10 Temmuz 2020 Cuma

Bang Pa-In, Tayland

Bang Pa-In, Tayland

Bang Pa-In

Bangkok ve Ayutthaya arasında popüler bir durak noktası olan bu köyün birkaç mimari alanı var: Tay sarayı, Avrupa tarzı bir tapınak ve Çin pagodası, hepsi bir gölün etrafında gruplandırılmış ve biçimleri kesilmiş çalılarla açık alanlar çeşitli hayvanlar. Çoğu ziyaretçi, Ayutthaya'ya gitmeden önce saraylarda ve bahçevan bahçelerde yaklaşık iki saat geçirir, ancak hava çok sıcak değilse, Bang Pa-In'in sakin gölünün kıyısında daha uzun süre kalabilirsin.

Bang Pa-In Kraliyet Sarayı

Bang Pa-In Kraliyet Sarayı

Bang Pa-In'in abartılı Kraliyet Sarayı, bakımlı bahçelerin ortasında yer almaktadır. Kral Prusat tarafından Pa Sak Nehri kıyısında inşa edilen orijinal yapı, Ayutthaya kralları tarafından 1767 Birman istilasına kadar kullanıldı. 80 yıl boyunca ihmal edildikten sonra Rama IV döneminde yeniden inşa edildi ve lehine oldu Kral Rama V. yaz sarayı trajedi vurana kadar. Kral Bangkok'ta ertelendiğinde, karısını alabora olan bir tekneye gönderdi. Her ne kadar kolayca kurtarılmış olsa da, insanlar çaresizce durmuşlardı, çünkü bir kraliyete ölümün acısında bir halk tarafından dokunulmamıştı. Kral anısına bir köşk inşa etti; anıt üzerine oyulmuş dokunaklı yazıt okuduğunuzdan emin olun.

Kral Rama V, Avrupa mimarisiyle ilgileniyordu ve burada birçok Batı etkisi var. Ancak en güzel bina, küçük bir gölde yüzüyor gibi görünen bir Tayland pavyonu olan Aisawan Thippaya'dır. Bir dizi kademeli çatı, merkezi bir sivri yol açar. Yapı bazen sökülür ve dünya çapında sergilerde ülkeyi temsil etmek için alınır. Çin de iki hükümdarı büyüledi ve Pekin Sarayı olarak adlandırılan Phra Thinang Warophat Phiman, Çin emperyal mahkeme sarayının bir kopyası. Çin'de ısmarlama malzemelerden inşa edildi - kralın lehine kazanmak için istekli Çinli Thais'den bir hediye. Zarif yeşim ve Ming porseleni içerir.

Sitenin en çarpıcı yapısı, en iyi İngiliz neo-Gotik tarzında inşa edilmiş bir Budist tapınağı, ince bir çan kulesi, payandalar, bir çan kulesi ve vitray pencerelere bile sahip olan Wat Nivet Thamaprawat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder