (3718 m, 12198 ft) ve aktif bir volkan. Pireneler, İspanya ve Fransa'yı ayıran bir dağ silsilesi. İspanya, Mallorca, Tenerife, Ibiza ve Gran Canaria gibi bir dizi ada içerir. Çoğu, Afrika'nın kuzeybatı kıyısı açıklarındaki bir takımada olan Kanarya Adaları'nda bulunabilir. İspanya turizm endüstrisi, milyarlarca Euro'yu İspanyol ekonomisine getiren dünyanın en büyük endüstrilerinden biridir. İspanya, rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi de dahil olmak üzere büyük miktarda yenilenebilir enerji üretmektedir. İspanya'da çeşitli yiyecekler ve paella (bir tür pirinç tabağı) ve tapas (bir dizi küçük atıştırmalık veya meze) gibi benzersiz yemekler bulunur. Futbol (futbol) İspanya'daki en popüler spordur. 1992 Yaz Olimpiyat Oyunları Barselona'da yapıldı.

21 Aralık 2019 Cumartesi

Malezya Hakkında Herşey


Malezya Hakkında

malezya
Malezya, Güney Çin Denizi ile bölünen iki coğrafi bölgeden oluşur: kuzeyde Tayland ve güneyde Singapur ile sınırlanan Malay Yarımadası'nda bulunan yarımada Malezya (veya Batı Malezya) ve kuzey tarafında yer alan Malezya Borneo (veya Doğu Malezya) Endonezya sınırında ve Brunei Sultanlığı'nı çevreleyen Güney Çin Denizi'ndeki Borneo adası. Ülke ayrıca Filipinler ve Vietnam ile deniz sınırlarını paylaşıyor.

Malezya toplam 329.847 km² alanı kaplayarak, Norveç'ten biraz daha büyük veya ABD New Mexico eyaletinden biraz daha büyük. En yüksek dağı Borneo adasında 4.095 m ile Kinabalu Dağı'dır. Mt. Kinabalu ve çevresindeki Kinabalu Parkı resmi web sitesi UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır.

Malezya Nüfusu

malezya

Malezya'nın nüfusu 31.6 milyon kişidir (2016'da). En büyük şehri ve ulusal başkenti Kuala Lumpur. Konuşulan diller Malayca (resmi), İngilizce, Tamilce ve Çince (Kantonca)
Malezya, Güneydoğu Asya'da çok etnili ve çok dinli bir ülkedir ve GSMH'da yalnızca Singapur ve petrol zengini Brunei tarafından geride bırakılan en zengin ve en gelişmiş ülkelerden biridir. Malaya Federasyonu 31 Ağustos 1957'de bağımsız bir ülke oldu.
16 Eylül 1963'te federasyon, Singapur, Sabah (eski İngiliz Kuzey Borneo) ve Sarawak eyaletlerinin katılımıyla genişletildi. "Malezya" adı o tarihten itibaren kabul edildi. Singapur federasyondan 9 Ağustos 1965'te ayrıldı.

19 Aralık 2019 Perşembe

EGİTUYSKY DATSAN

EGİTUYSKY DATSAN

EGİTUYSKY DATSAN

EGİTUYSKY DATSAN KONUMU

Birçok önemli dini alan Rusya'da bulunmaktadır. Egituysky datsan, Buryatia Cumhuriyeti'nde, Egita köyünde. 1826 yılında yaptırılmıştır. Datsan'ın ana taşı, Zence Zhuu heykeli, Buda sandal ağacından yapılmıştır. Bir efsaneye göre, Shakyamuni Buddha'nın hayatında yapılan tek heykel bu. Yaşı 2 500 yılı aşıyor. Egituysky datsan kendi başına çok şaşırtıcı. Dünyanın en güzellerinden biri olarak kabul edilmektedir. Nehir Marakta kıyısında inanılmaz pitoresk bir bölgede yer alır, bu nedenle gezi turuna mahalle çevresinde yürüyüşe çıkmanız önerilir. Birçok önemli tarihi gerçekler eski datsan ile bağlantılıdır. Açılışından kısa bir süre sonra, kendi topraklarında bir tipografi düzenlendi. Ülkenin en gelişmiş ülkelerinden biri olarak kabul edildi. Moğolca ve Tibetçe dilleri için özel matbaalar nedeniyle ünlüdür. Bununla birlikte, antik tapınağın ana değeri, yüksekliği 2.18 metre olan Sandalağacı Buda heykelidir. Eğer gerçekten 2.5 bin yıl önce yapılmışsa, heykel yazarı kesin olarak biliniyor. Buda'nın öğrencilerinden Vishwamitra'ydı. Öğretmeni vaazlarında bir heykel oymuş. Vishwamitra Buddha'yı göremedi çünkü parlak ışıktan geldi, öğrenci Buda'nın sudaki yansımasına bakıyordu. Budist kalıntı, Egituysky datsan'a göre kısa süre önce 25 Eylül 1991 tarihinde taşınmıştır. Bundan önce çeşitli manastır ve sergi salonlarına taşınmış ve 1991 yılına kadar Ulan-Ude müzesinde tutulmuştur. Tayland'daki ana din Budizm'dir . Theravada Budizmi , 

EGİTUYSKY DATSAN

EGİTUYSKY DATSAN YAPISI

Tayland'daki nüfusun% 95'inden fazlası tarafından uygulanmaktadır. Tayland'da yaklaşık 30.000 Budist tapınağı var . Tayland bir Budist ülkesidir ve buradaki tapınaklar günlük yaşamda çok aktif bir rol oynamaktadır. Tai onlara sağlık ya da iyi şans gibi şeyler için Buda'ya dua etmeye gelir, ayrıca hak etmeye ve keşişlerle konuşmaya gelirler . Yapılar.Vajrayogini bir olduğunu tantrik Budist olarak da adlandırılır ilah Vajravarahi içinde Tantrik Budizm veya Vajrayana , o daha herhangi bir erkek daha saygı yüce tanrı olarak kabul edildiği bir geleneğe Buda . Kadın Budalığına giden yolu temsil ediyor . O da bir olan dakini bir dişi doğaüstü varlık veya başarılı tanımlayan bir terim Yogini ve dakinis kraliçesi olarak kabul edilir. Onun adı gelir Sanskritçe , Vajra “elmas” anlamına. Çin'deki Wutaishan Dağı Budist tanrısı / bodhisattva Manjushri için özel olarak kabul edilir . Oral göre tarih ve Çin literatüründe, öyleydi Drogön Chögyal Phagpa ilk beş farklı bahsettik formların arasında Manjushri . Beş zirvenin her birinde 5 çeşit Manjushree temsil edilmektedir: orta ve dört yön. Beş Manjushri formu tutarlı bir şekilde gösterilmemiştir. Merkezi olarak çeşitli resimler arasında ortaya çıkan birçok ikonografik farklılık vardır .

18 Aralık 2019 Çarşamba

TAKLAMAKAN ÇÖLÜ

TAKLAMAKAN ÇÖLÜ

TAKLAMAKAN ÇÖLÜ


TAKLAMAKAN ÇÖLÜ KONUMU

Dünyanın en büyük kumlu çöllerinden biri Çin'dedir. Taklimakan yaklaşık 270 000 km²'lik bir alanı kaplamaktadır. Bu çölün uzunluğu 1 000 km, genişliği 400 km'dir. Bununla birlikte, bu çöl sadece etkileyici ölçekleri için değil, inanılmaz karlı manzara nedeniyle de çekici. Kurak iklime rağmen, bazen çölde kar yağar. Göz kamaştırıcı beyaz karlarla kaplı altın kum tepeleri sadece şaşırtıcı gözüküyor. Bu doğal fenomeni tahmin etmek son derece zordur. Son şiddetli kar yağışı, 2008'de Taklimakan Çölü'nde gerçekleşti. 11 gün sürekli kar yağıyordu. Çöl incelemesinin tarihindeki en düşük sıcaklık o dönemde kaydedildi. Çöldeki sıcaklığın nadiren +35C'nin altına düştüğü göz önüne alındığında, kar yağışı saf bir fantezi gibi gözüküyor. Çölde kar izlemeyi başaramazsan üzülme. Taklimakan, çıplak peyzajında ​​birçok muhteşem cazibe merkezine sahiptir. Arkeologlar burada eski binaların kalıntılarını bulmuşlardır. Bir zamanlar, Büyük İpek Yolu'nun yakınında bulunuyorlardı. Bugün, tüm ziyaretçiler arkeolojik alanları ziyaret edebiliyor. Çölde nüfusu az olan insan yerleşimleri var. Gezginler Bedevi'nin kampında birkaç gün geçirebilir ve inanılmaz hayat tarzlarını öğrenebilirler. Buna ek olarak, çöl, deniz seviyesinden 154 metre aşağıda bulunan gezegendeki en düşük kara noktasına sahiptir. Kendine saygılı herhangi bir gezgin görmelidir. Rub' ul-Hali'den sonra dünyanın ikinci büyük aynı zamanda Çin'deki en büyük Kum çölüdür. Anaasya'dan kuzeybatı Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden Tarım Havzasının batı bölgesinden 218 numaralı Anayola kadar uzanır. Bu anayolun doğusunda Tarım Havzasının en derin yeri olan Lop Nur Çölü bulunur. Önceleri Taklamakan Çölü ve Lop Nur Çölü Tarım Nehri, Konçe Derya (Konqi He) ve Çerçen Derya (Qarqan He) nehirleri ile ayrılırdı, fakat Tikenlik'in güneyi son on yıldan beri kurudu. enişliği batıdan doğuya 1000 kilometre, kuzeyden de güneye 400 kilometre olan Taklamakan Çölü, 324 bin kilometrekarelik alanı kapsamaktadır.

TAKLAMAKAN ÇÖLÜ

TAKLAMAKAN ÇÖLÜ YAPISI

Xinjiang Sosyal Bilimler Akademisi'nden araştırmacı Qian Boquen, takli kelimesinin Türkçedeki kavak anlamına gelen tohlak veya tohrak kelimelerinden, ma hecesinin büyüklüğü ifade ettiği, kan hecesinin de eski Farsça'daki ülke, kent veya köy demek olan kand sözcüğünden geldiğini, bu nedenle Taklamakan'ın kavak ülkesi demek olduğu görüşünü dile getirmektedir. Ortalama yıllık yağış 30 mm altında olan bölgeler Çöl sayılır aynı zamanda kurak'tır. Bu çok kurak olan iklim, iki nedenden oluşur. Birincisi Taklamakan yüksek sıradağların yağmur gölgesindedir. İkincisi Taklamakan Karasal iklim kuşağında oluşudur. Denizlerden gelen Hava akımları daha Anaasya'ya ulaşmadan nemini kaybeder, böylece yüksek sıcaklığa yol açar.

17 Aralık 2019 Salı

ALCAZAR DE SEGOVİA KALESİ

ALCAZAR DE SEGOVİA KALESİ

ALCAZAR DE SEGOVİA KALESİ

ALCAZAR DE SEGOVİA KALESİ KONUMU

İspanya'da, yürüyüşlerin pek çok takipçisi Segovia'nın tarihi bölgelerinden geçmektedir. Bu pitoresk kasabada Alcazar Kalesi vardır. 9. yüzyılda inşa edilen kale, bin yıldan daha eski ve günümüzde ülkenin en önemli turistik yerlerinden biridir. Yüksek kulelere sahip olan etkileyici büyük kale, yüksek kaya üzerine kurulmuştur ve bin yıldan fazla bir süre boyunca birkaç kez statü değiştirmiştir. Stratejik önemini kaybettikten sonra, kale bir kraliyet sarayı haline geldi ve görkemli topların geçidi olarak hizmet etti. Daha sonra Alcazar eyalet hapishanesine dönüştürüldü. On yıllardır, kraliyet topçu akademisi kalede idi. Şato, kısa süre önce kentin en büyük tarihi müzesidir. Zengin sergileri 11 odada sunuluyor ve antik silah ve mobilyaların geniş koleksiyonu, kralların portreleri ve özenle restore edilmiş tarihi oda tasarımları bulunan sergilerin çeşitliliği ile şaşırtıcı. Kraliyet Sarayı'nın en görkemli iç mekanı var. En önemli tören olayları bu ana salonda gerçekleşti. Alcazar Kalesi mimari açıdan inanılmaz derecede ilginçtir. Kalenin dış şeklinin son yedi yüzyıl boyunca sürekli değiştiği gerçeğiyle ilgilidir. Bugün binayı, daha özgün ve ilginç kılan özel mimari tarzı ile ilişkilendirmek zor. İspanya'da, yani Toledo'da eski bir Alcazar kalesinin olması dikkat çekicidir.

ALCAZAR DE SEGOVİA KALESİ

ALCAZAR DE SEGOVİA KALESİ YAPISI

Segovia Kalesi 'daha yaşlı' ve binlerce turisti cezbetmektedir. Segovia Şatosu, İspanya’da Segovia şehrinin yakınlarında yer almaktadır. Disney’in Sindirella şatosunun en büyük ilham kaynaklarından biri olmuştur. Segovia Şatosu, günümüzde müze ve askeri arşivler binası olarak kullanılmaktadır. resma ve Clamores nehirlerinin birleştiği yerde kalenin ilk belgelenmiş kaydı, 12. yüzyılda Hıristiyan yazılarına dayanıyor. Orjinal askeri statüsünün bir kanıtı olan bir kayanın üzerine inşa edilmiştir. Alfonso VIII tarafından bir konut olarak kullanılmıştır. 13. yüzyılda, John II ve Henry IV için çalışan İspanyol mimarlar sayesinde bina Gotik bir zerafet havası aldı. Son mimari evre, 1587 yılında büyük olasılıkla ana avlu ve Escuela de Onur binasını tasarlayan Juan de Herrera ile işbirliği içinde olan mimar Francisco de Mora tarafından tamamlandı. 1764 yılında, Charles II burada Kraliyet Topçu Koleji'ni kurdu. Yapı, nehre açılan ve şehrin birçok sarayını birbirine bağlayan birçok gizli geçite sahiptir. Ayrıca, çatı katı ve büyük bodrum katları ile dört kata sahiptir. Altıgenlerin ve altın rhombusların gövdeli tavanı ile süslenmiş Monarchs odasını vurgulamalı ve 52 renkli ve oturma görüntüleriyle tuhaf bir şekilde donmaya başlamalıyız. Taht odasında, bir Mudejar kubbesi ve Gotik-Mudejar alçı işleri var. Duvarları kadife ve farklı kral portreleri ile kaplıdır. Keep, Romanesk'ten Gotik stile geçiş sırasında Juan II tarafından yaptırılmıştır. 80 metre yüksekliğinde olup, sgraffitos ve on iki güzel küçük kuleyle dekore edilmiştir. Ona bir geçitle erişiyorsun. Monarın firmayı çalıştığı Alfonso X el Sabio Kulesi ve Mudejar örtülü tavanlar ve zengin sıvalarla süslenmiş güzel iç odaları vurgulamalıyız.

16 Aralık 2019 Pazartesi

NAKAGİN KAPSÜL KULESİ

NAKAGİN KAPSÜL KULESİ

NAKAGİN KAPSÜL KULESİ

NAKAGİN KAPSÜL KULESİ KONUMU

Japonya, yaşam alanının olmaması sorununun özellikle alakalı olduğu dünyadaki ülkelerden biridir. Tokyo sakinleri ve ülkedeki diğer şehirler, onlarca yıldır endişe içinde. Mimar Kise Kurakavo, bu sorunu çözmek için orijinal bir varyasyon önerdi. 1972'de konut kompleksini 'Nakagin Kapselturm' adı altında inşa etti ve hemen dünyanın mimari anıtı haline geldi. Tipik büyük daireler yerine binada 140 küçük kapsül modülü kuruldu; bunlar aslında yapının bağımsız unsurlarıydı. Herhangi bir modül çürüyorsa, genel tasarımdan kolayca çıkarın ve yeni modül ile değiştirin. Karmaşık 'Nakagin Kapsül Kulesi' biri onlardan biri diğeri ise 13 katlı iki kuleyi kapsıyor. Alışılmadık ev sakinleri, şık tasarım mobilya ve modern teknoloji ile donatılmış küçük kapsül odalarına sahiptir. Her kapsül, küçük yuvarlak pencere ve rahat aydınlatma sistemine sahiptir. Benzersiz konut kompleksi, tipik daireyi karşılayamayan şehir sakinleri için bulunur. Ancak orijinal binanın da bazı dezavantajları vardır. Asbest, sağlık üzerindeki olumsuz etkisinin dünyanın dört bir yanından bilim adamları tarafından teyit edildiği kulelerin inşasında kullanıldı. 2007 yılında konut kompleksinin yeniden inşası ile ilgili soru ilk kez toplandı. Günümüzde, küresel dönüşüm projesi geliştirilmektedir. Mimar Kisho Kurokawa, 1972 yılında Nakagin Kapsül Kulesi’ni tasarlarken yenilikçi bir yaklaşım sergiledi, yapı ilk kapsül mimarisi tasarımıydı. Modül, haftaiçi Tokyo’nun merkezinde iş seyahatlerinde olan iş adamlarının konaklaması amacıyla tasarlandı. Bu, her modülün merkezi gövdeye takılabilmesi veya gerektiği zaman değiştirilebilmesi özelliğiyle sürdürülebilir ve geri dönüştürebilir mimarlığın bir prototipidir. 

NAKAGİN KAPSÜL KULESİ

NAKAGİN KAPSÜL KULESİ YAPISI

Tokyo’nun Ginza bölgesine inşaa edilen yapı, 14 kat yüksekliğinde, merkezi gövdeye takılı ve bu gövdenin etrafında farklı açılarla döndürülebilen 140 adet kapsülden oluşur. Kurokawa’nın geliştirdiği teknolojiyle her kapsül çekirdeğe sadece 4 yüksek-gerilim cıvatayla bağlanarak kapsüllerin sökülüp değiştirilebilmesine izin verir. Her kapsül 4 x 2.5 metre boyutlarındadır ve bir insana rahatça yaşanılabilecek bir alan sağlar. Her modülün iç mekanı, kapsüllerin birbirine bağlanmasıyla değiştirilebilir. Kapsülün her parçası Shiga Prefecture fabrikasında üretilip, inşaat alanına kamyonla taşındı. Önceden montajlanan iç mekan; dairesel bir pencere, sabit yatak ve banyodan oluşur ve içerisinde TV, radyo ve uyarıcı alarm sistemi bulundurur. Vinçle kaldırılan kapsüller, nakliye konteynırlarına vinçle yerleştirilir, ve merkezi beton gövdeye takılır. Uyum sağlayan, büyüyen ve değiştirilebilen yapı tasarımına odaklanmasıyla bilinen bu eşsiz apartman ve kuleler, Kisho’nun Metabolist mimarlık akımının ilk örneğidir. Bu fikirler ilk olarak 1960’da Dünya Tasarım Konferansı’nda ortaya çıkmıştır. Hidaka, 1960’ın Metabolist fikirlerinden şöyle bahsetmiştir; “Çok yeniydiler, şehirleri, ‘hareketli’ ve dinamik olarak gördüler, bu konsept gerçek. Metabolizm akımı mühendislerle iş birliği yapmak istedi, bilim adamlarını, tasarımcıları ve endüstriyel tasarımcıları davet ettiler. Kültürlerarası işbirlikleri istediler. ‘Dinamik şehir’ ve kültürlerarası yaklaşımı açısından bakıldığında bu davranış hala amacına uygun.”

15 Aralık 2019 Pazar

ANFİTEATRO ROMANO DE MERİDA KENTİ

ANFİTEATRO ROMANO DE MERİDA KENTİ

ANFİTEATRO ROMANO DE MERİDA KENTİ

ANFİTEATRO ROMANO DE MERİDA KENTİ Yapısı

İspanya'nın Merida kentini ziyaret edecek olan konuklar, en güzel antik mekanlardan birini de görme fırsatı bulacak. Yerel amfitiyatro, Roma mimarisinin anıtının klasik bir örneğidir. Tasarımının ana özelliği, izleyicilerin sosyal durumlarına göre konumlandırıldığı üç bölümden oluşmasıdır. Kaba tahminlere göre, başlangıçta Merida amfi tiyatrosu yaklaşık 15000 izleyici kapasitesine sahip. Uzun yıllar boyunca, tiyatronun üst safhaları neredeyse tamamen sökülmüştür. Yerel sakinler ev inşaatı için taş kullandılar. Bugün yaklaşık 6000 seyirci ağırlayabilir. Son yıllarda, benzersiz dönüm noktası birkaç büyük ölçekli yeniden yapılanma geçirdi. Şimdi, Klasik Tiyatro Festivali de dahil olmak üzere birçok kültürel etkinlik için kalıcı bir mekan. Antik tiyatro, önemli bir arkeolojik alanın topraklarında bulunur ve M.Ö. 8'de yaptırılmıştır. Diğer birçok eski arenada olduğu gibi, ağırlıklı olarak gladyatör savaşları için kullanılıyordu. Arenanın tam ortasında, insanlar için ve şimdi hayvanlar için korunmuş bir çukur görülebilir. Tiyatro şehrin kalbinde yer aldığından, turistler arasında hak ettiği popülaritenin tadını çıkarıyor. Hem olağan geziler çerçevesinde hem de çeşitli kültürel etkinlikler sırasında ziyaret edebilirsiniz. 8a yılında açıldı. C. Bu gladyatör oyunları düzenledi ve hayvanlar arasında ya da erkekler ve hayvanlar arasındaki kavgalar. Üç sektöre ayrılmış standlar, ima, media ve summa cavea, kısmen tiyatronunkiyle aynı tepe üzerine inşa edildi.

ANFİTEATRO ROMANO DE MERİDA KENTİ

ANFİTEATRO ROMANO DE MERİDA KENTİ Yapısı

Binanın küçük ekseninin ucunda iki ayak inşa edildi. Batıdan bir tanesi yetkililere, doğudan da şovu finanse eden kişiye ayrılacaktır. Eliptik kum, gösterinin yapıldığı alandı. Merkezinde çok sayıda görüşün üzerine döküldüğü büyük bir çukur kazılmıştır. Muhtemelen bir parke ile kaplıydı ve içi vahşi hayvanların kafeslerini ve doğal malzemelerin depolanmasına hizmet ediyordu. İki uzun galeri, standlara erişimin yanı sıra, gladyatörlerin arenaya girişine izin verdi. Her iki tarafta da, bazı araştırmacılar vahşi hayvanlar için ayrılmış olduklarını düşünmelerine rağmen, muhtemelen, gladyatörlerin kullanımı için odalar açılmış ve hatta bir tanesi bile, gladyatörlerin koruyucu tanrıçası Nemesis'e adanmış bir dini ibadet alanı olmuş olabilir.

14 Aralık 2019 Cumartesi

PORT ROYAL ŞEHRİ

PORT ROYAL ŞEHRİ

PORT ROYAL ŞEHRİ

PORT ROYAL ŞEHRİ KONUMU

Efsanevi liman şehri Port Royal, yaklaşık beş yüz yıldır Jamaika'nın önemli bir sembolü olarak kaldı. Efsanevi korsan şehri 1518'de kuruldu; makul derecede dünyanın en umutsuz şehri olarak kabul edildi. Uzun yıllar boyunca orada yolsuzluk ve şiddet baskın oluyor. Korsan gemileri dünyanın her yerinden, hatta Madagaskar'dan geliyorlar. 1692'de adada bir deprem yaşandı ve korsan kasaba tamamen suyun altına girdi. Bugünkü kalıntılar Kingston limanının dibinde yatıyor. Harap olan şehir, kendi topraklarında yeni şaşırtıcı eserler keşfeden araştırmacıların ilgisini çekmekten asla vazgeçmiyor. Taşkın binalar paha biçilemez tarihi dokümanlar; Yüzlerce yıllık binalar, coquina ile kaplı birçok dalgıçtan hoşlanıyor. Bir deprem sırasında limanda birkaç gemi demirlemişti; Ayrıca suyun altına girdiler ve şimdi alt kısımda duruyorlardı. Port Royal'ın büyük çaplı çalışmaları, 20. yüzyılın ortalarında, bilim adamları, düzinelerce paha biçilmez tarihi buluntularını deniz tabutundan kaldırmaya başladı. Sular altında olan şehir, araştırmacıların tespit ettikleri önemli bir kısmı başarısız olmuş çok sayıda korsan eşyadan övünebilir. Ancak belgeler, paha biçilemez hazinelerin ve kalıntıların Kingston limanında olduğunu doğruluyor. 

PORT ROYAL ŞEHRİ


PORT ROYAL ŞEHRİ Yapısı

Port Royal adlı şöhretine rağmen, sular altında kalmış şehir olağanüstü bir tarihi simgedir ve tüm şnorkeller, paha biçilemez eserlerine hayran olabilirler. PORT ROYAL, 1604'te Kanada'da Fundy koyu kıyısında kurulan fransız sömürgesi, Acadie'nin merkeziyd1710'da İngilizler tarafından işgal edildi ve Annapolis Royal adını aldı. Port-Royal, 1204'te Chevreuse vadisinde (Fransa) ormanlık ve ıssız bir bölgede kurulmuş ve 1225'te citeaux tarikatına geçmiş rahibeler manastın. 17. yüzyıl başına kadar adından pek söz edilmedZamanla manastırın gelişmesi ve çevre şartlarının sağlığa uygun olmaması dolayısıyle, buradaki 80 rahibe 1625-1626'da Paris'e yerleştBöylece manastırın yeni adı Paris Port-Royal'i oldu. 1648'de, manastırın eski yerindeki sağlık şartlarının düzelmesi üzerine, Paris Port-Royal'inin büyük bir kısmı Port-Royal manastırının eski yerine döndü. Cizvitlerle çıkan anlaşmazlıklar sonucunda bu manastırın kapatılması kararı alındı ve bu arada da Paris'teki manastır bağımsız oldu (1669). Bu durum eski manastırın sönmesi sonucunu doğurdu. Kralın da rızasıyle 1707'de afaroz edilen eski manastır rahibeleri 1708'de manastırlarının papa tarafından kapatılması üzerine taşra illerine dağılmak zorunda kaldılar. Paris Port-Royal'inin isteği üzerine 1710'da manastır, 1712'de kilise yıktırıldı ve mezarlık tahrip edildBugün manastırdan ancak birkaç duvarla bir güvercinlik kalmıştır. 1891'de eski kilisenin bulunduğu yerde bir dua yeri ve müze yapıldı.

13 Aralık 2019 Cuma

CALAKMUL Makinesi

CALAKMUL Makinesi

CALAKMUL Makinesi

CALAKMUL Makinesi Konumu

Meksika'da Santa Fe'nın renkli modern bölgesi topraklarında halk, 'çamaşır makinesi' olarak adlandırılan binadır. Dışarıdan, Calakmul gökdelen gerçekten modern bir çamaşır makinesine benziyor. Antik Maya şehrine onuruna adını verdi. Alışılmadık binayı tasarlayan mimar Avgustin Hernande Navarro'nun fikrine göre, çamaşır makinesini hatırlatmalı ve yoğun Santa Fe bölgesinde daha fazla tazelik sağlamalıdır. Gökdelen duvarları beyazdır. Her duvarın yuvarlak cam panelini oluşturan panoramik pencereleri vardır. 1997'de binanın bulunduğu alan büyük çöp yığınıydı. Mimar, alışılmadık mimari anıtın ana cazibe merkezi olan en kısa sürelerle, ıssız bölgeyi rahat bir bölgeye dönüştürdü. Çamaşır makinesi binası modern ofislerin ve mükemmel bir şekilde döşenmiş dairelerin bir konumdadır. Yüksek katlı, tamamen otomatik olan son derece modern tedarik sistemleri ile donatılmıştır. Calakmul gökdelen, modern teknolojiyle ilgilenen tüm gezginler için görülmeye değer ve gezi programında olağandışı manzaraları görmek için sabırsızlıkla bekliyor. Calakmul, kaybolmaya yüz tutmuş bir Maya şehri. Meksika’nın Yucatan Yarımadasında bulunan Petén havzasındaki ormanların derinliğinde yer alan bu etkileyici şehir terk edildikten sonra ağaçların arasında kayboldu.

CALAKMUL Makinesi

CALAKMUL Makinesi Yapısı

Arkeolojik kazı yeri Cempeche’de yer alıyor. Calakmul 1931 yılında keşfedildi ve takip eden yıllarda çeşitli kazılar gerçekleştirildi. Şehrin keşif çalışmalarına bir süre ara verilse de 1980’li yıllarda çalışmalara tekrar başlandı. Günümüzde Calakmul UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor ve bölgede arkeolojik çalışmalar devam ediyor. 1931 yılında Amerikalı botanikçi Cyrus Lundell, Cempeche ormanlarında çalışmalarını sürdürürken Bir Maya şehrinin kalıntılarıyla karşılaştı. Lundell, bu kalıntılara şehrin en göze çarpan iki piramidinden hareketle “Birleşik İki Piramit Şehri” anlamına gelen Calakmul adını verdi. Daha sonra Mayaların şehre “Üç Taş” anlamına gelen ‘Ox Te’ Tuun’ ismini verdikleri öğrenildi. Yine de Lundell’in verdiği isim kullanılmaya devam edildi. Ayrıca, botanikçi kimliğinin yanı sıra Maya arkeolojisiyle yakından ilgilenen Lundell 1931 ile 1933 yılında 16 kadar Maya kalıntısını gün yüzüne çıkardı. Bir sonraki yıl bölgedeki çalışmayı Washington Carnegie Enstitüsünden Sylvanus Morley yönetti. Calakmul’daki arkeolojik çalışma 1938 yılına kadar devam etti ancak o yıldan sonra çalışmalara uzun bir süre ara verildi. 1982 yılında Campeche Üniversitesinden William J. Folan önderliğinde tekrar başlayan çalışma 1994 yılına kadar sürdü. 1994’ten sonra da çalışmayı Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü devraldı.

12 Aralık 2019 Perşembe

ALNWİCK BAHÇE AĞAÇ EVİ

ALNWİCK BAHÇE AĞAÇ EVİ

ALNWİCK BAHÇE AĞAÇ EVİ

ALNWİCK BAHÇE AĞAÇ EVİ Fiziki Konumu

İngiliz Alnwick kasabasının cazibe merkezi aynı adı taşıyan, ilginç nesneleri görebileceğiniz bir park. Bunların arasında, dünyanın en büyük Ağaç Evi var. Büyük inşaatın maliyeti 3.3 milyon sterlin. Aslında, büyük ev, restoran, dükkan ve hatta özel bir yemek odası içeren gerçek bir komplekstir. Alnwick su bahçesi 1996 yılında daha eski bir bahçe sitesinde kuruldu. Ücretsiz ziyaret için, bahçe nispeten yakın bir zamanda 2002'de hizmete girdi. Büyük ağaç bahçesine ek olarak konuklar, güzel çeşmeler, su heykeller ve muhteşem dereleri görmek için bir fırsat bulacak. Bahçenin gururu, 65.000 örneği bulunan büyük bir bitki topluluğudur. Bahçe ve park kompleksinin en sıradışı yerlerinden biri, Zehirli Bahçe'dir. Burada dünyanın en zehirli ve toksik bitkileri toplanıyor. Güzel modern parkın kurucuları Duke ve Northumberland Düşesidir. Ağaçların üzerinde büyük bir ev inşa etmelerini emrettiler. Şu anda, başlıca turistik yerlerinden birinde, bir seferde en fazla 120 misafir ağırlayabilecek bir restoran bulunmaktadır. Genellikle kutlamalar ve ziyafetler için kullanılır. Ayrıca alışılmadık görme ziyaretçileri, rahat bir barda dinlenip çevredeki panoramaları izlemek çok uygun olan çevredeki köprülerin etrafında dolaşma fırsatına sahip olacaklar. Aileler ve çocuklar The Garden boyunca serbestçe koşabilirler.

ALNWİCK BAHÇE AĞAÇ EVİ

ALNWİCK BAHÇE AĞAÇ EVİ Yapısı

Yılın diğer zamanlarında, Bahçe, Güller, Süs Bahçesi ve Kiraz Çiçeği arasında dolaşıp geçen ya da sadece 50 sallanan bankımızdan birinin içine girmek için tekmelemek için saatlerce harcayabileceğiniz huzurlu ve sakin bir cennettir. Eşsiz bir yemek deneyimi arıyorsanız, neden muhteşem Treehouse Restaurantımızda yemek yemiyorsunuz? Veya daha hafif bir ısırık için, dünyaca ünlü Searcy's of London tarafından sağlanan catering ile Potting Shed, The Bakery by John Searcy veya The Pavilion Cafe'yi ziyaret edebilirsiniz. Bahçe işletmesinden elde edilecek herhangi bir fazlalık, Alnwick Bahçesini geleceğe yönelik yardım programlarımızdan biri aracılığıyla geleceğe dönüştürmek ve geliştirmek için çeşitli yatırımlardan yararlanarak Northumberland'daki ve çevresindeki insanlara çeşitli sosyal altyapılardan yardım ediyor. Daha fazlasını öğrenin “Alnwick Garden hayatın her kesiminden bir çok insana birçok yönden zevk veriyor. Milyonlara neşe getiren çağdaş bir zevk bahçesi haline geldi. Fotoğraflarını karanlıkta gördüğümde, ertesi gün eğlendirmek zorunda olduğu insanlara hazırlık yaparken dinlenerek uyuduğunu izliyorum.
Bana göre, insanları olmayan bir bahçe öldü ve insanlar Alnwick Bahçesi'ni hayata geçirdi ve ruhunu restore etti. ”

11 Aralık 2019 Çarşamba

FERRARİ WORLD

FERRARİ WORLD

FERRARİ WORLD

FERRARİ WORLD Konumu

Birleşik Arap Emirlikleri, yüksek hızlı hayranlar için en iyi eğlence parkı ve profesyonel yarışçılar olmayı hayal eden turistler. Bu, Ferrari Dünyası (Ferrari dünyası). Park 2010'da açıldı ve hemen dünya çapında ve inanılmaz derecede popüler olarak biliniyordu. Konuklara, dünyaca ünlü yarış sürücülerinden Ferraris'in gelişmekte olan ve test etmeye katılan eşsiz cazibe merkezlerini sunuyor. Cazibe parkı çatılı ve güzel pavyonda, anahatları Ferrari'yi tam olarak simgelemektedir. Eğlence kompleksinin tüm gururu dünyadaki en hızlı pnömatik roller coaster - Formula Rossa, saatte 240 kilometre hızına sadece 4.9 saniyede ulaşıyor Formula Rossa. Ferrari dünyasıyla bağlantılı toplam 20 farklı mekan var: tematik atlı direksiyonlar, interaktif gösteriler, şık otogallery ve hatta gerçek yarış okulu. Turistik mekanların yanı sıra, kapalı parkta konukların hediyelik eşyalar satın alabileceği veya özel hediyeler sipariş edebileceği bir ticaret galerisi bulunur. Parkta İtalyan ve dünya mutfağının birinci sınıf restoranlarının yanı sıra mükemmel bir sinema var, böylece bütün gün burada rahatlayabilirsiniz. Ferrari World, dünyanın en büyük kapalı eğlence parkıdır. 

FERRARİ WORLD


FERRARİ WORLD Yapısı

Yüzölçümü 86 sqkm. Köşkün yüzeyi daha büyüktür ve 200 sq km'dir. Evrenden bile görebilirsiniz. Spor otomobil denilince herkesin aklına ilk gelen markalardan olan Ferrari, günümüzün en prestijli araba modellerini üretiyor. Her ülkeden hatırı sayılır miktarda hayran kitlesi bulunan marka, 1929 yılında Alfa Romeo’nun kanatları altında kurulduğundan beri her geçen yılla beraber spor ve lüks otomobil kavramını bir adım daha ileriye götürüyor. Ferrari, artık sadece tasarladığı otomobiller ile değil, adı ile kurulan eğlence parklarıyla da hız tutkunlarına sesleniyor.
Abu Dabi’de gezilecek yerler konusu açılınca Ferrari World üst sıralarda olmayı sonuna kadar hak ediyor. Her yıl on binlerce Ferrari tutkununu bir araya getiren Ferrari Dünyası, aynı zamanda tüm ailenin birlikte vakit geçirmekten keyif alacağı bir yer. Dünyanın Ferrari üzerine kurulmuş ilk eğlence parkı olan Ferrari Dünyası, Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dabi’de bulunuyor. Şehrin en popüler bölgelerinden Yas Adası’na (Yas Island) konumlanmış Ferrari Dünyası, Abu Dabi’nin girişinde şehrin ziyaretçilerini karşılıyor.

10 Aralık 2019 Salı

MOSKOVA KREMLİNİ

MOSKOVA KREMLİNİ

MOSKOVA KREMLİNİ

MOSKOVA KREMLİNİ Konumu

Moskova Kremlin ve yakındaki Kızıl Meydan tek bir tarihi nesne olarak kabul edilir. Ülkenin en önemli sembollerinden ve en ünlü sembollerinden biridir. Kremlin'in inşaatı 1482 ile 1495 yılları arasında gerçekleşti. Eski kale, yüksekliği 80 metre olan 20 kuleye sahip. Binanın ölçeği muhteşem. Kremlin duvarlarının toplam uzunluğu 2500 metredir. Kremlin, Moskova'nın en eski tarihi bölgesidir. Binanın birçok unsuru günümüze kadar değişmeden kalmıştır. Günümüzde, antik kalenin topraklarında, Varsayım ve Annunciation Katedralleri, Grand Kremlin Sarayı'nın kendisi ve Granit Odası da dahil olmak üzere pek çok seçkin cazibe merkezi vardır. Kremlin'de iki eşsiz Rus anıt var - Çar Cannon ve Çar Bell. Kremlin, Rusya Federasyonu Başkanı'nın mevcut ikametgahıdır ve bu sayede, Avrupa'daki en büyük ayakta kalma şimdiki kale kabul edilebilir. Kızıl Meydan ayrı bir değinmeye değer. Başkentin ana meydanıdır ve önemli tarihi olayların bir tanıktır. Alan ölçeğini vurur, uzunluğu 330 metre, genişliği 75 metre'dir. Meydanın çevresinde, Lenin Mozolesi, Tarih Müzesi ve Kazan Katedrali gibi önemli önemli yerler var. Uzun yıllardır önemli sosyal etkinliklerin yapıldığı Kızıl Meydan, 20 yılı aşkın bir süredir muhteşem görkemli konser düzenlemiştir ve 2006'dan bu yana ülkedeki en büyük buz pateni pistine dökülmüştür. Moskova'nın en eski kısmı olan Kremlin, şehrin sosyo-politik ve tarihi merkezidir. Kremlin'in bulunduğu bölgede ilk kalenin 1147 yılında kurulmasına rağmen, yapının 1482-1495 yıllarda inşa edildiği söylenmektedir. Kremlin, yaklaşık 27,7 hektarlık alan üzerinde yer alıyor. Kalenin güney cephesinde Moskova nehri, kuzey-batısında Aleksandrov bahçesi, doğusunda Kızıl meydan bulunuyor.

MOSKOVA KREMLİNİ

MOSKOVA KREMLİNİ Yapısı

Şu anda gördüğümüz kale, farklı dönemlerde farklı mimarlar tarafından yapılan 20 kule, 8 katedral, tophane, senato binası ve saraylardan oluşuyor. Kalenin her kulesinin yüksekliği 80 metredir. Kremlin'in inşa edildiği yer daha önce Borovitskiy Tepesi olarak adlandırılıyordu. Arkeologlar tarafından burada yapılan kazı çalışmaları sırasında, M.Ö. 2. yüzyıllarda insanların yaşadığı bir yerleşim olduğunu kanıtlayan bulgular bulunmuştu. Kremlin Kalesi'nin şekli, farklı dönemlerde kalenin tekrardan inşa edilmesine rağmen hiç değiştirilmemiştir. Hıristiyanlık ile hiç ilgisi olmayan üçgen sembolü, eski bir kutsal koruma sembolü olarak tüm Rus çarları tarafından kullanılmıştır. Kale duvarı ise, kale merkezi Uspenskiy Katedralı'ndan eşit mesafede yapılan 7 büyük kuleden oluşuyor. Duvarlardaki dişler, Rus kültürü için biraz garip olan "M" harfi biçimindedir.

9 Aralık 2019 Pazartesi

YASHİMA Hakkında

YASHİMA Hakkında

YASHİMA

YASHİMA Fiziki Konumu

Japonya'da birçok terk edilmiş şehir var. En çok ziyaret edilen bölge Yashima şehridir. Büyük dini alanın yakınında inşa edilmiştir - her yıl dünyanın dört bir yanından gelen hacları cezbeden Şikoku manastırı. Bölgeyi ziyaret eden çok sayıda turistin esin kaynağı olduğu yerel sakinler, burada bir lüks tatil beldesi inşa etmeye karar verdiler. Birkaç otel hiçbir zaman inşa edilmedi, muhteşem parklar ve bir oceanarium kuruldu. Yashima kasabası, Yashima Dağı'ndan sonra ismini aldı. Dağ yamaclarından birinde bulunur. Tesisin kalkınmasına yönelik muazzam yatırımlar etkisizdi. Kutsal alana turist akışı aynı kalırken, kesinlikle kimse modern tesise ilgi duymadı. Yashima bugün harap bir binanın kompleksidir. Şaşırtıcı, fakat onun ıssız kaldıktan sonra şehir daha fazla ziyaretçi çekmeye başladı. Altyapısının bazı unsurları iyi korunmuştur. Şehir sokaklarında çok sayıda hediyelik eşya içeren hediyelik eşya dükkanlarını görebilirsiniz. Renkli plakalar, cılız posta kutuları, büyümüş parklar ve bir depoda unutulan bir tramvay içeren harap ahşap evler - terk edilmiş şehir hiç de üzgün ve korkutucu görünmemektedir. Öyle görünüyor ki, evlerini terk etmesi çok hızlı olan her an geri dönebilir. Takamatsu şehir merkezinin hemen dışında düz bir tepedir . Taira ve Minamoto Klanları arasındaki Gempei Savaşı sırasında önemli bir 12. yüzyıl savaşının yapıldığı yerdi . Burada Taira, son yıkımlarından önceki son savaşta ne olduğu konusunda yenildi.

YASHİMA

YASHİMA Yapısı

Yassı zirvenin etrafında, dağın tarihiyle ilgili olarak , muzaffer Minamoto'yu yıkadıktan sonra kanla kırmızıya dönüştüğü söylenen bir gölet olan Yashima Savaşı Anıtı ve Chinoike ("kan göleti") de dahil olmak üzere bazı ilgi çekici yerler bulunuyor. içinde kılıçlar. Yashima, Takamatsu ve Seto İç Denizi'nin muhteşem manzaralarını sunmaktadır . Dağın tepesindeki birçok bakış açısının yakınında, dağdan şans eseri fırlatılan küçük kil diskleri satın alabileceğiniz mağazalar vardır. Bu, muzaffer Minamoto savaşçılarının Taira'yı mağlup ettikten sonra kafalarından atmalarını sembolize ediyordu. Zirvenin park alanının yakınında , Şikoku Hacında 88 tapınağın 84'ü olan Yashima Tapınağı bulunmaktadır . Her biri farklı bir döneme ait olan birçok binaya ek olarak, tapınağın ayrıca Yashima'nın tarihine ait eserleri sergileyen modern bir müzesi var. Yashima Tapınağı'na yaklaşık beş dakikalık yürüme mesafesinde yunus ve fok gösterileri bulunan yaşlanan Yeni Yashima Akvaryumu yer almaktadır . Yashima'nın dibinde, Şikoku Adası'nın her yerinden geleneksel çiftlik evleri, depolar, köprüler ve diğer yapılar sergileyen bir açık hava müzesi olan Şikoku Mura yatıyor .

8 Aralık 2019 Pazar

Cn Kulesi

Cn Kulesi

Cn Kulesi

Cn Kulesi Fiziki Konumu

Toronto'nun sıra dışı eğlence hayranlarına hitap edecek bir gözlem güvertesi de bulunmaktadır. CN Kulesi'nin en üst katlarında yer almaktadır. Bu gözlem güvertesi, 356 metre yükseklikte bulunmaktadır. Ziyaretçiler, oraya gitmek için özel bir asansör kullanmaları önerilir. Bu görüntüleme platformu, diğerleri ile farklılık göstermektedir. Bir kısmı açık havada bulunur ve konuklar EdgeWalk'da gezinti sırasında ziyaret edebilirler. Çatıları gezen tüm taraftarlar özel emniyet sistemleri ile sabitlenir. Ondan sonra, açık hava terasında korku olmadan yürüyebilir ve Toronto panoramasına hayran kalabilirsiniz. Sitenin kapalı kısmı da inanılmaz bir özelliğe sahiptir; alt kısımda bulunan nesneleri hayranlıkla izleyerek nefes kesici bir deneyim kazandıran bir cam zemin ile donatılmıştır. CN Kulesi'ndeki harika gözlem güvertesinin yanı sıra, konuklara daha fazla sürpriz bekliyor. Kent manzarasına hayran olduğunuz tek yer bakış açısı değil. Harika panoramik manzaralı otel restoranında sunulmaktadır. Bu restoran, geç geceye kadar açıktır, bu yüzden şehrin gece manzarasına hayran olduğunuz için harika bir yer olacaktır. Unutulmaz bir maceranın hoş bir hatırlatıcısı olacak olan güzel hediyelik eşya, birinci katta satın alınabilir. 

Cn Kulesi

Cn Kulesi Yapısı

CN Kulesi, Kuzey Amerika’nın önde gelen ülkelerinden Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı Toronto şehrinde bulunur. Kanada ve Kuzey Amerika kıtasının önemli simgelerinden biri olarak kabul edilen, CN Kulesi, 1976 yılında hizmete girmiştir. Yapının yükseldiği bölgede daha önceleri tren yolu bulunmaktaydı ve sonrasında bu tren yolu kaldırılarak yerine CN Kulesi dikilmiştir. Yapımının tamamlandığı dönemde görkemiyle Kanada’nın en önde gelen ulusal simgesi olmayı başaran CN Kules, hali hazırda günümüze dek uzanan şöhretini 2007 yılında kısmen de olsa Birleşik Arap Emirlikleri’nde yer alan Burç Halife’ye devretmiştir. 1976 yılında hizmete girdiği dönemde dünyanın en yüksek kulesi olma özelliğini kazanan CN Kulesi, 533,3m’lik yüksekliği ile birçok gökdelenden daha yüksek bir yapıya sahip olmuştur. Toronto şehrinin en önemli simgelerinden biri olan ve hatta en önemlisi olarak kabul edilen CN Kulesi, gerek ulusal gerekse de uluslararası turistlerin ziyaretine açıktır. Bu anlamda yılda yaklaşık olarak 2 milyon turist çeken CN Kulesi, 1976 yılında inşasının tamamlanmasıyla beraber, o zamana dek dünyanın en yüksek yapısı olan Ostankino Kulesi’ni tahtından etmişti.

7 Aralık 2019 Cumartesi

DONANA ULUSAL PARKI

DONANA ULUSAL PARKI

DONANA ULUSAL PARKI

DONANA ULUSAL PARKI Fiziki Konumu

İspanya'da layık doğal rezervler de var. Muhteşem Coto de Donana aralarında. Ülkenin güney kesiminde yer alır ve kuş bilimcileri kuşlar için bir cennet olarak bilinirler. Rezerv dünyasını ünlü yapan tüylü sakinlerin çeşitliliği budur. Rezerv, kuş göç yolları üzerinde bulunuyor ve 360 ​​yıl boyunca bir yıl içinde burada görebiliyoruz. Zarif pembe flamingo, leylek ve balıkçıllar, emperyal kartallar, kıçlarının öfkesi ile bilinirler - bu, dünyadaki benzeri çok sayıda kuş türünün bulunduğu tek yer burası. Nadiren İber vaşağının türleri de belirtilmeye değer. Milli park 1769'da kuruldu ve 770 kilometre karelik bir alanı kaplıyordu. Dünyanın her yerinden 250000'den fazla yolcusu, bölgenin unutulmaz doğal turistik yerlerini tecrübe etmek için buraya her yıl geliyor. Yine de, var olan alanlar var, turizmin denetimi yetersiz, eşsiz ekosistemler için büyük tehdit oluşturuyordu. Birkaç yıl önce büyük ve tatil otelleri, modern golf merkezleri ve etkileyici büyüklükteki tarım arazileri kıyı korunan park alanlarında ortaya çıktı. Büyük ölçekli kalkınma, somel lagünlerinin tamamen boşaltılmasıyla sonuçlandı, bu yüzden günümüzde, korunan alanlarda daha fazla inşası yasaklayan bir kanun İspanya'da yürütüldü. 

DONANA ULUSAL PARKI

DONANA ULUSAL PARKI Yapısı

Binlerce ateşli kuşun yılın bu zamanında diğer kıtalardan uçtuğu için birçok doğa tutkunları kış ziyareti yapma eğilimindedir. güney İspanya'daki Endülüs eyaletinde, Huelva (bölgenin büyük bölümü) ve Sevilla'daki doğal koruma alanlarıdır. 135 km2'si korunan alan olmak üzere 543 km2 alan kapsar. Park, Guadalquivir Nehri'nin Atlas Okyanusuna aktığı delta Las Marismas'taki bataklıkların, sığ derelerin ve kum tepelerinin bulunduğu bir alandır. 1969 yılında Dünya Doğayı Koruma Vakfı, İspanya hükümeti ile bir araya geldi ve parkı korumak için bataklığın bir kısmını satın alarak doğa koruma alanı olarak kuruldu.Ekosistem, bataklıkların kurutulması, kıyı boyunca tarımsal üretimi artırmak için nehir suyunun kullanımı, kara madenciliğinden dolayı su kirliliği ve turistik tesislerin yaygınlaştırılması nedenleri ile sürekli tehdit altındadır. Adı, Medine-Sidonia Yedinci Dükünün eşi Doña Ana de Silva y Mendoza'dan gelmektedir. 1994 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir. Donana Ulusal Parkı'nın büyüklüğü, çeşitli ekosistemleri ve muazzam biyoçeşitliliği sayesinde çok sayıda tehdit altındaki veya tehlike altındaki türler korunuyor. Donana Ulusal Parkı, Endülüs’te (İspanya) 116.000 hektarı kapsayan, büyük bir doğal güzellik koruma alanıdır. Şu anda, Avrupa’nın en önemli doğal rezervlerinden biri olarak kabul edilir. Bu, nesli tükenme tehlikesi altındaki birçok tür de dahil olmak üzere, parka yayılmış olan çeşitli bitki örtüsü ve fauna nedeniyledir. Bu makalede, sizi faunasını keşfetmeye ve burayı Avrupa’da çevre koruma için bu kadar özel ve önemli yapan şeyleri öğrenmeye davet ediyoruz.

6 Aralık 2019 Cuma

HAWA MAHAL

HAWA MAHAL

HAWA MAHAL

HAWA MAHAL Fiziki Konumu

Hindistan'da meraklı turistler için görülmeye değer muhteşem peri sarayları da vardır. Bunlardan biri Jaipur'da. Rüzgârların güzel sarayı, tüm gurur ve modern kentin önemli bir dönüm noktasıdır. Beş katlı bina şehir merkezinde bulunmaktadır. Sarayın yapımı beş yıl sürdü ve 1803'te sona erdi. Pembe kumtaşı, saray yapımı için ana yapı malzemesi olarak kullanıldı, bu nedenle bina o kadar etkileyici görünüyor. Sarayın bir diğer önemli özelliği, ön cepheden gelen muazzam pencere sayısıdır. Toplam pencere sayısı 953'e ulaştı. Saray, Maharaja Sawaj Pratap Singh ve harem için inşa edildi ve bu nedenle yalnızca çok güzel değil aynı zamanda konforlu bir şekilde döşenmiştir. Binadaki çok sayıda minik pencere kazara olmaz. Yardımları ile sıcak bir günde büyük binalar yayınlandı. Rüzgârların sarayı da dini önem taşıyor. Yerliler, mimari anıtın Krishna Tanrı'ya ayrıldığına inanıyorlar. Efsanenin belirttiği gibi, tanrı süsleyen çelenk harika sarayın prototipi olarak kullanılıyordu. Yapının bir başka ilginç özelliği, renkli renkli cam pencerelerle dekore edilmiş minik kapalı balkonlardır. Maharaja pencerelerin kadınları için donanımlı olmasını emretti, böylece şehrin merkezi caddesini sessiz bir ortamda izleyebileceklerdi. Oryantal masalların klasik sarayı, bugün Hawa Mahal Hindistan'ın en çarpıcı ve ziyaret edilen yerlerindendir. 

HAWA MAHAL


HAWA MAHAL Yapısı

Hindistan'da Jaipur şehrindeki ünlü yapı Hawal Mahal. 'Rüzgarların sarayı' anlamına gelen bina 1799 yılında Kral Sawai Pratap Singh için inşa edilmiş. 953 kemerli penceresi, Rajput Hanedanına özgü mimari sitili ile göz kamaştırıcı binanın rengarenk pencereleri, harem kadınlarının sokağı izlemeleri için özel tasarlanmış.Ön cephesi Vishnu tanrısının tacı formunda.
Hindistan'da Jaipur şehrindeki ünlü yapı Hawal Mahal. ''Rüzgarların sarayı'' anlamına gelen bina 1799 yılında Kral Sawai Pratap Singh için inşa edilmiş. 953 kemerli penceresi, Rajput Hanedanına özgü mimari sitili ile göz kamaştırıcı binanın rengarenk pencereleri, harem kadınlarının sokağı izlemeleri için özel tasarlanmış. Hawa Mahal Sarayı Hindistan’ın Jaipur kentinde bulunur. Jaipur’un kalbinde bulunan bu güzel beş katlı saray, 1799 yılında Kachhwaha Rajput Hanedanlığı yöneticisi Maharaja Sawai Pratap Singh tarafından yaptırılmıştır. Yapının mimarı Lal Chand Ustad, sarayı kırmızı ve pembe kumtaşı kullanarak Lord Krishna’nın tacı, Hindu Tanrısı biçiminde inşa etmiştir. Babür mimari tarzının güzel bir örneğini sergileyen piramit şeklindeki saray karmaşık tasarımlarla süslenmiş pencerelere sahiptir. Hint tarihinde yapılan atıflara göre, Hawa Mahal’in inşasının arkasındaki asıl sebep; halk içine çıkması yasak olan kraliyet kadınlarının, halk arasında görülmeksizin sokaklarda günlük olayları ve törenleri izlemeleri için tüm caddeyi görebilmeleridir.

5 Aralık 2019 Perşembe

Ciudad Juarez Bölgesi

Ciudad Juarez Bölgesi

Ciudad Juarez Bölgesi

Ciudad Juarez Bölgesi Fiziki Konumu

Meksika'nın en uç kenti Ciudad Juarez'tir. Doğal felaketler veya sert hava riski yüzünden değil. İlk bakışta diğer Meksika şehirlerinden farklı olmayan bu şehrin asıl sorunu, olumsuz suç durumudur. Şehrin gerçek sahipleri büyük suç grupları olup, aralarındaki çatışmalar sıradan vatandaşları etkiliyor. Her gün cinayetler ve diğer suçlar yaşanıyor. Yerel makamlar ve polis herhangi bir şekilde şehirde huzur dolu bir hayat kuramaz. Ciudad Juarez'in nüfusu yaklaşık 1,5 milyon kişidir. En kriminojenik şehirlerden birinde birçok sanayi merkezi var. Turizm sektörü de yerel ekonomideki yerini alıyor. Doğal olarak, birçok tarihi ve kültürel cazibe alan şehrin sadece en güvenli ve en rahat yerleri turistlere açıktır. Ancak, karanlıktan sonra, bu alanlarda bile yalnız yürümek daha iyi değildir. Ciudad Juarez, 17. yüzyılda İspanya'dan yerleşimcilerin kurduğu güzel sömürge kentidir. Kent, sömürge döneminin kalıcı binaları, tarihi alanları ve eserleri var. Suç seviyesinin yüksekliği şehre oldukça yeni; hepsi 80'li yılların sonunda başladı. Her yıl 2 000'den fazla kişi orada öldürüldü. Bu olumsuz durumun başlıca nedeni gizli kartel. Yasa ve emir temsilcileri onlardan 30 yıldan fazla sürede kurtulamazlar. Ciudad Juarez ile ilgili tüm haberleri, son dakika Ciudad Juarez haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. 

Ciudad Juarez Bölgesi

Ciudad Juarez Bölgesi Yapısı

Bugün Ciudad Juarez haberlerinde son durum nedir.  ABD sınırındaki Ciudad Juarez kenti bitmeyen şiddetiyle herkesin gözünü korkutuyor. Gün geçmiyor ki bu korkunç şehirde bir çatışma olmasın, insanlar ölmesin... Uyuşturucu kartellerinin egemenliği altındaki şehir güvenlik kuvvetleriyle suç örgütleri arasında yaşanan bir nevi iç savaşa sahne oluyor. İşte dehşet ve korku taşan fotoğraflaryıla Ciudad Juarez. Ciudad Juárez Meksika'nın Chihuahua eyâletinde Juarez adıyla da anılan şehir. Nüfusu 1.301.452 olup belediye sınırlarında 1.313.338 kişi yaşamaktadır. Şehrin ismi eski kaynaklarda coğrafi konumundan dolayı El Paso del Norte olarak da geçmektedir. Kamu Güvenliği Yurttaşlık Konseyi adlı Meksikalı bir sivil toplum kuruluşunun raporunda, 1,4 milyon nüfusa sahip olan kentte, geçen yıl 100 bin kişi başına 130 cinayet işlendiği, bu oranın Caracas'ta 96, New Orleans'ta ise 95 kişi olduğu belirtildi. Raporda, Meksika'nın ABD sınırındaki bir başka kenti Tijuana'nın 100 binde 73 cinayetle 4. sırada yer aldığı, Irak'ın başkanti Bağdat'ın da 100 binde 40 cinayetle 10. sırada bulunduğu kaydedildi.