17 Temmuz 2020 Cuma

Bangkok Çevresi

Bangkok Çevresi

Bangkok Hakkında Bilgiler

Bangkok'un tıkanıklığından ve kaosundan kaçmak oldukça basittir ve gerçekten unutulmaz bir Tayland deneyimi isteyen herkes için bir zorunluluktur. Çevre iller ve şehirler, rahat bir günlük gezi ya da birkaç gün için kolay bir kaçamak yapar. Ne kadar zaman geçirirseniz geçirin, muhteşem manzara, ilginç kültür ve unutulmaz bir macerayla karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz.

Bangkok'un sadece 50 km (31 mil) batısında aydınlanma arayanlar için küçük bir cennettir. Nakhon Pathom eyaleti, dünyanın en uzun Buda anıtı olan Phra Pathom Chedi'ye sahiptir.

Biraz daha batıya seyahat edin, huzurlu manzaralar, savaş müzeleri ve tapınakların karışımı ile Kanchanaburi'de olacaksınız. Kanchanaburi en çok Kwai Nehri Köprüsü ile tanınır, ancak sizi meşgul edecek çok şey vardır. Kalbinizde bir kaşif iseniz, burası milli parkları ziyaret etmek, rafting yapmak, yürüyüş yapmak ve fillere binmek için harika bir başlangıç ​​noktasıdır.

Bangkok Çevresi

Bangkok Çevresi Bilgileri

Tayland'ın daha geleneksel bir yönünü görmek istiyorsanız, Damnoen Saduak'a gidin. Burada küçük, ahşap bir teknede sürüklenirken bir pazarın renkleri ve kokuları ile çevrileceksiniz. Yüzen pazar öncelikle turistlere hitap etmektedir, bu nedenle satıcıların çoğu hediyelik eşya satmakta ve üretmektedir.

Tarih meraklıları ve Budistler, wats ve sarayları için liman kasabası Phetchaburi'ye biraz daha güneyde seyahat etmelidir. Buradaki sokaklarda dolaşan maymunlardan korkmayın.

Tüm ülkeyi gezmek için vaktiniz yok mu? Bir açık park müzesi olan Muang Boran'ın huzurlu alanları, kabaca Tayland gibi şekillenmiştir ve ülkenin her yerinden önemli anıtların kopyalarını sergilemektedir.

Bangkok Çevresi

Tay tarzında servis edilen deniz ürünleri için, Tayland Körfezi boyunca istiridye ve diğer deniz meyvelerini yiyebileceğiniz Samut Songkram'a gidin.

Daha fazla zamanınız varsa, Sangklaburi'ye bakın. Tayland, Pzt, Karen ve Bangladeşli topluluklar, Myanmar sınırına yakın bu şehirde gelişiyor. Sangklaburi'ye giriş yapan birçok kişi yürüyüş turlarına çıkıyor ve Tayland sınır kenti Üç Pagoda Geçidi'ni ziyaret ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder