11 Nisan 2020 Cumartesi

Bin Tepeler Vadisi ve Ümit Burnu, Güney Afrika

Valley of a Thousand Hills

Bin Tepeler Vadisi (Valley of a Thousand Hills)

19. yüzyılın başlarında, arabalar tanıtılmadan önce, vagonlar Durban limanından, bu bölgedeki sırt, tepeler ve vadiler boyunca uzanan madencilik endüstrisinin yükseldiği hinterlandı içine doğru ilerledi. Bugün Eski Ana Yol (M103) halen Durban ve Pietermaritzburg arasında geçiyor, bir dizi köyden geçiyor ve geleneksel Zulu evleriyle dolu tepelerin ve vadilerin muhteşem manzaralarını sunuyor. Bu yol boyunca, Güney Afrika'nın en ünlü yol yarışı olan Yoldaşlar Maratonu yönetilir.

Keşif amacıyla, bölge yerel turizm bürosu tarafından güzergahlar halinde düzenlenmiştir. Durbanites'in gözdesi olan yollar köylere ve eski kafelere, sanat galerilerine, restoranlara, şirin barlara, küçük hanlara, çiftliğe ve doğa rezervlerine dolanıyor. Birçok gorges harika manzaralı, mükemmel b & Bs, küçük hanlar ve zâviye alanında bir dizi vardır.

Ümit Burnu

Ümit Burnu

Bir zamanlar bir doğa rezervi olan Masa Dağı Milli Parkı'nın bu bölümü 19.000 dönümden fazla alanı kaplamaktadır. Parkın çoğu, fynbos ile kaplı ve park girişinde haritaların bulunduğu kilometrelerce yürüyüş parkuru ile bağlanmış yuvarlanan tepelerden oluşur. Ayrıca güzel ıssız plajları vardır (bu plajların bazılarında yüzebilirsiniz, ancak hiçbir aktivite veya cankurtaranlar unutmayın). Eland, babun, devekuşu ve bontebok (20. yüzyılın başlarında yok olmak için neredeyse avlanan renkli bir antilop) parkta dolaşan hayvanlar arasında. Asfalt yol, yarımadanın ucuna 12½ km (8 mil) uzanır ve bir sapma, kıtanın en güneybatı noktası olan kayalık bir burun olan Ümit Burnu'na çıkar. Bir plak yeri işaret eder; aksi takdirde bu kadar önemli bir yerde durduğunuzu asla bilemezsiniz.

Parkta karada yaşayan bazı mükemmel balina izleme noktaları var. Haziran-Kasım ayları arasında balinalar buzağılamak için bu sulara geri döner. False Bay'de Güney Sağ balinayı görmeniz muhtemeldir, ancak ara sıra kambur ve Bryde'nin balinası da ortaya çıkar. Su sakin olduğunda, bir yunus okulunu geçmişte görecek kadar şanslı bile olabilirsiniz. Rooikrans otoparkı balina izlemek için iyidir, ancak birkaç gözetleme noktası vardır. Karakteristik spreyi veya parlak siyah bir fluke görene kadar etrafta dolaşmak meselesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder