25 Temmuz 2020 Cumartesi

Ngoc Son Tapınağı ve Hoan Kiem Gölü, Hanoi

Ngoc Son Tapınağı

Ngoc Son Tapınağı

Hoan Kiem Gölü'ndeki Jade Adası'nda, adı "yeşim dağı" anlamına gelen bu sessiz 18. yüzyıl tapınağı, Hanoi'nin en güzel tapınaklarından biridir. Bu tapınak 13. yüzyıl askeri kahramanı Tran Hung Dao'ya, bilgin Van Xuong'a ve 1864'te tapınağa ve çevresine yapılan onarımlardan sorumlu olan Konfüçyüslü bir usta olan Nguyen Van Sieu'ya adanmıştır. (Thap But), ucu bir fırçayı andıran 30 metrelik taş bir yapı ve yakındaki kaya, Yazı Defteri (Dai Nghien) olarak bilinen bir şeftali şeklinde oyulmuştur. Tapınağa ulaşmak için Üç Geçiş Kapısı (Tam Quan) ve Sabah Güneş Işığı Köprüsü (Huc) boyunca yürüyün. Ada tapınağı, yaşlı erkeklerin ziyaretçiden habersiz, ruhlu oyunlar danh co tuong veya Çin satrancı oynadığı küçük bir avluya açılıyor. Pagoda'nın giriş odasında, yerel halkın 1968'de Hoan Kiem Gölü'nden çektiği 6 metrelik doldurulmuş bir kaplumbağa var.

Hoan Kiem Gölü

Hoan Kiem Gölü

Bu göl, tanrılardan büyülü bir kılıç aldığı düşünülen İmparator Le Loi efsanesiyle bağlantılıdır ve bu da Çinli işgalcileri püskürtmek için kullanmıştır. Daha sonra dev bir kaplumbağa, Le Loi'den tanrıların kılıcını, adını ("iade edilen kılıç") hikayeden alan Hoan Kiem Gölü'nde kaybolurken geri aldı. Kılıcı kaldıran kaplumbağa gölün kendine özgü Kaplumbağa Kulesi tarafından anılıyor. Gölün kuzey ucundaki adadaki Ngoc Son Tapınağı, Vietnam'ın 13. yüzyılda Moğol güçlerini yenmesine bir övgüdür. Tapınağa güzel bir kırmızı köprü ile ulaşılabilir. Tarih bir yana, eski mahallede yaşayanlar için günlük yaşamın önemli bir parçası olan park, insanları izlemek veya şehri keşfetmek için mola vermek için hoş bir yerdir. Suyu çevreleyen park bankları, küçük kafeler ve gölü çevreleyen 30 dakikalık bir yürüyüş parkurudur.

17 Temmuz 2020 Cuma

Bangkok Çevresi

Bangkok Çevresi

Bangkok Hakkında Bilgiler

Bangkok'un tıkanıklığından ve kaosundan kaçmak oldukça basittir ve gerçekten unutulmaz bir Tayland deneyimi isteyen herkes için bir zorunluluktur. Çevre iller ve şehirler, rahat bir günlük gezi ya da birkaç gün için kolay bir kaçamak yapar. Ne kadar zaman geçirirseniz geçirin, muhteşem manzara, ilginç kültür ve unutulmaz bir macerayla karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz.

Bangkok'un sadece 50 km (31 mil) batısında aydınlanma arayanlar için küçük bir cennettir. Nakhon Pathom eyaleti, dünyanın en uzun Buda anıtı olan Phra Pathom Chedi'ye sahiptir.

Biraz daha batıya seyahat edin, huzurlu manzaralar, savaş müzeleri ve tapınakların karışımı ile Kanchanaburi'de olacaksınız. Kanchanaburi en çok Kwai Nehri Köprüsü ile tanınır, ancak sizi meşgul edecek çok şey vardır. Kalbinizde bir kaşif iseniz, burası milli parkları ziyaret etmek, rafting yapmak, yürüyüş yapmak ve fillere binmek için harika bir başlangıç ​​noktasıdır.

Bangkok Çevresi

Bangkok Çevresi Bilgileri

Tayland'ın daha geleneksel bir yönünü görmek istiyorsanız, Damnoen Saduak'a gidin. Burada küçük, ahşap bir teknede sürüklenirken bir pazarın renkleri ve kokuları ile çevrileceksiniz. Yüzen pazar öncelikle turistlere hitap etmektedir, bu nedenle satıcıların çoğu hediyelik eşya satmakta ve üretmektedir.

Tarih meraklıları ve Budistler, wats ve sarayları için liman kasabası Phetchaburi'ye biraz daha güneyde seyahat etmelidir. Buradaki sokaklarda dolaşan maymunlardan korkmayın.

Tüm ülkeyi gezmek için vaktiniz yok mu? Bir açık park müzesi olan Muang Boran'ın huzurlu alanları, kabaca Tayland gibi şekillenmiştir ve ülkenin her yerinden önemli anıtların kopyalarını sergilemektedir.

Bangkok Çevresi

Tay tarzında servis edilen deniz ürünleri için, Tayland Körfezi boyunca istiridye ve diğer deniz meyvelerini yiyebileceğiniz Samut Songkram'a gidin.

Daha fazla zamanınız varsa, Sangklaburi'ye bakın. Tayland, Pzt, Karen ve Bangladeşli topluluklar, Myanmar sınırına yakın bu şehirde gelişiyor. Sangklaburi'ye giriş yapan birçok kişi yürüyüş turlarına çıkıyor ve Tayland sınır kenti Üç Pagoda Geçidi'ni ziyaret ediyor.

10 Temmuz 2020 Cuma

Bang Pa-In, Tayland

Bang Pa-In, Tayland

Bang Pa-In

Bangkok ve Ayutthaya arasında popüler bir durak noktası olan bu köyün birkaç mimari alanı var: Tay sarayı, Avrupa tarzı bir tapınak ve Çin pagodası, hepsi bir gölün etrafında gruplandırılmış ve biçimleri kesilmiş çalılarla açık alanlar çeşitli hayvanlar. Çoğu ziyaretçi, Ayutthaya'ya gitmeden önce saraylarda ve bahçevan bahçelerde yaklaşık iki saat geçirir, ancak hava çok sıcak değilse, Bang Pa-In'in sakin gölünün kıyısında daha uzun süre kalabilirsin.

Bang Pa-In Kraliyet Sarayı

Bang Pa-In Kraliyet Sarayı

Bang Pa-In'in abartılı Kraliyet Sarayı, bakımlı bahçelerin ortasında yer almaktadır. Kral Prusat tarafından Pa Sak Nehri kıyısında inşa edilen orijinal yapı, Ayutthaya kralları tarafından 1767 Birman istilasına kadar kullanıldı. 80 yıl boyunca ihmal edildikten sonra Rama IV döneminde yeniden inşa edildi ve lehine oldu Kral Rama V. yaz sarayı trajedi vurana kadar. Kral Bangkok'ta ertelendiğinde, karısını alabora olan bir tekneye gönderdi. Her ne kadar kolayca kurtarılmış olsa da, insanlar çaresizce durmuşlardı, çünkü bir kraliyete ölümün acısında bir halk tarafından dokunulmamıştı. Kral anısına bir köşk inşa etti; anıt üzerine oyulmuş dokunaklı yazıt okuduğunuzdan emin olun.

Kral Rama V, Avrupa mimarisiyle ilgileniyordu ve burada birçok Batı etkisi var. Ancak en güzel bina, küçük bir gölde yüzüyor gibi görünen bir Tayland pavyonu olan Aisawan Thippaya'dır. Bir dizi kademeli çatı, merkezi bir sivri yol açar. Yapı bazen sökülür ve dünya çapında sergilerde ülkeyi temsil etmek için alınır. Çin de iki hükümdarı büyüledi ve Pekin Sarayı olarak adlandırılan Phra Thinang Warophat Phiman, Çin emperyal mahkeme sarayının bir kopyası. Çin'de ısmarlama malzemelerden inşa edildi - kralın lehine kazanmak için istekli Çinli Thais'den bir hediye. Zarif yeşim ve Ming porseleni içerir.

Sitenin en çarpıcı yapısı, en iyi İngiliz neo-Gotik tarzında inşa edilmiş bir Budist tapınağı, ince bir çan kulesi, payandalar, bir çan kulesi ve vitray pencerelere bile sahip olan Wat Nivet Thamaprawat.

3 Temmuz 2020 Cuma

Sukhothai Görülecek Yerler

Sukhothai Wat Phra Phai Luang

Sukhothai Wat Phra Phai Luang

Bu eski Khmer yapısı, bir zamanlar Hindu tapınağı, bir Budist tapınağına dönüştürüldü. Bir hendek ile çevrili olan tapınak, Wat Sri Sawai'deki gibi üç laterit şaka ile çevrelenmiştir - sağlam kalan tek şey sıva figürleriyle süslenmiştir. Şakaların önünde viharn kalıntıları ve kaidesinde oturmuş bir Buda ile çökmekte olan bir chedi vardır. Bu yapılara bakan, dini kalıntıları barındırmak için inşa edilmiş basamaklı piramit çatılı kare bir yapı olan mondop'tur.

Wat Sra Sri

Bu huzurlu tapınak, keşişlere su sağlayan ve kutsal alan için bir sınır görevi gören lotus dolu bir gölün içindeki iki bağlı adada oturuyor. Sri Lankalı tarzı bir chedi altı küçük chedis'e hükmeder ve büyük bir sıvaya oturmuş Buddha, chedis'i geçerek ve gölün üzerinden ufka doğru bir dizi sütuna bakar.

Wat Sra Sri

Özellikle harika, Sri Lankalı tarzı chedi'nin yanındaki yürüyen Buda'dır. Yürüyen Buda bir Sukhothai yeniliğidir ve Tayland'ın sanatsal tarzlarının en eterikidir. Buda'nın tasviri genellikle siyasi otoritenin bir yansımasıdır ve hükümdardan sonra modellenmiştir. Khmerler altında otorite hiyerarşikti, ancak Sukhothai kralları huzur, mutluluk ve adalet ideallerini temsil ediyordu. Yürüyen Buda, Sukhothai'nin sanatının özüdür; havada yatıyor, ne Dünya'ya kök salmış ne de sıradan insanların ulaşamayacağı bir kaide üzerine yerleştirilmiş gibi görünüyor.

Wat Traphang Tanga Lang

Wat Traphang Thong Lang'ın kare mondopu, dış duvarları nişlerde güzel sıva figürleri - bazı Sukhothai'nin en iyi sanatı olan ana kutsal alan. Kuzey tarafı Buda'nın karısına vaaz vermek için geri döndüğünü tasvir eder. Batı tarafında babasına ve akrabalarına vaaz verir. Buda'nın öyküsüne cennetten inen bir melek eşlik eden güney duvarındaki rakamlara dikkat edin.