10 Mayıs 2019 Cuma

Maisan Şehir Parkı


Maisan Şehir Parkı

Gwangju
Yüzyıllar boyunca Gwangju, Jeollanam-do'nun idari, ekonomik ve eğitim merkezi oldu. Her yıl ekim ayında yapılan Kimçi Festivali ve Gwangju Bienali ile tanınan şehir aynı zamanda Mayıs 1980'deki demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenlerin yattığı 18 Mayıs Ulusal Şehitliği ile biliniyor.
Naju Tematik Eğlence Parkı
Samhan ve Üç Krallık dönemlerinin yeniden canlandırıldığı bu eğlence parkı bu özelliğiyle, ünlü “Jumong / Efsane Prens” dizisi de dahil pek çok Kore filminde ve dizisinde set olarak kullanıldı. Gözlem evinden bakıldığında manzara inanılmaz güzel.
Jeonju Hanok Köyü
Jeonju Hanok Köyü 700'den fazla geleneksel Kore eviyle Pungnam- dong ve Gyo-dong'u kapsıyor. Turistler, Hanok Hayatını Yaşama Merkezi'nde (Sehwagwan Hanok Evi) kalarak geleneksel Kore'nin hayat tarzını bizzat deneyimleyebiliyor. Jeonju özellikle bibimbap'ıyla (sebzeli ve etli pilav) ünlü. Bibimbap"'ını tatmadan Jeonju'dan ayrılmayın.
Gyeonggijeon Türbesi
1410 yılında inşa edilen, 339 No'lu Tarihi Hazine olan Gyeonggijeon Türbesi, Joseon Hanedanlığı'nın kurucusu Kral Taejo'nun ve diğer kralların portreleriyle süslü. Kral Taejo ve kraliçesinin ölümüyle ilgili tablet de burada saklanıyor.
Maisan Şehir Parkı
Jeonju'nun doğusundaki Maisan Dağı, Tapsa Tapınağı'na ve tapınağın, kiminin boyu 15 metreye kadar ulaşan 80 taş pagoda'sına ev sahipliği yapıyor. Söylentiye göre 100 yıl önce burada inzivaya çekilen bir âlim, barış dualarının kabulü için bu pagoda'ları kendi elleriyle dikmiş.
Geumgang Nehri Halici
Gunsan yakınlarında bulunan sahil kuşları gözlem alanı Güney Kore'nin en iyisi. Mangyeonggang ve Dongjingang nehirlerinin denize döküldüğü yerde dünyanın en uzun (38 km) deniz duvarı bulunuyor. Kuş gözlemciliği için en ideal dönem, ekimden marta kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder