6 Mayıs 2019 Pazartesi

Kore itaewvon plaza


Itaewon
Itaewon
Itaewon 1-dong'dan Hannam 2-dong'a uzanan 1,4 kilometrelik Itaewon Caddesi, Seül'ün en egzotik yerlerinden biri. 1970'lerde Amerika'nın buraya askeri üs kurmasının ardından bölgeye pek çok yabancı yerleşti ve burası kendiliğinden bir alışveriş merkezine dönüştü.



Seul Merkez Cami
Itaewon'daki bu cami; ofislerin, toplantı salonlarının ve kadınlarla erkekler için ayrı ibadet alanlarının bulunduğu kubbeli bir binada. Camide gündoğumu, öğlen, öğleden sonra, günbatımı ve gece olmak üzere günde beş kez ibadet ediliyor. Dersler İngilizce, Arapça ve Korece veriliyor ama ibadet sadece Arapça. Kadınların ya da erkeklerin bölümünün ne tarafta olduğunu danışmadan öğrenebilirsiniz. Caminin yakınında bir de Müslüman şarküterisi bulunuyor.
Seul Ulusal Mezarlığı
Seul Ulusal Mezarlığı yaklaşık 1.430.000 metrekarelik bir alanda bulunuyor. Ülkesi için hayatını veren 165 bin asker, görevli ve polis burada yatıyor. Mezarlıkta Anma Kapısı, Anma Kulesi, Chungseong Çeşmesi, Fotoğraf Sergi Salonu, Eğitici Sinema Salonu ve Eski Eserler Sergisi bulunuyor. Her yıl 6 Haziran'da (Anma Günü), bu cesur savaşçıların anısına anma törenleri ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder