15 Mayıs 2019 Çarşamba

Kiralık villa Manzaraları

Tatilde Villa Manzaraları


Tatil yaparken geride hiçbir düşünce bırakmayız. Borçlar ne olacak, işler ne olacak diye düşünmeyiz hiç. Kiralık Villa tatili o kadar detaylı planlanıyor ki siz bu üst satırda yazdığım şeyleri okurken inanmasanız bile o tatile gittiğinizde o kiralık villada tatil yaparken bunun gerçekten doğru olduğunu görüyorsunuz. Tasarımcılar insan psikolojisini bile değerlendirerek yapıyorlar artık bu kiralık villaları. Öyle şık bir tasarım çıkarıyorlar ki konaklayanların ağzı kulaklarına varıyor. Ya da öyle güzel bir manzaraya bakan bir villa tasarlıyorlar ki, tatilciler manzara başında geçiriyorlar tüm tatillerini. İşte asıl can alıcı noktada tasarımcılar bunların hepsini yapıyorlar ki hem muhteşem bir manzarası var hem tasarımı şık, hem de eşyalar çok güzel ve yataklar çok rahat. Havuz tertemiz ve tam yüzme sıcaklığında. Bunların hepsini en ince detayına kadar düşünen firmalar sizin için çok çalışır da siz bunun farkında olmazsınız.

Kiralık Villaların Masrafları


Siz sadece tatile karar verir, internet sayfasından hangi ay ve hangi hafta konaklaycağınızı seçersiniz. Ama kiralık villa firmalarının işi de zordur. Bu internet sayfaları bu milyonluk sektörde nasıl insanların dikkatini çekecek diye düşünürler harcama yaparkar. Durmadan ama durmadan reklam yaparlar size kendilerini fark ettirebilmek için. Her hafta villa havuzlarına düzenli temizlik yaptırırlar ki gelen her müşteri memnun kalsın diye. Her tatilci villasını bitirdiğinde villa içi ve dışı rutin temizlik yaptırırlar. Doğa içerisinde bulunan villalara düzenli ilaçlama yaptırırlar. Bunların da hepsi gider olduğu gibi bir de kazandıklarından villa sahibine pay verirler.

12 Mayıs 2019 Pazar

Azize Catherine Manastırı - Mısır



Azize Catherine Manastırı

BEDEVİ SELAM HÜSEYİN ve aşiret liderinin Yunan-Ortodoks Başpiskoposu Damianos'a danışmak için geldiği Azize Catherine Manastırı'nda, yüz yıllık dayanışma ve güven ilişkisi hâlâ sürüyor. Manastırın üzerindeki tepede 16 yüzyıl boyunca pek çok kez yıkılıp yeniden yapılmış Kutsal Teslis Şapeli'nde rüzgâr Alman turistleri dövüyor. Elini batıya doğu sallıyor. “Tepelerde” diyor.
Kulübün dışında uzanan bulvarlarda binlerce turist, ışıklandırılmış palmiyelerin altında toplanmış, mangodan yapılmış içecekleri yudumluyor; geceyarısı olmasına rağmen gözlerinde güneş gözlükleri var. Ortalıkta görünen yegâne Mısırlılar, içki servisi yapan ve el ilanları dağıtanlar. Onlar, kent dışındaki kontrol noktalarından geçmelerine olanak tanıyan çalışma iznine sahip şanslılar arasında.
Ertesi gün kumsalda gördüğüm bir manzara rahatlıkla İbiza ve St. Tropez'de de görülebilir cinsten. Üstsüz güneşlenenler, kocası sular sıçratarak sörf yaparken kıyıda yalnız başına oturmuş, tepeden tırnağa kara çarşaflı kadınla göz göze gelmemek için kendilerini zorluyorlar.
El-Mestekavi'nin yardımcısı Timi, patronunun yeni girişimini göstermek için onun arazi aracının direksiyonuna geçiyor. Sahilde bir virajı döndüğümüzde karşımıza devasa bir kumdan kale çıkıyor. “Dünyanın en büyüğü; diyor Timi. Bittiğinde, akvaryumu, su parkı ve lokantalarıyla bir eğlence alanı olarak hizmet vereceğini anlatıyor.
Aslında kumdan değil de fosilleşmiş mercan parçalarından yapılmakta olan binanın inşaatında çalışan Kahireli işçilerin aralarından geçerek kaleye tırmanıyoruz. Tepeye ulaştığımızda, Kızıldeniz ve hazineleri ayaklarımızın altına seriliyor: binlerce tür balık, mercan resifleri, mangrovlar. Turizm patlamasını başlatan da işte bu enfes, kırılgan sualtı ekosistemi ve şu anda Sina, Mısır'ın en gözde turizm mekânı olarak Kahire ve Mısır anakarasını geride bırakmış durumda. Şarm el Şeyh'in nüfusu son 20 yılda ona katlanırken, turist sayısı da yılda 8 binden beş milyonun üzerine çıktı.

11 Mayıs 2019 Cumartesi

MİMARİ ESERLER SALONU - İstanbul


Bu salonda mimari eserler teşhir edilmektedir. Gezmeye, plâna göre sol bölmeden başlıyalım:

Sol Bölme BİRİNCİ DUVAR, HÜCRE İÇİNDE :

 

594. Karyatid. Kollu tunika, peplos ve omuzları üzerine atılmış" bir manto giymiştir. Heykelin şeklindeki kuvvet, arka tarafının işlenmemiş olması, başına doğru kaldırılmış olan sağ kolun vaziyeti bunun bir karyatid olduğuna delâlet etmektedir. M.Ö. II. asrın sonuna ait olan bu eser Milâs'ta bulunmuştur.

“İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ DUVAR :

612-644. Menderes Manisa'sında Artemis Low kofiriene Mâbedinin İrizine ait levhalar. Bu mâbet M.Ö. II. ci asrın ikinci yarısında Alabanda'lı. Mimar Hermogenes tarafından inşaa edilmiştir. Binanın dışında dört tarafını çeviren bu firizin uzunluğu 174,5 m. idi. Frizde Yunanlılarla Amazonlar arasındaki muharebe tasvir edilmiştir. Önde. 1427-1428 No. lu Helenistik çağa ait masa ayakları üzerinde mâbedin Müzemiz Heykeltraşı Reha Arıcan tarafından, restorasyon plânları esastır.

10 Mayıs 2019 Cuma

Maisan Şehir Parkı


Maisan Şehir Parkı

Gwangju
Yüzyıllar boyunca Gwangju, Jeollanam-do'nun idari, ekonomik ve eğitim merkezi oldu. Her yıl ekim ayında yapılan Kimçi Festivali ve Gwangju Bienali ile tanınan şehir aynı zamanda Mayıs 1980'deki demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenlerin yattığı 18 Mayıs Ulusal Şehitliği ile biliniyor.
Naju Tematik Eğlence Parkı
Samhan ve Üç Krallık dönemlerinin yeniden canlandırıldığı bu eğlence parkı bu özelliğiyle, ünlü “Jumong / Efsane Prens” dizisi de dahil pek çok Kore filminde ve dizisinde set olarak kullanıldı. Gözlem evinden bakıldığında manzara inanılmaz güzel.
Jeonju Hanok Köyü
Jeonju Hanok Köyü 700'den fazla geleneksel Kore eviyle Pungnam- dong ve Gyo-dong'u kapsıyor. Turistler, Hanok Hayatını Yaşama Merkezi'nde (Sehwagwan Hanok Evi) kalarak geleneksel Kore'nin hayat tarzını bizzat deneyimleyebiliyor. Jeonju özellikle bibimbap'ıyla (sebzeli ve etli pilav) ünlü. Bibimbap"'ını tatmadan Jeonju'dan ayrılmayın.
Gyeonggijeon Türbesi
1410 yılında inşa edilen, 339 No'lu Tarihi Hazine olan Gyeonggijeon Türbesi, Joseon Hanedanlığı'nın kurucusu Kral Taejo'nun ve diğer kralların portreleriyle süslü. Kral Taejo ve kraliçesinin ölümüyle ilgili tablet de burada saklanıyor.
Maisan Şehir Parkı
Jeonju'nun doğusundaki Maisan Dağı, Tapsa Tapınağı'na ve tapınağın, kiminin boyu 15 metreye kadar ulaşan 80 taş pagoda'sına ev sahipliği yapıyor. Söylentiye göre 100 yıl önce burada inzivaya çekilen bir âlim, barış dualarının kabulü için bu pagoda'ları kendi elleriyle dikmiş.
Geumgang Nehri Halici
Gunsan yakınlarında bulunan sahil kuşları gözlem alanı Güney Kore'nin en iyisi. Mangyeonggang ve Dongjingang nehirlerinin denize döküldüğü yerde dünyanın en uzun (38 km) deniz duvarı bulunuyor. Kuş gözlemciliği için en ideal dönem, ekimden marta kadar.

8 Mayıs 2019 Çarşamba

Kore Seul Ulus Mezarlığı


seul ulus mezarlığı

1970'lerde Amerika'nın buraya askeri üs kurmasının ardından bölgeye pek çok yabancı yerleşti ve burası kendiliğinden bir alışveriş merkezine dönüştü. Itaewon'daki bu cami; ofislerin, toplantı salonlarının ve kadınlarla erkekler için ayrı ibadet alanlarının bulunduğu kubbeli bir binada. Camide gündoğumu, öğlen, öğleden sonra, günbatımı ve gece olmak üzere günde beş kez ibadet ediliyor. Dersler İngilizce, Arapça ve Korece veriliyor ama ibadet sadece Arapça. Kadınların ya da erkeklerin bölümünün ne tarafta olduğunu danışmadan öğrenebilirsiniz. Caminin yakınında bir de Müslüman şarküterisi bulunuyor.
Seul Ulusal Mezarlığı
Seul Ulusal Mezarlığı yaklaşık 1.430.000 metrekarelik bir alanda bulunuyor. Ülkesi için hayatını veren 165 bin asker, görevli ve polis burada yatıyor. Mezarlıkta Anma Kapısı, Anma Kulesi, Chungseong Çeşmesi, Fotoğraf Sergi Salonu, Eğitici Sinema Salonu ve Eski Eserler Sergisi bulunuyor. Her yıl 6 Haziran'da (Anma Günü), bu cesur savaşçıların anısına anma törenleri ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Müslümanlar için Faydalı Bilgiler
Kore'deki Camiler
Müslüman mutfağı
» Seul Mescidi
« Bupyeong Cami
» PoluCami
« Pocheon iskam Merkezi
» Ansan Camii ve Istam Merkezi
» Gwangju Cami
             Jeonju Cami
» Daegu Camii ve İskam Merkezi
             Busan Cami

6 Mayıs 2019 Pazartesi

Kore itaewvon plaza


Itaewon
Itaewon
Itaewon 1-dong'dan Hannam 2-dong'a uzanan 1,4 kilometrelik Itaewon Caddesi, Seül'ün en egzotik yerlerinden biri. 1970'lerde Amerika'nın buraya askeri üs kurmasının ardından bölgeye pek çok yabancı yerleşti ve burası kendiliğinden bir alışveriş merkezine dönüştü.



Seul Merkez Cami
Itaewon'daki bu cami; ofislerin, toplantı salonlarının ve kadınlarla erkekler için ayrı ibadet alanlarının bulunduğu kubbeli bir binada. Camide gündoğumu, öğlen, öğleden sonra, günbatımı ve gece olmak üzere günde beş kez ibadet ediliyor. Dersler İngilizce, Arapça ve Korece veriliyor ama ibadet sadece Arapça. Kadınların ya da erkeklerin bölümünün ne tarafta olduğunu danışmadan öğrenebilirsiniz. Caminin yakınında bir de Müslüman şarküterisi bulunuyor.
Seul Ulusal Mezarlığı
Seul Ulusal Mezarlığı yaklaşık 1.430.000 metrekarelik bir alanda bulunuyor. Ülkesi için hayatını veren 165 bin asker, görevli ve polis burada yatıyor. Mezarlıkta Anma Kapısı, Anma Kulesi, Chungseong Çeşmesi, Fotoğraf Sergi Salonu, Eğitici Sinema Salonu ve Eski Eserler Sergisi bulunuyor. Her yıl 6 Haziran'da (Anma Günü), bu cesur savaşçıların anısına anma törenleri ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

5 Mayıs 2019 Pazar

Kore Ulusal Bayrak (Taegeukgi)


ULUSAL KORE BAYRAĞININ ANLAMI

kore bayrağının anlamı

Ulusal Bayrak (Taegeukgi)
Bayrağın tasarımı, Asya felsefesinin yin ve yang güçleri ilkesini  sembolize ediyor. Kırmızı ve mavi daireler sırasıyla yang ve yin'in evrensel güçlerini temsil etmektedir. Bu iki güç bir arada,  sonsuzluk küresini simgeleyen devamlılık, denge ve uyumu belirtir. Bayrağın dört köşesinde bulunan trigramlar cenneti toprağı , suyu  ve havayı temsil ediyor.
Ulusal Çiçek (Mugunghwa)
Her yıl temmuz ayından ekime kadar çiçek açan mugunghwa  (Sharon gülü; Türkçesi ağaçhatmi) tüm ülkeyi baştan başa renklendiriyor. Pek çok çiçeğin aksine mugunghwa, zararlılara ve hastalıklara karşı çok dayanıklı. Çiçeğin sembolik önemi, isminin Korece ölümsüzlük anlamına gelen mugung kelimesinden gelmesi ve Kore insanlarının azmi ve kararlılığıyla Kore kültürünün doğasındaki direnci yansıtması.

1 Mayıs 2019 Çarşamba

Atatürk Barajı

Atatürk Barajını Anlatıyoruz

atatürk barajı tepeden foto

Kuzey mezopotamya bölgesi Neolitik Çağ'dan günümüzekadar birçok değişime uğradı. Dün; yeşille coşan bereketli topraklar, kuruyan nehirlerle birliktesessizliğe büründü. Bugün; Güneydoğu Anadolu Projesiyle (GAP) gerçekleştirilen sulama, bölgeyi yeniden tarım merkezi yaptı. İşte bereken zincirinin en önemli halkası Atatürk Barajı; Urfa'ya 70 kilometre uzaklıkta, Bozovailçesi yakınlarında, Fırat Nehri üzerinde yer alıyor. Bu baraj, Türkiye'nin elektrik enerjisinin üçte birini karşılıyor. Atatürk barajı yükseklikte dünyada sekizinci, göl hacmi ile dünyada on sekizinci, elektrik üretimiyle on yedinci, gövde doldusuyla dünyanın en büyük üçüncü barajı olma ünvanını gururla taşıyor.  Ayrıca 15.24 metre, uzunlukları 26,4 kilometre olan Şanlıurfa tünelleriyle şimdilik sadece Harran Ovası sulanıyor.