17 Nisan 2020 Cuma

Delhiden Öneriler

Sis Ganj Sahib Gurdwara, Delhi

Sis Ganj Sahib Gurdwara, Delhi

Eski Delhi'nin en ünlü Sih tapınağı, Kuzey Hindistan'ın sembolik inançlarından birini pratikte görmek için huzurlu bir yerdir. 1784 (Sihler Delhi'yi fethettiğinde) ve 20. yüzyıl arasında çeşitli zamanlarda inşa edilmiş olan bu olay, Babür imparatoru Aurangzeb'in 1675'te Guru Teg Bahadur'a yöneldiği, guru'nun İslam'a dönüşmeyi reddettiği yeri işaret ediyor. Bu kanlı bir hikaye, ancak vücudu çeyrek olarak ve örnek olarak halka gösterilmeden önce, öğrenciler tarafından çalındı. Oğlu onuncu ve son büyük Sih Guru olan oğlu Guru Gobind Singh tarafından yakıldı. Tüm gurdwaralarda (Sih tapınağı) olduğu gibi, Guru Granth Sahib kutsal kitabının bölümleri sürekli olarak zikredilir; mevsime bağlı olarak, tinsel, renkli folyo ve yanıp sönen ışık süslemeleri de bulabilirsiniz. Ayakkabılarınızı girişin yaklaşık 30 feet sağındaki açıklıkta bırakın ve girmeden önce başınızı örtün. Kadınlar: Eğer başınızı örten bir yer yoksa merdivenlerden çıkın ve soldaki adamdan size bir tane ödünç vermesini isteyin (ücretsiz). Ziyaretinizden sonra Sihizm veya türbe hakkında sorularınız varsa, efsanelerin ve sembollerin ortaya çıktığını duymak için girişin solundaki dostça bilgi bürosuna uğrayın.

Delhi Svetamber Jain Tapınağı

Delhi Svetamber Jain Tapınağı

Doğru bir şekilde Indraprastha Tirth Sumatinatha Jain Svetamber Tapınağı olarak adlandırılan bu muhteşem ibadet evi, duvarları, kemerleri ve tavanları kapsayan ince işlenmiş duvar resimleri ve süslemelerle baş başa boyanmıştır. Yapının çevresini yansıtan bazı sanat eserleri Babür etkisi gösterir. Tapınağın gümüş kapılarının içine, Jainizm'in 24 Tirthankaras'ın (mükemmel ruhlar) beşincisi olan altın varak ile inanılmaz orijinal resim görmek için Sumatinatha'ya bakın.

Tapınağın kendisi de bulunduğu cadde kadar ilginç. Buna doğrudan Nine Houses Street'e dönüşen Naughara Gali denir (18. yüzyılın sonlarına kadar uzanırlar). Esas olarak kuyumcular tarafından sahip olunan bu kapılı çıkmaz, bir şekilde Eski Kent'in tüm gürültüsünü ve kaosunu kapatır. Huzurlu ve büyüleyici ve evlerin her biri pembe ve mavi tonlarında parlak bir şekilde boyanmış ve çiçek motifleri ile giriş kapılarına giriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder